maart 19

Stap jij wel eens uit je comfort zone? Deel 2

By Marleen Dubbelman

maart 19, 2017

comfort zone, zang, zingen

Babette

Ze stond voor de groep. Starend naar de tekst voor haar, wachtte ze op de muziek. Ze wist vast niet meer wanneer ze moest inzetten.  Waarom was ze hier überhaupt aan begonnen? En het nummer dat ze had gekozen (na uren zoeken op youtube) was vast veel te moeilijk.  Babette kon wel door de grond zakken van ellende.  De muziek begon. Op hoop van zegen dan maar.  “When the rain is blowing in your face” zong ze zacht.  Blijven concentreren op het blad op de muziekstandaard. Vooral niet omhoog kijken en die gezichten naar je zien staren.

De groep

Oh, ze waren vriendelijk genoeg hoor. Toen Heleen en Babette die avond binnenstapte bij de cursus Complete Vocal Technique Level 1 werden ze hartelijk ontvangen door de docente en de andere vrouwen zaten al gezellig met elkaar te kletsen.  Die leken helemaal niet zenuwachtig!  Tijdens de kennismakingsronde bleek dat dat maar schijn was. Iedereen had veel zin in de cursus maar keek erg op tegen het moment waarop ze alleen moesten zingen voor de groep.  De docente vertelde dat dit bij iedere eerste avond zo was, maar dat het na een paar keer een stuk makkelijker werd. Dat mensen steeds meer loskwamen en trots waren op zichzelf.  Nou, dat moest ze dan maar geloven. Maar het was nu echt super eng!

De uitleg

Eerst kregen ze uitleg over de basis van zingen. Babette vond het allemaal wel logisch klinken, maar best ingewikkeld om toe te passen. Ademsteun, Twang. Allemaal termen waar ze nog nooit van gehoord had. Gelukkig nam de docente alle tijd om het uit te leggen en deden ze samen oefeningen. Samen zingen voelde wel okay, in ieder geval een stuk veiliger dan alleen!

And I didn’t die!

“To make you feel my love”.  De laatste tonen van de muziek klonken.  Applaus!!  Babette keek naar de anderen. Ze lachten haar toe en zeiden dat ze haar heel dapper vonden.  Iemand vond zelfs dat ze een mooie, warme stem had! Natuurlijk! Daar geloofde ze dus echt helemaal niets van.  Toch voelde het achteraf wel goed dat ze het toch had gedaan. Wie had ooit kunnen denken dat zij een lied zou zingen voor allemaal onbekende mensen!

De docente gaf een aantal tips en daarna zong Babette een stuk van het nummer nog een keer. Nu probeerde ze ademsteun toe te passen. Dat maakte direct verschil. Ze hoorde het zelf ook, het klonk een stuk krachtiger.  Na een kwartier was haar beurt voorbij.  Opgelucht zat ze op haar stoel, nu alleen nog luisteren naar de anderen. Terwijl de volgende zangeres ‘Mag ik dan bij jou’ zong voelde Babette de vlinders nog in haar buik.  Maar niet meer alleen van de zenuwen. Stiekem kwam er ook een beetje trots tevoorschijn. Ze had het gedaan!  Op naar de volgende keer.

Herkenbaar?

Herken je jezelf in dit verhaal? Lijkt het je ook doodeng om te zingen voor ‘publiek’? Maar ben je klaar voor een nieuwe uitdaging in je leven? Tijdens de cursus Complete Vocal Technique Level 1 krijg je alle kans om jezelf te laten horen! Dus doe eens gek en schrijf jezelf in! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>