Rauw zingen in 1 ochtend!


Kom naar de workshop Singing Rough en ontdek Distortion, Rattle en Creak


Zaterdag 7 maart 2020

Leer je hoe je rauw zingt zonder je stem te verpesten!

Wil jij net zo rauw klinken als Waylon, Curt Cobain, Beth Hart of Janis Joplin? En heb je geen idee hoe je dat aanpakt?  Kreeg je spontaan een hoestbui wanneer je het probeerde en voelde je keel als schuurpapier?


Dan zul je blij verrast zijn dat er ook een gezonde manier is om effect toe te passen op je stem! En iedereen kan het leren!


In deze workshop Singing Rough gaan we op zoek naar het rauwe randje op je stem in de vorm van Distortion, Creak & Rattle.


Schrijf je nu in als je:

  • Zanger(es) bent van een band, maar bij de rocknummers altijd te braaf/lief klinkt
  • Al zingt met een rauw geluid, maar daardoor vaak of regelmatig last hebt van je keel
  • Je niet alleen tijdens het zingen lekker rauw klinkt, maar ook daarna als je gewoon clean wilt praten
  • Wilt ontdekken welke rauwe effecten er zijn en hoe je ze op een gezonde manier kunt toepassen
  • Gewoon nieuwsgierig bent naar wat je allemaal nog meer met je stem kunt doen behalve gewoon zingen

Waarom je deze workshop nu juist bij mij moet volgen

Voordat ik aan mijn opleiding tot Complete Vocal Technique docent begon kon ik eigenlijk alleen maar 'clean' zingen. Gewone heldere tonen, geen krasje of rauw randje te vinden. Kortom, netjes zingen. En eigenlijk dacht ik dat dit ook DE manier was. Muziekstijlen zoals rock en heavy metal stonden ver van me af.  Ik vond het wel gaaf om te horen, maar ik zag mezelf dat niet doen zonder mijn stem te bezeren.  Maar in het derde jaar van de docentenopleiding moest ik er toch aan geloven! Met onze klas doken we diep in effecten zoals Distortion en Rattle, en wat was het gaaf! 


Ik wist niet dat ik het in me had, en ik moet eerlijk bekennen dat het ook niet makkelijk was om te vinden.  Maar met alle aanwijzingen en de duidelijke uitleg waar het effect ontstaat en hoe je het zelf kunt toepassen lukte het ook mij om eindelijk echt te klinken als Janis Joplin of Beth Hart!  En dat zonder pijn in mijn keel!  Al die tips en tricks heb ik verzameld en gestopt in de workshop Singing Rough. Waarmee ik ook jou heel graag help om rauw te klinken zonder je stem te verpesten. 

Marleen Dubbelman - Het Zanglab

​Een duidelijke uitleg

Met behulp van voorbeelden, plaatjes en filmpjes leg ik je duidelijk uit wat effecten zijn, op welke plek in je lijf je ze maakt en hoe je dit kunt doen.

​Concrete oefeningen

Naast de uitleg gaan we samen oefenen en krijg je concrete tools zodat je hier ook thuis mee verder kunt. 

Goede sfeer

Zingen met effecten kan een hele uitdaging zijn. Ik vind het belangrijk dat je dit in een veilige omgeving met een goede sfeer kunt uitproberen.

Wat vinden anderen van de workshop?

"Ik kwam naar de workshop om de theorie achter Singing Rough uitgelegd te krijgen en te proberen dit in de praktijk te brengen. Het was een leerzame en relaxte workshop, waarbij iedereen die dat wilde zelf aan bod kwam om het uit te proberen."

- Willy (zanger bij rockband)

Leerling Het Zanglab

" De reden dat ik me had aangemeld was dat ik wilde leren om een juiste en gezonde wijze effecten toe te passen en om te horen hoe anderen dat doen. Het was een enorm leuke avond, waar net als in andere workshops die Het Zanglab geeft in een korte tijd al verbetering was bij de deelnemers."

- Denise (zangeres bij metalband)

"Ik wilde leren welke rauwe randjes er zijn en hoe je deze kunt toepassen. Het was een leuke, informatieve avond waarbij ik veel heb geleerd en al kan toepassen door lekker thuis te oefenen. Ik zou een verdere verdieping leuk vinden van de workshop. Ik heb veel geleerd en we hebben lekker geoefend. Leuk dat iedereen mee deed en de docent had veel voorbereiding gedaan. Dat straalde er vanaf."

- Desiré (zangeres bij coverband)

Workshop Singing Rough - Het Zanglab

"Een workshop vol informatie, oefeningen en lol!"


Tijdens de workshop Singing Rough krijg je uitleg over de 3 effecten Distortion, Rattle en Creak. Hoe werkt het, hoe pas je het toe, wat moet je doen om te zorgen dat je stem okay blijft. Je ziet op filmpjes hoe het er van binnen aan toe gaat als je een effect toepast en natuurlijk gaan we samen oefenen.  We doen dit aan de hand van gedeelten van bestaande nummers.

Naast de uitleg krijg je ongeveer 15 minuten les in het toepassen van de effecten op een deel van een nummer dat je zelf hebt uitgekozen en voorbereid. De rest van de groep wordt zoveel mogelijk betrokken bij de oefeningen. 


Voorbereiden houdt in dat je de tekst en de melodie uit je hoofd kent en het nummer goed beheerst. Op die manier kunnen we direct focussen op het effect dat je wilt toepassen en haal je het meeste uit de les.

Doe mee!

Wees zeker van deelname en schrijf jezelf in door te klikken op de knop hieronder.

Nog maar 2 plekken
Masterclass
Workshop Singing Rough

" Het was een leuke, gezellige avond waar ik geleerd heb hoe ik een aantal effecten op de juiste manier kan gebruiken. Zeker een aanrader en ik hou me aanbevolen voor andere workshops!."

- Ilse (zangeres coverband)

"Ik wilde meer leren over wat ik allemaal kan doen met mijn stem. Marleen gaf een duidelijke uitleg en fijne coaching.."

- Conny (zangeres vocal group)

"Ik kwam naar de workshop voor uitleg over rauw zingen. Het was een workshop met duidelijke theorie/uitleg, veel praktijk en een leuke sfeer."

- Anouk (zangeres vocal group)

Hoe ziet de workshop eruit?

Tijdens het eerste deel  ga ik je aan de hand van een Power Point presentatie precies uitleggen wat Distortion, Creak en Rattle precies is. We doen gezamenlijke oefeningen en natuurlijk krijg je zelf ook de kans om e.e.a. uit te proberen als je dat wilt.  

Na een korte pauze is het dan tijd om het zelf te gaan doen! Je krijg ongeveer een kwartier solo-les waarbij je gaat werken aan een effect in een nummer dat je zelf hebt gekozen en voorbereid. De rest van de groep is er ook bij zodat iedereen kan leren van de tips die ik je geef. De groep wordt ook zoveel mogelijk bij de les betrokken.  ​

Praktische informatie over de workshop

  • Datum: zaterdag 7 maart van 10.00 uur tot 13.00 uur (eindtijd afhankelijk van aantal deelnemers)
  • Locatie: Het Zanglab, Distelvlinder 4, Standdaarbuiten
  • Prijs voor workshop: 69 euro incl. BTW (maximaal 6 personen

Verzeker jezelf van een plek in de workshop!

Deze workshop wordt slechts 2x per jaar gegeven, dus grijp je kans en doe nu mee!

FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen:


Is deze workshop geschikt voor iedereen?

​Ik heb heel vaak last van mijn stem als ik zing, heeft deze workshop dan zin voor mij?

​Ik vind het best een heel bedrag voor een workshop. ​Is dat het waard?

​Wat gebeurt er als ik onverwachts toch niet kan?

Inschrijven voor de workshop Singing Rough kan nog tot:


06
Days
03
Hours
00
Minutes
40
Seconds
>
×

Hallo! Heb je een vraag over zangles of een cursus? Klik op mijn naam en stuur me een apje.  Ik geef je zo snel mogelijk antwoord. Lekker makkelijk toch?

×