Als ik deze reviews lees krijg ik het een beetje warm.

En ik weet gelijk weer waar ik het allemaal voor doe. Scroll vooral even door als je een indruk wilt krijgen van wat ik voor je kan betekenen. 

“De koorworkshop was super!”

profile-pic

Ik heb ooit een workshop CVT gehad als onderdeel van een korendag. Dat vond ik erg interessant en ik wilde de groep hier kennis mee laten maken.

Onze a-capella groep bestaat uit 8 vrouwen, we zingen lichte muziek en genieten hier enorm van. We zijn een keileuk stel! Een uitdaging waar we tegenaan lopen is dat we nogal eens dreigen te zakken in toonhoogte.

De koorworkshop was super! De uitleg was helder en we hebben veel geleerd. Nu nog toepassen."

Multi(f)Vocaal (A- Capella groep)

“Een duidelijke uitleg”

profile-pic

Ik wilde meer zangtechniek leren. De cursus had een goede inhoud, de uitleg die Marleen gaf was duidelijk en ze gaf iedere cursist genoeg aandacht. De sfeer was ook zeker okay.

Estrella de Fey

“Marleen is een enthousiaste workshopleider”

profile-pic

We kozen voor de workshop omdat we extra aandacht willen geven aan stemtechniek en de workshop van Het Zanglab kwam overeen met de vraag die wij hadden. Marleen is een enthousiaste workshopleider en goed in het overbrengen van de informatie. De theorie was interessant en we hebben zeker nieuwe inzichten gekregen hierdoor. Een verbeterpuntje: de theorie nog meer afwisselen met praktische oefeningen. (En dat gaat zeker gebeuren 🙂, bedankt voor de tip!)

Popformatie Something Else (zanggroep)

“Ik vind het niet meer zo eng om voor vreemde mensen te zingen”

profile-pic

Met meer zelfvertrouwen zingen en zangtechniek verbeteren was mijn doel met deze cursus. Het zingen gaat me inderdaad wat makkelijker af, tis minder "eng" om voor vreemde mensen te moeten zingen. Ik voel me zelfverzekerder en heb veel geleerd over ademsteun en verschillende stemfuncties. Het zingen in een groep was een sterk punt van de cursus. Je krijgt zelf aandacht, maar leert ook van de andere cursisten. Ik vond de sfeer erg goed net als de inhoud van de cursus.

Lisette Razenberg (Zangeres koor)

“Nu weet ik ook waarom je je mond verder moeten openen!”

profile-pic

Door mee te doen aan Level 1 krijg je ook een andere kijk op bepaalde zaken, zoals de muzieksmaak van andere mensen en de verschillende manieren van zingen. Ik heb zeker meer geleerd over de technieken en waarom bepaalde handelingen belangrijk zijn. Voorheen wist ik bijvoorbeeld wel dat je mond ver open doen vaak makkelijker werkt om te zingen. Nu weet ik ook waarom dat zo is en op een of andere manier daardoor is het ook makkelijker om het echt te doen. Zodra er weer een nieuwe cursus komt als vervolg op deze ga ik zeker weer mee doen. Ik vond het erg leuk, gezellig en leerzaam. Zeker voor herhaling vatbaar! 🙂

Daphne Haverkamp (Student)

“Ik ben verbaasd dat er zo snel al zo'n resultaat bereikt werd”

profile-pic

"In het koor was er een wens om iets aan zangtechniek te gaan doen. De Tempeliers is een koor dat al 50 jaar bestaat en is een hele fijne en hechte groep. We wilden o.a. werken aan intonatie en ademsteun.

Daarnaast ook aandacht voor klankkleur en het blenden van de stemmen. De workshop voldeed helemaal aan deze verwachtingen, zo goed dat we zeker voor een vervolg gaan!

De uitleg was heel duidelijk, de koorleden konden het geleerde gelijk toepassen. Ik ben verbaasd dat er zo snel al zo’n resultaat bereikt werd".

De Tempeliers (Zangkoor)

“Ik ben me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik”

profile-pic

Ik deed mee aan de cursus CVT level 1 omdat ik meer kennis wilde hebben over hoe de stem werkt, welke sounds er zijn en hoe ik die zelf kan ervaren. Die doelen heb ik bereikt. Ik Ik snap veel beter hoe bepaalde accenten in een nummer gelegd worden en wat dit doet met een nummer. Wat ik ook erg sterk vond aan de cursus was het oefenen van een nummer. Zo voelde ik gelijk wat ik tijdens de uitleg door Marleen geleerd had. Door het leren van CVT ben ik me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik. Ik kan de nummers nu met meer variatie zingen. Doordat ik dat bewust kan toepassen klink en voel ik nu meer ontspannen. Echt gaaf! Ik raad het iedereen aan die zingt om een keer mee te doen. De lengte (6 avonden) was precies goed, de informatie erg duidelijk en het was gezellig!

Desiré de Wild (Zangeres band)

“Er is ruimte voor een lolletje EN er wordt hard gewerkt”

profile-pic

Ik vond de persoonlijke aandacht en het feit dat je steeds zelf je nummer moest uitkiezen de sterke punten van de cursus. Je hoeft dus geen nummer te zingen waar je eigenlijk niet van houdt. Tijdens de lessen werd het zingen voor anderen steeds minder spannend. Het is fijn om een goede techniek te leren waarbij je makkelijker zingt en je stem beschermt. Door de verdeling techniek, zelf zingen en luisteren leer je heel veel. Ook van de anderen. De verzorging is fijn, er is ook ruimte voor een lolletje ondanks dat er hard wordt gewerkt.

Willy Sietsma

“Geen angst meer dat ik mijn keel forceer!”

profile-pic

Ik zing in een koor en ik wilde meer met zingen dan alleen dat. Tijdens de cursus heb ik gereedschappen gekregen van Marleen en nuttige adviezen waarmee ik beter en bewuster leer zingen. De cursus heeft me bewust gemaakt dat je op verschillende manieren kan zingen, met stemfuncties, ademsteun, twang etc. Het iedere week een nieuw nummer uitzoeken en oefenen is een soort dwang/ stok achter de deur. Zonder cursus zou ik dat niet zo snel opbrengen/volhouden. Ik heb mijn bereik in de hoogte vergroot en kan met meer volume zingen. En dat zonder angst dat ik mijn keel forceer!

Ron Ottervanger (Zanger koor)

“Een fijne, laagdrempelige cursus”

profile-pic

Goede uitleg en een fijne sfeer! Fijne laagdrempelige cursus waar je zowel met als zonder zangervaring terecht kunt, fijne besloten Facebook pagina, biedt op een bepaalde manier toch veiligheid. Marleen geeft goede uitleg en tips zowel in de filmpjes als op Facebook, ik zeg niet twijfelen maar gewoon doen.

Suus (Zangeres koor)

“Ik heb enorm veel geleerd van Marleen!”

profile-pic

Ik heb sololessen gevolgd bij Het Zanglab. Marleen geeft veel tips en trucjes om je stem zo te leren gebruiken zoals je dat zelf wilt! Ik heb enorm veel geleerd van Marleen ! Dus als je graag zingt en wat wil leren over zingen ben je bij haar op het juiste adres!

Elles (Zangeres zanggroep)

“Een mooi basis om makkelijker te leren zingen”

profile-pic

Online is een prima manier om beter te leren zingen. Via de cursus ZmG kan je, ongeacht je leeftijd en ervaring, van voren af aan beginnen een basis te leggen voor het gemakkelijker zingen. Gemakkelijker je houding, opwarming, liedjes en ervaringen delen met anderen delen in een veilige, besloten groep.

Annemieke (Zangeres koor)

“Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben!”

profile-pic

Zeer inspirerende cursus waarbij je samen met anderen door ervaringen te delen verder kan komen in je stembeheersing! Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben, het heeft me qua zingen echt door de corona lockdown gesleept. Ook heb ik hierdoor leuke manieren gevonden om mijn eigen ontwikkeling te blijven stimuleren.

Marianne (Zangeres coverband/Logopediste)

“Ik lees je blogs altijd met veel plezier”

profile-pic

JA! Inderdaad! Goeie tip weer, Marleen, Ik lees je blogs altijd met veel plezier en ze zijn altijd raak! Ga er ajb mee door! Hartelijke groetjes, Gabriella

Gabriella

“Al na 2 lessen vond ik de goede manier van ademsteun!”

profile-pic

Ik was soms een beetje hees na het zingen. Ik wist dat dit te maken had met ademhaling en techniek, maar wist niet precies hoe dat werkte. Tijdens koorrepetities had ik al veel tips gekregen voor mijn ademhaling, alleen ik snapte het nooit helemaal. Bij Marleen had ik al na twee lessen eindelijk een goede manier gevonden, die ik ook kan toepassen en die werkt! Ik wilde ook graag leren hoe ik makkelijker hogere noten kan zingen. Ook dit is door de zanglessen gelukt. Gaandeweg merkte ik dat liedjes, die ik al een tijdje zong, steeds gemakkelijker gingen. Ik durf nu ook harder en krachtiger te zingen. Het gaat gewoon steeds beter, waardoor ik ook meer zelfvertrouwen heb gekregen. Wat ik ook heel fijn vind is dat ik een groter oefenrepertoire heb gekregen, doordat Marleen me steeds uitdaagde om een nieuw liedje te kiezen voor de lessen.

Ik zing al heel lang in verschillende koren, maar zangles vond ik altijd iets voor 'professionals'. Eigenlijk had ik het veel eerder moeten doen, want het maakt zingen nog leuker! En het is dus niet alleen voor mensen, die al supergoed kunnen zingen. Door de zanglessen heb ik nog meer plezier in het zingen gekregen, dat is voor mij heel wat waard. Zangles is een investering in jezelf en ik raad het iedereen aan. Marleen krijgt van mij een 8,5!

Karin (Zangeres in koor)

“De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam”

profile-pic

Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af

Willy (Zanger Rock Coverband)

“Ademsteun was altijd een mysterie voor mij”

profile-pic

Dank je wel, Marleen! Voor je heldere en mooie video's. Ik ben met de eerste 2 aan de slag gegaan. Ik begrijp het goed en ben aan het oefenen. Het begrip ademsteun was altijd een mysterie voor mij. Iedereen lijkt precies te weten wat ermee bedoeld wordt, maar ik kon er niks mee. Nu begin ik het te voelen en te kunnen toepassen.

Lucy Platvoet (Zangeres koor)

“Ik steek veel op van de zanglessen”

profile-pic

Ik steek heel veel op van de zanglessen. Marleen is een leuke vrouw, prettig in de omgang waar ik me op me gemak voel. Ik wil graag mijn bereik in de hoogte verbeteren en ruig kunnen zingen.

Helen (Zangeres Rock Coverband)

“Ik moet er een eind voor rijden, maar kom altijd enthousiast thuis!”

profile-pic

Ik heb mijn techniek verbeterd waardoor zingen me nu minder moeite kost. Nu lukte zelfs optreden met een keelontsteking! Ik moet best een stuk rijden voor de lessen maar ik kom altijd tevreden en enthousiast weer thuis.

Denise (Zangeres Metalband)

“CVT is een echte aanrader”

profile-pic

Voor iedereen die van zingen houdt en zijn stemmogelijkheden optimaal wil leren benutten is deze cvt methode een echte aanrader! Marleen, je bent een geweldige zangcoach die het beste uit ieder weet te halen!

Marianne (Solo zangeres)

“De individuele oefeningetjes waren leerzaam en leuk”

profile-pic

Lekker samen zingen, dat was de reden dat ik inschrijf voor Zingen zonder Zorgen. En dat is ook helemaal gelukt. Het waren leuke liedjes en ik vond de tips die Marleen gaf heel fijn. Ook de individuele oefeningetjes die ze tussendoor deed waren leerzaam en leuk. Dat hadden er wel meer mogen zijn! Een uur was eigenlijk aan de korte kant, dat had wel langer gemogen.

Annemiek Martens

“Duidelijke lessen, in een kleine groep”

profile-pic

Onlangs de basiscursus gevolgd bij Het Zanglab. Het waren duidelijke lessen, in een kleine groep. Het voordeel buiten de feedback die je zelf krijgt is dat je ook nog eens leert van de tips die de andere cursisten krijgen. Een aanrader!

Marlies (Zangeres zanggroep)

“Het voelde echt als zingen zonder zorgen!”

profile-pic

Ik was op zoek naar iets wat ik leuk vind om te doen en wilde ervaren wat zingen met mij doet. Tijdens Zingen zonder Zorgen ben ik er achter gekomen dat ik zingen leuk vind omdat ik er energie van krijg. Ik merk dat ik nu overdag steeds meer aan het zingen ben. De sfeer tijdens de avonden was heel ontspannen en laagdrempelig. Ik kwam vaak met een vol hoofd binnen en liep met energie naar buiten. Het voelde echt als zingen zonder zorgen, want de sfeer was ontspannend en je hoeft alleen maar zin te hebben! Het enthousiasme en de humor van Marleen heeft voor mij de doorslag gegeven om na deze cursus bij haar door te gaan met de volgende cursus. Bedankt Marleen!

Stasia

“Super ervaring en aanrader!”

profile-pic

Duidelijke theorie, concrete voorbeelden en nuttige oefeningen tijdens de workshop. Marleen is een enthousiaste en positieve coach die iedere deelnemer ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen. Super ervaring en een aanrader!

Charlotte (Zangeres Musicalvereniging)

“Het plezier staat voorop bij Zingen zonder Zorgen”

profile-pic

Ik vind zingen heel leuk om te doen en wil wel mooi leren zingen. Vriendin vertelde me over Zingen zonder Zorgen, leek me erg gezellig. En de titel van de cursus sprak me erg aan. Ik vond het heel erg leuk om mee te doen en heb ook veel geleerd. Alleen al om te durven zingen met veel plezier. De sfeer was heel gezellig, we hebben ook veel gelachen. Het was fijn dat er ook een stukje techniek werd aangeleerd en dat we dat gelijk leerden toepassen. Ik geef deze cursus een 9 en raad het anderen ook zeker aan. Het plezier staat voorop!

Diana Schalk

“Je blijft leermeester over je eigen stem”

profile-pic

Tijdens de zanglessen blijf je eigen baas over hoe je het nummer wilt zingen. Marleen laat je alleen horen welke mogelijkheden er zijn en dit ga je dan samen oefenen. Zo ben je zelf leermeester over je eigen stem!

Arinda

“Tijdens de lessen had ik geen last van gene”

profile-pic

Ik ging naar Zingen zonder Zorgen omdat ik niet durf te zingen, maar het wel graag wil. Tijdens de lessen had ik geen last van gene, ik voelde me veilig genoeg om mee te zingen. De sfeer was veilig en gezellig. Het was Marleen er vooral om te doen om mensen aan het zingen te krijgen en dat is zeker gelukt. Ook de tips hoe je klanken maakt en hoe je je ademhaling het beste gebruikt waren fijn. Het uur vloog voorbij, dat had wel langer gemogen.

Rianne Acda

“Ik vond het gezellig en werd er erg blij van!”

profile-pic

Mijn dochter vroeg me om mee te gaan naar Zingen zonder Zorgen. Het was leuker dan ik had verwacht. Ik vond het erg gezellig en ik werd er erg blij van. De zorgen dan de dag was ik helemaal kwijt na afloop. Ook de praktische tips om beter te zingen waren erg leuk.

Marijke Jongejan

“Niet meer hees na de repetitie!”

profile-pic

Ik was de laatste tijd steeds hees na het repeteren met de band. Daarom ging ik op zoek naar hulp online en vond deze videoreeks. De filmpjes hadden een prima lengte en de oefeningen die ik daar zag ben ik gaan toepassen. Nu snap ik beter hoe ademsteun werkt, pas ik het toe EN heb ik geen last meer van heesheid! Hartstikke fijn, zo'n opfriscursus!

Cynthia Van Belle (Zangeres band)

“Ik doe graag nog een keer mee!”

profile-pic

Ik wilde iets vrolijks doen en dat was het! De sfeer tijdens Zingen zonder Zorgen was goed met gezellige mensen. De accommodatie vond ik minder, maar ondanks dat geef ik deze cursus een 9. Het waren gezellige avonden waarin je je kop kunt leegmaken. Als je de deur uitgaat voel je je meer ontspannen en ben je de stress van de dag kwijt. Ik doe graag nog een keer mee!

Deborah van Tigchelhoven

“Gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan”

profile-pic

Ik schreef me in omdat ik van zingen hou en ik graag nieuwe dingen wilde leren. En dat is gelukt! Ik durf nu met meer zekerheid te zingen en harder dan dat ik dacht dat ik kon. Vooraf twijfelde ik een beetje omdat ik niet zo goed wist wat deze cursus inhield, maar het geld is het zeker waard! Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd en omdat je het direct in een liedje kan proberen is alle nieuwe info meteen helemaal duidelijk. En stiekem vind ik het wel jammer dat het alweer af is 🙂
Het is erg leuk dat de theorie is opgedeeld in kleine stukjes, zodat er elke week ook genoeg tijd is om dat onderwerp goed te oefenen en vragen te stellen. Het was heel fijn dat de cursus met een kleine groep is, want je leert heel erg veel van tips die aan anderen gegeven worden. Het is ook heel gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan tijdens deze cursus! Bij de theorie zitten veel voorbeelden dat is erg fijn want dan weet je precies wat er bedoeld wordt.
De eerste keer was iedereen nogal zenuwachtig om alleen te zingen, maar omdat de sfeer direct zo veilig en fijn was had niemand eigenlijk iets om zenuwachtig over te zijn:) Het maakt niet uit wat je niveau nu is want alles is duidelijk en goed te begrijpen en leer je er veel van.! Het was zeker de moeite waard om vanuit Diemen naar Standdaarbuiten te komen😊

Inez (Singer songwriter)

“Ik geef Zingen zonder Zorgen een 10!”

profile-pic

Ik wilde kijken of ik meer kon dan alleen zingen onder de douche. Tijdens Zingen zonder Zorgen heb ik veel geleerd. Er komt meer kijken bij zingen dan ik dacht. Maar gelukkig hebben we veel gezongen. Het waren gezellige en open avonden, waar iedereen komt om iets te leren. Ik geef ZZZ een 10! Als jij van zingen houdt, probeer het dan gewoon.

Jirska Philpse

“Eigenlijk was het uur veel te kort!”

profile-pic

Ik deed mee aan Zingen zonder Zorgen om vrijuit te kunnen zingen en tips te krijgen. Ik vond het heerlijk om samen te zingen. Het was heel ontspannen en gezellig. Lekker gelachen ook! Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen. Marleen is heel aardig, er hangt een fijne sfeer, je kunt onbeschroomd zingen en je krijgt ook nog eens handige tips! Eigenlijk was het uur veel te kort. Ben je net lekker bezig, is het alweer tijd!

Tess Magilse

Meer leren over zingen?

Lees een van mijn blogs hieronder

>