februari 11

Wanneer kom jij in actie?

By Marleen Dubbelman

februari 11, 2021

Mindset

Wanneer kom jij in actie? Blog Het Zanglab

Hoe lang ga je nog afwachten? Tot alles weer normaal wordt? Zet je je leven op hold tot dat moment? Wat als dat moment nog heel lang op zich laat wachten? In dit blog geef ik je graag even een peptalk om juist nu (in deze coronatijd) in actie te komen en te gaan doen wat je al zo lang wilt, namelijk zingen!

Want als jij nu nog steeds geen stappen hebt gezet, dan kan het zomaar zo zijn dat je al veel kostbare tijd hebt verspild. Ja, verspild, want weet je wat het is met tijd? Die komt dus gewoon niet meer terug.

Als je jong bent heb je daar geen erg in. De tijd lijkt eindeloos.  Maar als je, net als ik, stiekem al vele jaren hebt opgesnoept, dan begin je langzaam maar zeker te beseffen dat er aan tijd toch echt een einde komt. Dat ieder uur dat voorbij is nooit meer terugkomt. En dat je dus dingen die je wilt doen of bereiken in je leven niet eindeloos kunt blijven uitstellen.

Later als je groot bent...

Ik weet nog dat ik jaren gedacht hebt "later, als ik groot ben dan…." .  En dan ging ik weer over tot de orde van de dag.  Ik bleef dingen die ik eigenlijk graag wilde maar voor me uit schuiven. Zoals zingen in een band, goed leren piano spelen, eigen nummers schrijven.  Het waren allemaal gave dingen voor later, als ik groot was. 

Nu ben ik al jaren groot natuurlijk en gelukkig heb ik sommige wensen intussen toch uit laten komen.  Zoals zingen in een band, optreden met een orkest.  Het pianospelen is een work in progress en vorige week ben ik gestart met een cursus songwriting! 

En nou jij!  Wat staat er op jouw lijstje voor later als je groot bent? Welke wensen heb je en kun je daar nu, juist in deze lockdown, al een begin mee maken? Staat leren zingen op jouw lijstje of nog beter worden in zingen? 

No time like the present zeggen de Engelsen heel mooi. En ja, dat is helemaal waar. Wil je iets bereiken, start er dan nu mee!

Kom vandaag in actie!

Om te beginnen kun je mijn gratis weggever aanvragen, een checklist met 7 tips voor beginners. Dan kun je echt vandaag nog beginnen!

Misschien zing je al een tijd en heb je het idee dat je maar niet verder komt ermee. Ben je op zoek naar inspiratie om een volgende stap te zetten, wil je verdieping in wat je zingt?  Schrijf je dan nu in voor een proefles en kom ontdekken wat ik voor je kan betekenen.  

Wat je ook doet, kom in ieder geval in actie. Zodat je later, als je oud bent, met een fijn gevoel kunt terugkijken op alles wat je hebt bereikt of in ieder geval hebt geprobeerd.

Wil je het met me delen?  Delen helpt namelijk om echt in actie te komen, en dat is wat je wilt toch?  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>