Zingen zonder Zorgen!

Voor vrouwen vanaf 18 jaar

Kom lekker 6 avonden samen zingen en genieten en overwin je angst om te zingen

vanaf 9 oktober 2023

Standdaarbuiten (West Brabant)


Je vindt zingen heel erg leuk. Maar is het wel iets voor jou? Je wilt graag iets voor jezelf, een moment om te ontspannen. Even je gedachten verzetten. Iets leuks doen. Je bent op zoek naar een nieuwe hobby en zingen heeft je altijd al iets geleken. Diep in je hart zou je wel in een band willen zingen of in een koor. 

Maar je hebt jezelf wijs gemaakt dat zingen niets voor jou is. Je vindt je stem lelijk en je hebt het idee dat je vals zingt.  En dat de juf vroeger op school zei dat jij beter kon playbacken helpt ook al niet mee. 

Bovendien lijkt het je super spannend om jezelf te laten horen aan anderen. Je durft al niet te zingen als de buren thuis zijn of je kinderen in de buurt zijn, laat staan in een groep met een zangcoach ervoor. 

Ben jij dit?

Dan ben ik juist op zoek naar jou!

Tijdens Zingen zonder Zorgen daag ik je uit om het gewoon te proberen. En om te ervaren hoe lekker het is om te zingen en jezelf te uiten.

Dus... 

Als het je leuk lijkt om te zingen en je er stiekem van droomt om ooit in het openbaar te zingen, maar nu je mond houdt omdat je vindt dat je het niet kan. 

Als je benieuwd bent of je je stem kunt verbeteren en het je leuk lijkt om samen met andere vrouwen te zingen. 

Of als je meer wilt leren over zingen op een laagdrempelige manier, zonder echt zangles te volgen.

Als je op zoek bent naar ontspanning en even tijd voor jezelf wilt.


"Ik heb geleerd om te durven zingen met plezier! "

Bij wie volg je Zingen zonder Zorgen?

Hai! Ik ben Marleen Dubbelman, zangcoach met mijn eigen zangpraktijk in Standdaarbuiten (West-Brabant) waar ik privé zanglessen geef en workshops en cursussen organiseer.

Ook heb ik al veel mensen geholpen via mijn online cursus Zingen met Gemak. 

Ik ben geautoriseerd CVT docente, wat betekent dat ik een 3-jarige docentenopleiding hebt gevolgd in Kopenhagen zodat ik zangles mag geven met behulp van Complete Vocal Technique.

Ik weet uit ervaring hoe gaaf het is om samen met anderen te zingen, omdat ik al sinds mijn jeugd in koren en bandjes heb gezongen.  

Dat plezier gun ik jou ook! Dus kom lekker meezingen.  Ik kijk er naar uit samen met jou plezier te hebben EN je iets te leren. 

Wat gaan we precies doen?

Eigenlijk is het niet ingewikkeld. We gaan ruim een uur lang samen zingen en daarbij maken we gebruik van een groot scherm waar de teksten op voorbij komen.  Het lijkt veel op een karaokeavond met benefits.

Want naast dat we allerlei nummers gaan zingen, ga ik je natuurlijk ook zangtips geven en doen we samen kleine oefeningen, zodat je niet alleen veel lol hebt, maar ook nog iets leert over je stem en hoe je die het beste gebruikt.

Ik ben niet voor niets zangcoach tenslotte 😉.

De muziek die voorbij komt is voornamelijk popmuziek, maar ook jazz, country en musical maken een kans. 

En het leuke is dat je zelf ook nummers kunt aandragen!  Ik kijk dan of het geschikt is voor de groep en of ik er een goede karaoke van kan vinden.  Zo ja, dan gaan we ook jouw favoriete nummer samen zingen! 

Wees niet bang, je hoeft niet alleen te zingen. In principe zingen we alles lekker samen. Bij de oefeningen daag ik je misschien wel uit om een paar noten alleen te zingen.

Waarom? 

Omdat ik dan beter kan horen wat je doet en jij kunt wennen aan zingen terwijl anderen je horen.  Vindt je dat te spannend? Dan sla je de beurt gewoon even over.  No pressure! 

Karaoke

We zingen met karaoke-banden zodat je de tekst kunt meelezen op het scherm en ook het ritme makkelijk kunt volgen

Oefeningen

Het is ook fijn als je wat zangtips krijgt zodat je makkelijker kunt zingen. Daarom komen er ook zeker wat oefeningen voorbij om je op weg te helpen, maar niet teveel. 

Goede sfeer

Het is belangrijk dat je je veilig voelt in de groep, zodat je je mond durft open te doen. Ik doe er dan ook alles aan om een goede sfeer te creëren en dat verwacht ik ook van iedereen die meedoet.  

profile-pic

De individuele oefeningetjes waren leerzaam en leuk

Lekker samen zingen, dat was de reden dat ik inschrijf voor Zingen zonder Zorgen. En dat is ook helemaal gelukt. Het waren leuke liedjes en ik vond de tips die Marleen gaf heel fijn. Ook de individuele oefeningetjes die ze tussendoor deed waren leerzaam en leuk. Dat hadden er wel meer mogen zijn! Een uur was eigenlijk aan de korte kant, dat had wel langer gemogen.

Annemiek Martens
profile-pic

Het voelde echt als zingen zonder zorgen!

Ik was op zoek naar iets wat ik leuk vind om te doen en wilde ervaren wat zingen met mij doet. Tijdens Zingen zonder Zorgen ben ik er achter gekomen dat ik zingen leuk vind omdat ik er energie van krijg. Ik merk dat ik nu overdag steeds meer aan het zingen ben. De sfeer tijdens de avonden was heel ontspannen en laagdrempelig. Ik kwam vaak met een vol hoofd binnen en liep met energie naar buiten. Het voelde echt als zingen zonder zorgen, want de sfeer was ontspannend en je hoeft alleen maar zin te hebben! Het enthousiasme en de humor van Marleen heeft voor mij de doorslag gegeven om na deze cursus bij haar door te gaan met de volgende cursus. Bedankt Marleen!

Stasia
profile-pic

Het plezier staat voorop bij Zingen zonder Zorgen

Ik vind zingen heel leuk om te doen en wil wel mooi leren zingen. Vriendin vertelde me over Zingen zonder Zorgen, leek me erg gezellig. En de titel van de cursus sprak me erg aan. Ik vond het heel erg leuk om mee te doen en heb ook veel geleerd. Alleen al om te durven zingen met veel plezier. De sfeer was heel gezellig, we hebben ook veel gelachen. Het was fijn dat er ook een stukje techniek werd aangeleerd en dat we dat gelijk leerden toepassen. Ik geef deze cursus een 9 en raad het anderen ook zeker aan. Het plezier staat voorop!

Diana Schalk
profile-pic

Ik vond het gezellig en werd er erg blij van!

Mijn dochter vroeg me om mee te gaan naar Zingen zonder Zorgen. Het was leuker dan ik had verwacht. Ik vond het erg gezellig en ik werd er erg blij van. De zorgen dan de dag was ik helemaal kwijt na afloop. Ook de praktische tips om beter te zingen waren erg leuk.

Marijke Jongejan
profile-pic

Ik doe graag nog een keer mee!

Ik wilde iets vrolijks doen en dat was het! De sfeer tijdens Zingen zonder Zorgen was goed met gezellige mensen. De accommodatie vond ik minder, maar ondanks dat geef ik deze cursus een 9. Het waren gezellige avonden waarin je je kop kunt leegmaken. Als je de deur uitgaat voel je je meer ontspannen en ben je de stress van de dag kwijt. Ik doe graag nog een keer mee!

Deborah van Tigchelhoven
profile-pic

Ik geef Zingen zonder Zorgen een 10!

Ik wilde kijken of ik meer kon dan alleen zingen onder de douche. Tijdens Zingen zonder Zorgen heb ik veel geleerd. Er komt meer kijken bij zingen dan ik dacht. Maar gelukkig hebben we veel gezongen. Het waren gezellige en open avonden, waar iedereen komt om iets te leren. Ik geef ZZZ een 10! Als jij van zingen houdt, probeer het dan gewoon.

Jirska Philpse
profile-pic

Eigenlijk was het uur veel te kort!

Ik deed mee aan Zingen zonder Zorgen om vrijuit te kunnen zingen en tips te krijgen. Ik vond het heerlijk om samen te zingen. Het was heel ontspannen en gezellig. Lekker gelachen ook! Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen. Marleen is heel aardig, er hangt een fijne sfeer, je kunt onbeschroomd zingen en je krijgt ook nog eens handige tips! Eigenlijk was het uur veel te kort. Ben je net lekker bezig, is het alweer tijd!

Tess Magilse
profile-pic

Ik noem het geen gekras meer!

Ik deed mee omdat ik niet goed durf te zingen. Na de avonden merk ik dat ik nu veel meer plezier in zingen hebt en het zelfs een heel klein beetje okay is als andere mensen mijn gezang horen (Hey, look at me, ik noem het geen gekras!). Het was heel fijn, gezellig, leuk en bovenal veilig tijdens de cursus. Ik geef ZzZ een dikke 10!

Monique

"Avonden vol lol terwijl je ook nog iets leert!"


Na afloop van Zingen zonder Zorgen heb je ontdekt hoe leuk zingen is, en veel minder eng dan je misschien dacht. Daarnaast heb je leuke feitjes geleerd over je stem en hoe je die het beste gebruikt. 


Het zou zo maar kunnen, dat je daarna niet meer te stoppen bent met zingen!


Praktische informatie 

Tijden: We zingen Zonder Zorgen van 20.15 uur tot 21.30 uur 

Aantal avonden: 5

Data: 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 en 13/11

Locatie: Het Zanglab, Distelvlinder 4 te Standdaarbuiten

Prijs: 127 euro, dit is inclusief de teksten van de liedjes op papier


FAQ

Meest gestelde vragen


Voor wie is Zingen zonder Zorgen?

Ik durf echt niet alleen te zingen, wat nu?

Ik kan niet zingen, is het dan wel iets voor mij?

Wat gebeurt er als ik een keer niet kan?

Ik wil graag meedoen, maar ik kan niet op woensdagavonden

Dus wat denk je ervan? Begint het al een beetje te kriebelen? Wat als je nu toch eens die stap zet en gewoon lekker mee gaat doen? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? 

Misschien kom je er wel achter dat zingen inderdaad niets voor jou is. Dat je het minder leuk vindt dan je van te voren dacht. Op zich ook prima, want dan kun je dat van je wensenlijstje schrappen en op zoek naar een andere uitlaatklep. Boksen bijvoorbeeld 😉. 

Maar ik weet dat de kans groter is dat je juist super enthousiast wordt en verder wilt met zingen. Dat je lekker bij een koor gaat zingen of zanglessen gaat volgen. 

Dus gun je zelf nu die kans en ontdek wat zingen voor jou kan betekenen! 

>