november 18

Wat mijn lunch te maken heeft met jouw zang

By Marleen Dubbelman

november 18, 2020


Bijna iedere dag maak ik er een. Meestal voor de lunch. En hoewel de naam iedere keer hetzelfde is, zijn de ingrediënten dat niet.

De basis trouwens wel. Ik begin altijd met bleekselderij, komkommer en gember. Zodat ik genoeg vocht heb.

Maar daarna zorg ik voor afwisseling. Zodat ik iedere keer iets anders binnen krijg, de smaak steeds weer verrassend is en het dus niet saai wordt.

Dus wissel ik af met het soort fruit, de ene keer een heerlijke kiwi, dan weer een sappig mandarijntje of rood fruit uit de vriezer. 

Ik gooi er spinazie bij of avocado (of allebei) en als ik echt gek wil doen duw ik een rode biet door het apparaat. Krijg je een geweldige paarse kleur van.

Eigenlijk is het met het maken van een smoothie net als bij zingen. 😉

Een goede basis voor jouw zang!


Als de basis goed is, kun je iedere keer iets anders aan toevoegen om het lekker en goed te laten klinken. Zo laat je jouw lied iedere keer weer anders klinken en wordt het nooit saai.

En net als bij de smoothie bestaat de basis ook bij zingen uit 3 ingrediënten: ademsteun, twang en ontspannen kaak/lippen.

Heb je die basis voor je zang gelegd, dan kun je er iedere keer iets anders aan toevoegen: klankkleur, effecten, meer of minder volume en emotie.

Alles bij elkaar levert het je iedere keer weer een ander lied op!

Hoe is het bij jou? Is de basis oké? Of loop je toch nog regelmatig aan tegen beperkingen in wat je wilt zingen? Is je klank niet helder genoeg?

Heb je het gevoel dat je geen of niet voldoende controle hebt over je stem? Of voel je teveel spanning in je kaak?

Dan is het verstandig om met die basis aan de slag te gaan. En natuurlijk help ik je daar graag bij.

Hulp nodig bij het leren van de basis?


Je kunt een losse les boeken die je live of online kunt volgen. Of als je liever (met mijn hulp) vanuit je eigen huis aan de slag wilt met het aanleren van een goede basis, kies dan voor de online cursus Zingen met Gemak

Dan leer ik je in 14 weken DE basis waarmee jij het fundament legt voor vrijuit zingen en geef ik je nog meer ingrediënten om jouw lied goed en verrassend te laten klinken. 

Zo, ik ga intussen aan de lunch. Met natuurlijk weer een smoothie. Vandaag met biet.

Wist je trouwens dat goed zorgen voor je lijf ook zorgt voor een betere en gezonde stem? Die zit tenslotte in je lijf en profiteert dus mee van goede voeding.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>