Workshop 

Zing beter in 1 dag!

Ontdek hoe je beter en met nog meer zelfvertrouwen zingt met behulp van Complete Vocal Technique!

25 mei 2024

Standdaarbuiten (West Brabant)

Deze workshop is het helemaal voor jou wanneer: 

  •  je wilt werken aan je sound, zodat je gaat klinken zoals jij dat graag wilt; 
  •  je makkelijker en vrijer wilt leren zingen, zodat je jouw favoriete nummers kunt zingen zonder moeite;
  •  je last hebt van heesheid tijdens of na het zingen en daar eindelijk eens vanaf wilt;
  •  je je bereik wilt vergroten of een harder volume wilt hebben, zodat je je repertoire kunt uitbreiden;
  • Je eindelijk dat gave nummer van jouw favoriete artiest wilt leren zingen
  •  je nieuwsgierig ben naar DE zangtechniek van dit moment, Complete Vocal Technique.

Bij wie volg je deze workshop?

Hai! Ik ben Marleen Dubbelman, zangcoach met mijn eigen zangpraktijk in Standdaarbuiten (West-Brabant) waar ik privé zanglessen geef en workshops en cursussen organiseer.

Ook heb ik al veel mensen geholpen via mijn online cursus Zingen met Gemak. 

Ik ben geautoriseerd CVT docente, wat betekent dat ik een 3-jarige docentenopleiding hebt gevolgd in Kopenhagen zodat ik zangles mag geven met behulp van Complete Vocal Technique.

Dit is een hele praktische en duidelijke zangtechniek, die gebruikt wordt door zangers en zangeressen over de hele wereld en waarmee je het beste uit je stem haalt.

Zelf heb ik ook enorm veel gehad aan het leren van deze techniek en ik kan niet wachten om jou de Complete Vocal Technique uit te leggen tijdens deze 1-daagse workshop.

Het is altijd weer prachtig om te zien en te horen hoe snel deelnemers hun stem kunnen laten klinken zoals zij graag willen. 

Of je nu net begint met zingen of al jaren bezig bent, na deze dag ga je vol nieuwe inzichten en tips naar huis.

                                                                             Marleen Dubbelman - Het Zanglab

Ik leg je precies uit hoe het werkt zodat je het zelf ook kunt toepassen

's Ochtends krijg je uitgebreid uitleg over de zangtechniek met behulp van beeld en geluid, en natuurlijk doen we ook gezamenlijk oefeningen.

Je brengt de theorie direct in de praktijk tijdens de Masterclass

's Middags ga je de theorie direct toepassen in jouw favoriete nummer tijdens een Masterclass zodat je echt weet waar je voortaan aan kunt werken. 

Voel je veilig om te experimenteren met je stem

Zingen voor een groep kan een hele uitdaging zijn. Ik vind het belangrijk dat je dit in een veilige omgeving met een goede sfeer kunt doen. Daarom doe ik alles aan om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt. 

Wat vonden anderen van de workshop? 

Marleen begeleidt iedereen supergoed

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop Complete Vocal Technique gevolgd. Ik wilde ademsteun leren en hoe ik mijn stem goed kan gebruiken. Dat is helemaal gelukt. Ik heb er veel van geleerd en ben super blij met het resultaat. Die techniek werkt echt en Marleen begeleidt iedereen supergoed. Dit is echt een aanrader!

profile-pic
Wim van der Voorst

Het voelde niet zo eng om aan mijn stem te werken waar anderen bij zijn

Het belangrijkste vond ik het oordeelvrije uitgangspunt van Marleen. Op die manier voelde het helemaal niet zo eng om aan mijn stem te werken waar anderen bij zijn. Ik vond het juist heel mooi om dit proces te delen en er steeds samen mee te oefenen.

Elkaars geluid spiegelen werkte goed om te ervaren wat anderen horen als ik zing. En elkaar soms letterlijk een duwtje geven hielp om de kracht uit mijn lijf te halen.


Ik was bekend met het begrip ademsteun maar paste dat niet op de juiste manier toe waardoor ik toch last had van ademtekort. Dankzij de workshop heb ik nu meerdere manieren ontdekt om mezelf te helpen om ademsteun wel effectief in te zetten en ook om er thuis mee te oefenen.

profile-pic
Coby

Ik heb me geen minuut verveeld!

Leuke afwisseling van theorie en praktijk, ontspannen sfeer, duidelijke uitleg met ruimte voor vragen. Ik wilde leren hoe ik makkelijker kan zingen door te werken met de diverse technieken, ademsteun etc. Het verschil van voor en nadat ik het geleerde toepaste was echt een enorme verbetering. Kortom een leuke, gezellige en zeer leerzame workshop met leuke mensen.

profile-pic
Danielle Smits

Ik heb er echt wat aan gehad!

Omdat ik net begonnen ben in een koor en nog nooit gezongen heb, leek het mij goed om wat meer techniek mee te krijgen. Het ‘uitzingen’ van een liedje, laat staan 1,5 uur repetitie levert mij altijd naderhand toch een ruw gevoel in mijn keel op. Ook zegt onze dirigente steeds dat we ‘zacht en liefjes’ zingen. Met de ademsteun bereik je, naast behoud van je stem, ook meer volume. Als ik dit in de praktijk ga brengen en het wordt onderdeel van mijn ‘systeem’ wordt het zingen nóg leuker en gaat het nóg beter!

Marleen geeft prettig en helder uitleg over de techniek en geeft je praktische tips. Ook geeft ze je wat meer zelfvertrouwen, wat voor mij als beginner erg prettig was.

En daarnaast, toch ook niet geheel onbelangrijk, Marleen had een lekkere lunch verzorgd, zodat de innerlijke mens op zo’n hele dag ook aandacht kreeg.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Het was heel leuk om te volgen, ik heb er echt wat aan gehad.

profile-pic
Esther

Workshop Het Zanglab Marleen

"Een workshop vol informatie, oefeningen en lol!"


Na afloop van de workshop weet jij precies hoe ademsteun werkt, hoe je een heldere klank kunt produceren, meer volume kunt maken en wat je kunt doen om je klank lichter of donkerder te maken.


Ook heb je inspiratie opgedaan door te luisteren naar de andere zangers en heb je ontdekt dat er veel meer mogelijk is met je stem dan je dacht.


En dat is nog lang niet alles! 

Doe mee zodat jij voortaan met meer zelfvertrouwen zingt!


Hoe ziet de dag eruit?

Van 10.00 uur tot 13.00 uur krijg je uitleg over de drie basisprincipes (ademsteun, twang en kaak/lipspanning), de vier stemfuncties (Neutral, Curbing, Overdrive & Edge) en klankkleur.

Tijd voor mijn zelfgemaakte lunch! 
   
Van 14.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur is het tijd voor de masterclasses. Iedere deelnemer krijgt ongeveer 20 minuten zangles van mij in aanwezigheid van de rest van de groep. De eindtijd is uiterlijk 17.00 uur, maar kan eerder zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.  We werken aan het nummer dat jij zelf hebt gekozen en voorbereid. 

Zo kun je de theorie direct in de praktijk brengen. Dat lijkt misschien heel spannend, maar het levert je heel veel op, dus zeker de moeite waard om aan mee te doen.  En natuurlijk stel ik je zoveel mogelijk op je gemak.

Praktische informatie over de workshop

  • Datum: 25 mei 2024
  • Locatie: Distelvlinder 4, 4758 CK Standdaarbuiten (West Brabant)
  • Prijs voor workshop plus lunch, koffie/thee: 129 euro (maximaal 6 personen) 

Goede en duidelijke uitleg van de theorie

Ik wilde tips om heesheid te voorkomen en ademsteun goed toe te passen. Die heb ik zeker gekregen, nu thuis verder oefenen. De workshop was in een kleine groep, waardoor iedereen genoeg aandacht kreeg. Marleen gaf een goede en duidelijke uitleg van de theorie met tastbare oefeningen. Ik vond een hele fijne, laagdrempelige workshop met handige tips die makkelijk toe te passen zijn. Met kleine aanpassingen "probleem" (bijna) opgelost.

profile-pic
Ludwina

Dit was een top cadeau

Ik kreeg de workshop cadeau voor mijn verjaardag, dus had niet echt een doel van tevoren. Het leek me bijzonder om te ontdekken wat ik met mijn stem kan doen (en of dit de moeite is, haha!) Dit is tijdens de workshop zeker gelukt. Het sterke van de workshop vond ik hoe de feedback op iedereen persoonlijk werd afgestemd. En door hardop de zangoefeningen mee te doen werden we gelijk allemaal gestimuleerd om ons te laten horen zonder schaamte. Een top cadeau!

profile-pic
Yonne van Zuilen

Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

"Spot on" In de voormiddag gaf Marleen een overzicht van CVT. Dat is best wel abstract en moeilijk te begrijpen. Ik dacht eerst: goed om weten, maar wat ben ik daar nu mee? Maar in de namiddag werd het wel heel concreet door de tips die Marleen gaf tijdens de privé-sessies. De tips over de stand van mijn tong waren een eye-opener. "Bite", "de ontspanning bij het inademen", de ruis wegkrijgen van mijn stem,... werkpuntjes waar ik nu een hele stap vooruit mee ben. De privé-sessies werden in de groep gegeven. Dat is in feite ook zeer leerrijk, want je pikt mee van de tips die anderen krijgen EN je wordt wat gedragen door de rest van de groep. Leuke, open ontspannen sfeer. Zeer goed om leerervaringen op te doen. Een aanrader voor de beginnende of al meer gevorderde zang-enthousiast. Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

profile-pic
Kris Soetemans

Ik heb ontdekt hoe leuk zangles is!

Ik deed mee aan de workshop om te ontdekken over zangles iets voor mij is. Marleen is een fijne docente. Ze is duidelijk in haar uitleg en thuis in verschillende genres. Er was genoeg ruimte voor iedereen om met een lied te oefenen en het was fijn dat we actief betrokken werden daarbij. En we hebben een goed verzorgde lunch gekregen. Bedankt Marleen voor de leuke dag!

profile-pic
Tressy

Wil jij ook je stem verbeteren zodat je eindelijk die moeilijke nummers kunt zingen?


Maak dan nu tijd vrij in je agenda om een hele dag in Complete Vocal Technique te duiken. Echt, het gaat je enorm veel opleveren!  


FAQ

Meest gestelde vragen


Voor wie is deze workshop geschikt?

Ik ben vaak hees als ik zing, heeft deze workshop dan zin voor mij?

Wat krijg ik bij de lunch?

Moet ik echt solo zingen tijdens de workshop? 

Wat gebeurt er als ik onverwachts toch niet kan?

>