juli 26

Zingen in een laboratorium?

By Marleen Dubbelman

juli 26, 2022

complete vocal technique

Een naam geven aan mijn droom

Toen ik tien jaar geleden mijn droom werkelijkheid liet worden en begon met het geven van zanglessen moest er natuurlijk ook een naam komen. Ik had kunnen kiezen voor Marleen Dubbelman – zangcoach, maar ik wilde het graag iets creatiever brengen. Bovendien is het goed om groot te denken, dus stel je voor dat er later nog een andere zangcoach bij zou komen, dan zou de naam de lading niet meer dekken.

Dus op zoek naar een passende bedrijfsnaam. Dat viel nog niet mee. Ik wilde graag een Nederlandse naam, niet te lang en natuurlijk moest ie origineel zijn en het liefst nog niet voorkomen in het register van de KvK (Kamer van Koophandel).

Complete Vocal Technique

In die tijd volgde ik de 1-jarige zangopleiding Complete Vocal Technique in Amsterdam. En het was daar dat ik uiteindelijk op de naam ‘Het Zanglab’ kwam.

Ulrik, een van de docenten uit Kopenhagen, vertelde ons namelijk dat we het oefenen van zingen konden zien als het werk in een laboratorium. Tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten kan er in een lab van alles mis gaan.  Dat is niet erg, het is juist prima. Want door te experimenteren en fouten te durven maken ontstaan er nieuwe inzichten en uiteindelijk een goed nieuw product.

Zingen in het lab

Hetzelfde geldt voor zingen. Durf uit je comfort zone te komen, probeer nieuwe dingen uit. Het geeft niet dat je fouten maakt, je bent tenslotte in ‘het lab’!  Leer van je fouten, vergroot je mogelijkheden en creëer je eigen sound: het nummer dat jij wilt zingen, op de manier zoals jij het wilt brengen. Pas wanneer je een nummer wilt brengen tijdens een optreden (klein of groot) moet je er klaar voor zijn. Tot die tijd lekker aanknoeien in het lab!

Toen ik dit verhaal hoorde was direct duidelijk dat dit de naam worden: Het Zanglab – voor wie van zingen houdt.

Het omvat alles dat ik wil uitdragen tijdens mijn zanglessen, cursussen en workshops. Mensen helpen om hun stem te ontwikkelen zonder dat ze bang zijn om ‘fouten’ te maken of buiten hun grenzen te treden. Het is super om te zien en te horen wat er gebeurt als mensen dat durven. De resultaten zijn vaak verbluffend, mede dankzij het geweldige Complete Vocal Technique.

Ik had geluk! De naam ‘Het Zanglab’ bleek nog niet te bestaan bij de KvK.  Dus Google het maar eens, en je komt geheid bij mij terecht!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>