Zangtechniek

Soms loop je tijdens het zingen aan tegen bepaalde uitdagingen. Je komt bijvoorbeeld adem tekort of je haalt bepaalde noten niet. Je klinkt niet zoals je zou willen, of je wil graag klinken als je favoriete artiest.

Dus ga je op zoek naar een oplossing. Om je op weg te helpen heb ik een flink aantal BLOGARTIKELEN geschreven over zangtechniek. Je vind ze hieronder. Veel lees- en zangplezier!

Zangtechniek bestaat uit 3 hoofdelementen:

Adem

Adem heb je nodig om te zingen. Zonder luchtverplaatsing, geen geluid. Handig dus om te weten hoe het zit met je adem.

Klank

Wanneer je zingt produceer je klanken. Dit kun je op verschillende manieren doen waardoor je steeds anders klinkt. Maar hoe dan?

Houding

Hoe belangrijk is je houding tijdens het zingen? Maakt het niet uit hoe je erbij staat of is het juist bepalend voor hoe je klinkt?

Hieronder vind je de meest belangrijke artikelen die ik heb geschreven over de verschillende aspecten van zangtechniek om jou te helpen om het beste uit jouw stem te halen.

Adem & ademsteun

Heb je moeite met je adem als je zingt? Kom je tekort? Of adem je te oppervlakkig? Hoe belangrijk is je adem eigenlijk? Lees het in de blogs hieronder!

Klank & Twang

Je kunt vele klanken maken met je stem. Denk aan warm, scherp, licht, donker. Kies een blog hieronder om hier meer over te lezen en te leren. 

Houding

Hoe sta jij erbij als je zingt? En is dat belangrijk of niet? Waar moet je allemaal op letten als je staat of zit? Lees het in 1 van mijn blogs. 

Volume

Je kunt hard of zacht zingen en alles daar tussen in. Hoe je dat voor elkaar krijgt lees je in een van onderstaande blogs. 

Andere zangtechniek artikelen


Online cursus Zingen met Gemak

Verbeter je stem op een praktische manier! In deze online cursus leer je de een goede basis om vrijuit te kunnen zingen. 

In 39 lessen leer je om je stem zo te gebruiken dat je voortaan die hoge noten wel haalt, eindelijk dat nummer met power kunt zingen EN dat zonder hees te worden! 

Meer over weten? Klik op de knop hieronder!

Wanneer heb je zangtechniek nodig?

Wanneer je alles kunt zingen wat je maar wilt, zonder dat het je stemproblemen of keelpijn oplevert, dan heb je wat mij betreft helemaal geen zangtechniek nodig.  Laat niemand je vertellen dat je op een bepaalde manier MOET zingen, dat je alleen maar goed kunt zingen als je voldoet aan een bepaald ideaal, bepaald door andere mensen.  

Als jij tevreden bent met hoe je klinkt en je stem op een gezonde manier gebruikt, blijf dan vooral zo zingen!

Merk je dat je sommige dingen niet kunt, dat het je moeite kost om bepaalde noten goed te raken, dat je na het zingen last hebt van je stem?

Wil je anders klinken dan je nu doet en heb je geen idee hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ben je op zoek naar een rauw geluid en krijg je dit niet voor elkaar zonder pijntjes? 

Ervaar je keelpijn, kriebels of andere ongemakken tijdens of na het zingen? Allemaal signalen dat je je stem niet op de goede manier gebruikt.

En dan heb je WEL zangtechnieken nodig om je te helpen bij de oplossing van jouw probleem.  En daar help ik je graag mee.  In mijn blogs vertel ik je meer over de verschillende technieken die er zijn en hoe je deze kunt toepassen.  

Natuurlijk is dit niet hetzelfde als LIVE les van mij krijgen.  Het echte werk vind altijd plaats als ik 1 op 1 (of in cursusvorm) met je werk.  Maar de blogs zijn een mooie start om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden.  

Meld je aan voor mijn Zangtips en mis nooit een nieuw blog!

>
×

Hallo! Heb je een vraag over zangles of een cursus? Klik op mijn naam en stuur me een apje.  Ik geef je zo snel mogelijk antwoord. Lekker makkelijk toch?

×