juni 18

Hij zong al jaren – een verhaal uit de praktijk

By Marleen Dubbelman

juni 18, 2018


Hij zong al jaren en dat ging ook eigenlijk altijd prima. Wel zangles genomen voor de puntjes op de i, maar verder kon ie altijd vertrouwen op zijn stem. Tot hij ziek werd. Niet zomaar een verkoudheid of griepje, maar echt ziek.

In het begin had hij wel iets anders aan z’n hoofd dan zingen. Maar toen hij weer wat opknapte kwam ook de behoefte om zichzelf te laten horen weer naar boven. Dus hij nam een nummer uit zijn oude repertoire en begon te zingen.

Hoe zangles je kan helpen

Toen gebeurde het. Zijn stem liet hem in de steek. De vanzelfsprekendheid waarmee hij voorheen zong was weg.

En zo kwam hij voor een zangles bij mij terecht. Op zoek naar zijn stem zoals ie vroeger klonk, voor hij ziek werd.

We gingen aan de slag met de basis. Op zoek naar de connectie tussen stem en lijf. En we vonden het! Zodat na 1 les de instabiele en onzekere stem weer zeker en vol klonk. Nog niet het hele nummer, maar dat geeft ook niets. We hebben ontdekt dat het nog steeds kan.

Natuurlijk is ie er nog lang niet. Want zijn lichaam moet eerst weer sterk worden, de energie moet nog terugkomen en hij zal nieuwe ademsteunwaarden moeten ontwikkelen.

Maar het begin is er weer. En dat is waarom ik mijn beroep zo gaaf vind. Dat ik mensen mag helpen om hun stem weer terug te vinden. Dit wil ik echt nog heel lang blijven doen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>