maart 8

Stap jij wel eens uit je comfort zone? Deel 1

By Marleen Dubbelman

maart 8, 2017

comfort zone, zingen

Ze zat met Heleen op het terras in het centrum van Roosendaal, te genieten van een heerlijke frisse mousserende witte wijn en de eerste warme zonnestralen van het jaar. Het was gezellig druk in de stad. Aan de overkant van de straat zong een straatmuzikant vrolijke nummers uit de top40. Zingen. Ze had er niets mee.

Met een leuke baan, een lieve vriend, een gezellig tweekamerappartement in de stad en een aantal goede vrienden had Babette het prima voor elkaar. Een fijn leven, maar wel voorspelbaar.

Verleg je grenzen

“Hoelang is het geleden dat je iets hebt gedaan dat je eigenlijk niet durfde?” vroeg Heleen.  “Poeh, even denken. Dat is zeker wel 10 jaar geleden. Tijdens onze vakantie in Egypte heb ik leren duiken. En met mijn angst om onder water te zijn was dat een behoorlijke uitdaging. Man, wat heb ik een angst gehad! Maar het resultaat was wel supergaaf. Onder water al die schitterende gekleurde vissen bekijken was echt geweldig! “

Hoogste tijd voor een nieuwe challenge!

Na het tweede glas wijn besloot Heleen dat het tijd werd voor een nieuwe challenge. Misschien iets dat ze samen konden doen? Zingen? Babette keek haar chagrijnig aan. Als er iets was wat ze niet deed was het zingen.

Aan de overkant van de straat klonk op dat moment net ‘Shape of You’ van Ed Sheeran. Heleen zei: “Super als je dat kunt. Gewoon op straat zingen terwijl er allemaal mensen voorbij lopen en zelfs stil blijven staan”. Bijna net zo eng als onder water zwemmen”.

Zingen is eng, toch?

Babette zong nooit. Zelfs niet onder de douche of in de auto. Een slechte ervaring op de lagere school had ervoor gezorgd dat ze liever achter een gordijn kroop dan dat ze ‘Lang zal ze leven’ meezong op een verjaardag. Niets is slechter voor je zelfvertrouwen dan een juf die zegt dat je bromt. “Ga jij maar achter in de klas staan, dan horen we je niet”.

Nog een glas wijn later schreven Heleen en Babette zich via hun mobiel in voor de cursus Complete Vocal Technique Level 1.

Wil je weten hoe het ze vergaat daar? Lees het in deel 2!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>