Workshop 

Zing beter in 1 dag!

Na deze dag weet je precies hoe je beter en met nog meer zelfvertrouwen zingt

14 januari 2023

Standdaarbuiten (West Brabant)

Deze workshop is het helemaal voor jou wanneer: 

  •  je wilt werken aan je sound, zodat je gaat klinken zoals jij dat graag wilt; 
  •  je makkelijker en vrijer wilt leren zingen, zodat je jouw favoriete nummers kunt zingen zonder moeite;
  •  je last hebt van heesheid tijdens of na het zingen en daar eindelijk eens vanaf wilt;
  •  je je bereik wilt vergroten of een harder volume wilt hebben, zodat je je repertoire kunt uitbreiden;
  •  je nieuwsgierig ben naar DE zangtechniek van dit moment, Complete Vocal Technique.

Bij wie volg je deze workshop?

Hai! Ik ben Marleen Dubbelman, zangcoach met mijn eigen zangpraktijk in Standdaarbuiten (West-Brabant) waar ik privé zanglessen geef en workshops en cursussen organiseer.

Ook heb ik al veel mensen geholpen via mijn online cursus Zingen met Gemak. 

Ik ben geautoriseerd CVT docente, wat betekent dat ik een 3-jarige docentenopleiding hebt gevolgd in Kopenhagen zodat ik zangles mag geven met behulp van Complete Vocal Technique.

Dit is een hele praktische en duidelijke zangtechniek, die gebruikt wordt door zangers en zangeressen over de hele wereld en waarmee je het beste uit je stem haalt.

Zelf heb ik ook enorm veel gehad aan het leren van deze techniek en ik kan niet wachten om jou de Complete Vocal Technique uit te leggen tijdens deze 1-daagse workshop.

Het is altijd weer prachtig om te zien en te horen hoe snel deelnemers hun stem kunnen laten klinken zoals zij graag willen. 

Of je nu net begint met zingen of al jaren bezig bent, na deze dag ga je vol nieuwe inzichten en tips naar huis. 

                                                                             Marleen Dubbelman - Het Zanglab

Ik leg je precies uit hoe het werkt

's Ochtends krijg je uitgebreid uitleg over de zangtechniek met behulp van beeld en geluid, en natuurlijk doen we ook gezamenlijk oefeningen.

Je brengt de theorie direct in de praktijk tijdens de Masterclass

's Middags ga je de theorie direct toepassen in jouw favoriete nummer tijdens een Masterclass zodat je echt weet waar je voortaan aan kunt werken. 

Voel je veilig om te experimenteren met je stem

Zingen voor een groep kan een hele uitdaging zijn. Ik vind het belangrijk dat je dit in een veilige omgeving met een goede sfeer kunt doen. Daarom doe ik alles aan om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt. Wat vonden anderen van de workshop? 

profile-pic

Marleen begeleidt iedereen supergoed

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop Complete Vocal Technique gevolgd. Ik wilde ademsteun leren en hoe ik mijn stem goed kan gebruiken. Dat is helemaal gelukt. Ik heb er veel van geleerd en ben super blij met het resultaat. Die techniek werkt echt en Marleen begeleidt iedereen supergoed. Dit is echt een aanrader!

Wim van der Voorst
profile-pic

Dit was een top cadeau

Ik kreeg de workshop cadeau voor mijn verjaardag, dus had niet echt een doel van tevoren. Het leek me bijzonder om te ontdekken wat ik met mijn stem kan doen (en of dit de moeite is, haha!) Dit is tijdens de workshop zeker gelukt. Het sterke van de workshop vond ik hoe de feedback op iedereen persoonlijk werd afgestemd. En door hardop de zangoefeningen mee te doen werden we gelijk allemaal gestimuleerd om ons te laten horen zonder schaamte. Een top cadeau!

Yonne van Zuilen
profile-pic

Ik heb me geen minuut verveeld!

Leuke afwisseling van theorie en praktijk, ontspannen sfeer, duidelijke uitleg met ruimte voor vragen. Ik wilde leren hoe ik makkelijker kan zingen door te werken met de diverse technieken, ademsteun etc. Het verschil van voor en nadat ik het geleerde toepaste was echt een enorme verbetering. Kortom een leuke, gezellige en zeer leerzame workshop met leuke mensen.

Danielle Smits
profile-pic

Ik heb ontdekt hoe leuk zangles is!

Ik deed mee aan de workshop om te ontdekken over zangles iets voor mij is. Marleen is een fijne docente. Ze is duidelijk in haar uitleg en thuis in verschillende genres. Er was genoeg ruimte voor iedereen om met een lied te oefenen en het was fijn dat we actief betrokken werden daarbij. En we hebben een goed verzorgde lunch gekregen. Bedankt Marleen voor de leuke dag!

Tressy
profile-pic

Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

"Spot on" In de voormiddag gaf Marleen een overzicht van CVT. Dat is best wel abstract en moeilijk te begrijpen. Ik dacht eerst: goed om weten, maar wat ben ik daar nu mee? Maar in de namiddag werd het wel heel concreet door de tips die Marleen gaf tijdens de privé-sessies. De tips over de stand van mijn tong waren een eye-opener. "Bite", "de ontspanning bij het inademen", de ruis wegkrijgen van mijn stem,... werkpuntjes waar ik nu een hele stap vooruit mee ben. De privé-sessies werden in de groep gegeven. Dat is in feite ook zeer leerrijk, want je pikt mee van de tips die anderen krijgen EN je wordt wat gedragen door de rest van de groep. Leuke, open ontspannen sfeer. Zeer goed om leerervaringen op te doen. Een aanrader voor de beginnende of al meer gevorderde zang-enthousiast. Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

Kris Soetemans

Workshop Het Zanglab Marleen

"Een workshop vol informatie, oefeningen en lol!"


Na afloop van de workshop weet jij precies hoe ademsteun werkt, hoe je een heldere klank kunt produceren, meer volume kunt maken en wat je kunt doen om je klank lichter of donkerder te maken.


Ook heb je inspiratie opgedaan door te luisteren naar de andere zangers en heb je ontdekt dat er veel meer mogelijk is met je stem dan je dacht.


En dat is nog lang niet alles! 

Doe mee zodat jij voortaan met meer zelfvertrouwen zingt!


Hoe ziet de dag eruit?

Van 10.00 uur tot 13.00 uur krijg je uitleg over de drie basisprincipes (ademsteun, twang en kaak/lipspanning), de vier stemfuncties (Neutral, Curbing, Overdrive & Edge) en klankkleur.

Tijd voor mijn zelfgemaakte lunch! 
   
Van 14.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur is het tijd voor de masterclasses. Iedere deelnemer krijgt ongeveer 20 minuten zangles van mij in aanwezigheid van de rest van de groep. We werken aan het nummer dat jij zelf hebt gekozen en voorbereid.

Zo kun je de theorie direct in de praktijk brengen. Dat lijkt misschien heel spannend, maar het levert je heel veel op, dus zeker de moeite waard om aan mee te doen.  En natuurlijk stel ik je zoveel mogelijk op je gemak.

Praktische informatie over de workshop

  • Datum: 14 januari 2023
  • Locatie: Distelvlinder 4, 4758 CK Standdaarbuiten (West Brabant)
  • Prijs voor workshop plus lunch, koffie/thee: 119 euro (maximaal 6 personen) 

Verzeker jezelf nu van een plek in de workshop

en leer beter zingen!


FAQ

Meest gestelde vragen


Is deze workshop geschikt voor iedereen?

Ik ben vaak hees als ik zing, heeft deze workshop dan zin voor mij?

Wat krijg ik bij de lunch?

Moet ik echt solo zingen tijdens de workshop? 

Wat gebeurt er als ik onverwachts toch niet kan?

>