Reviews


Deze reviews maken me blij. En ze helpen me altijd om de draad weer op te pakken als ik ff in een dipje zit.


Wil je weten wat ik voor jou en je stem kan betekenen. Scroll er dan vooral even doorheen.  

 

Wil je zelf een review over mij schrijven? Daar maak je me ook heel blij mee.  Op deze pagina leg ik je uit hoe je dit snel kunt doen.

De koorworkshop was super!

Ik heb ooit een workshop CVT gehad als onderdeel van een korendag. Dat vond ik erg interessant en ik wilde de groep hier kennis mee laten maken.

Onze a-capella groep bestaat uit 8 vrouwen, we zingen lichte muziek en genieten hier enorm van. We zijn een keileuk stel! Een uitdaging waar we tegenaan lopen is dat we nogal eens dreigen te zakken in toonhoogte.

De koorworkshop was super! De uitleg was helder en we hebben veel geleerd. Nu nog toepassen."

profile-pic
Multi(f)Vocaal A- Capella groep

Eigenlijk was het uur veel te kort!

Ik deed mee aan Zingen zonder Zorgen om vrijuit te kunnen zingen en tips te krijgen. Ik vond het heerlijk om samen te zingen. Het was heel ontspannen en gezellig. Lekker gelachen ook! Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen. Marleen is heel aardig, er hangt een fijne sfeer, je kunt onbeschroomd zingen en je krijgt ook nog eens handige tips! Eigenlijk was het uur veel te kort. Ben je net lekker bezig, is het alweer tijd!

profile-pic
Tess Magilse

De zoomsessies hebben heel veel meerwaarde!

Ik ging meedoen aan Zingen met Gemak omdat ik aan mijn mindset wilde werken. Na de cursus ben ik meer ontspannen tijdens het zingen en maak ik me niet meer zo druk om een foutje. Mijn adem goed onder controle houden blijft nog een puntje van aandacht, maar ik heb veel gehad aan de uitleg over de ademsteunspieren. De besloten groep die bij de cursus hoort heb ik vaak gebruikt. Het voelde vertrouwd om daar dingen te plaatsen en stimuleerde me om me over bepaalde angsten heen te zetten. Tijdens de zoomsessies kregen we 1 op 1 antwoord op onze vragen en konden we ervaringen met de andere cursisten uitwisselen. Dat gaf zeker veel meerwaarde aan de cursus. Zingen met Gemak was leuk om te volgen, met duidelijke uitleg en goede oefeningen. Marleen is een enthousiaste docent en een goede schrijfster!

profile-pic
Kitty Motter Zangeres coverband

Ik moet er een eind voor rijden, maar kom altijd enthousiast thuis!

Ik heb mijn techniek verbeterd waardoor zingen me nu minder moeite kost. Nu lukte zelfs optreden met een keelontsteking! Ik moet best een stuk rijden voor de lessen maar ik kom altijd tevreden en enthousiast weer thuis.

profile-pic
Denise Zangeres Metalband

Ik heb er echt wat aan gehad!

Omdat ik net begonnen ben in een koor en nog nooit gezongen heb, leek het mij goed om wat meer techniek mee te krijgen. Het ‘uitzingen’ van een liedje, laat staan 1,5 uur repetitie levert mij altijd naderhand toch een ruw gevoel in mijn keel op. Ook zegt onze dirigente steeds dat we ‘zacht en liefjes’ zingen. Met de ademsteun bereik je, naast behoud van je stem, ook meer volume. Als ik dit in de praktijk ga brengen en het wordt onderdeel van mijn ‘systeem’ wordt het zingen nóg leuker en gaat het nóg beter!

Marleen geeft prettig en helder uitleg over de techniek en geeft je praktische tips. Ook geeft ze je wat meer zelfvertrouwen, wat voor mij als beginner erg prettig was.

En daarnaast, toch ook niet geheel onbelangrijk, Marleen had een lekkere lunch verzorgd, zodat de innerlijke mens op zo’n hele dag ook aandacht kreeg.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Het was heel leuk om te volgen, ik heb er echt wat aan gehad.

profile-pic
Esther

Ik heb ontdekt hoe leuk zangles is!

Ik deed mee aan de workshop om te ontdekken over zangles iets voor mij is. Marleen is een fijne docente. Ze is duidelijk in haar uitleg en thuis in verschillende genres. Er was genoeg ruimte voor iedereen om met een lied te oefenen en het was fijn dat we actief betrokken werden daarbij. En we hebben een goed verzorgde lunch gekregen. Bedankt Marleen voor de leuke dag!

profile-pic
Tressy

Goede tips ademsteun

Voor de leden van ons projectkoor is het altijd een uitdaging om niet aan de toon te gaan hangen. Ook ademsteun is iets waar we meer over wilden leren. Tijdens de workshop hebben we hier heel goede tips voor gekregen. Mede hierdoor waren onze beide concerten bijzonder geslaagd.

profile-pic
Projectkoor Chantage

Ik geef Zingen zonder Zorgen een 10!

Ik wilde kijken of ik meer kon dan alleen zingen onder de douche. Tijdens Zingen zonder Zorgen heb ik veel geleerd. Er komt meer kijken bij zingen dan ik dacht. Maar gelukkig hebben we veel gezongen. Het waren gezellige en open avonden, waar iedereen komt om iets te leren. Ik geef ZZZ een 10! Als jij van zingen houdt, probeer het dan gewoon.

profile-pic
Jirska Philpse

Deze workshop is de moeite waard! Marleen brengt alle lesstof met enthousiasme en heeft mij geduldig geholpen tijdens het praktijk gedeelte. De zangtechniek die ze me heeft geleerd heeft mij geholpen om krachtiger te zingen en zorgt ervoor dat ik beter bij de hoge noten kan. Blij dat ik de training gevolgd heb!

profile-pic
Safira Workshop Zing Beter in 1 Dag

Het voelde echt als zingen zonder zorgen!

Ik was op zoek naar iets wat ik leuk vind om te doen en wilde ervaren wat zingen met mij doet. Tijdens Zingen zonder Zorgen ben ik er achter gekomen dat ik zingen leuk vind omdat ik er energie van krijg. Ik merk dat ik nu overdag steeds meer aan het zingen ben. De sfeer tijdens de avonden was heel ontspannen en laagdrempelig. Ik kwam vaak met een vol hoofd binnen en liep met energie naar buiten. Het voelde echt als zingen zonder zorgen, want de sfeer was ontspannend en je hoeft alleen maar zin te hebben! Het enthousiasme en de humor van Marleen heeft voor mij de doorslag gegeven om na deze cursus bij haar door te gaan met de volgende cursus. Bedankt Marleen!

profile-pic
Stasia

De individuele oefeningetjes waren leerzaam en leuk

Lekker samen zingen, dat was de reden dat ik inschrijf voor Zingen zonder Zorgen. En dat is ook helemaal gelukt. Het waren leuke liedjes en ik vond de tips die Marleen gaf heel fijn. Ook de individuele oefeningetjes die ze tussendoor deed waren leerzaam en leuk. Dat hadden er wel meer mogen zijn! Een uur was eigenlijk aan de korte kant, dat had wel langer gemogen.

profile-pic
Annemiek Martens

Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben!

Zeer inspirerende cursus waarbij je samen met anderen door ervaringen te delen verder kan komen in je stembeheersing! Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben, het heeft me qua zingen echt door de corona lockdown gesleept. Ook heb ik hierdoor leuke manieren gevonden om mijn eigen ontwikkeling te blijven stimuleren.

profile-pic
Marianne Zangeres coverband/Logopediste

Fijn om het gelijk in de praktijk te brengen

Mijn doel was om betere technieken te leren. Ik vond het praktijkgedeelte en de goede uitleg door Marleen heel sterk. Het was fijn om wat we leerden ook gelijk toe te kunnen passen in een lied.

profile-pic
Loes Zangeres Gospelkoor

De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam

Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af

profile-pic
Willy Zanger Rock Coverband

Ik krijg weer zin om te zingen!

ZZZ is een cursus die ik zeker wil aanbevelen. Het biedt je de gelegenheid om in een ontspannen sfeer lekker te zingen. Ondertussen krijg je duidelijke tips en uitleg van Marleen. Het is voor mij in ieder geval weer een aanzetje geweest om het zingen weer op te pakken. Dank je wel, Marleen!

profile-pic
Maaike

Een mooi basis om makkelijker te leren zingen

Online is een prima manier om beter te leren zingen. Via de cursus ZmG kan je, ongeacht je leeftijd en ervaring, van voren af aan beginnen een basis te leggen voor het gemakkelijker zingen. Gemakkelijker je houding, opwarming, liedjes en ervaringen delen met anderen delen in een veilige, besloten groep.

profile-pic
Annemieke Zangeres koor

Een duidelijke uitleg

Ik wilde meer zangtechniek leren. De cursus had een goede inhoud, de uitleg die Marleen gaf was duidelijk en ze gaf iedere cursist genoeg aandacht. De sfeer was ook zeker okay.

profile-pic
Estrella de Fey

Het voelde niet zo eng om aan mijn stem te werken waar anderen bij zijn

Het belangrijkste vond ik het oordeelvrije uitgangspunt van Marleen. Op die manier voelde het helemaal niet zo eng om aan mijn stem te werken waar anderen bij zijn. Ik vond het juist heel mooi om dit proces te delen en er steeds samen mee te oefenen.

Elkaars geluid spiegelen werkte goed om te ervaren wat anderen horen als ik zing. En elkaar soms letterlijk een duwtje geven hielp om de kracht uit mijn lijf te halen.


Ik was bekend met het begrip ademsteun maar paste dat niet op de juiste manier toe waardoor ik toch last had van ademtekort. Dankzij de workshop heb ik nu meerdere manieren ontdekt om mezelf te helpen om ademsteun wel effectief in te zetten en ook om er thuis mee te oefenen.

profile-pic
Coby

Ik ben verbaasd dat er zo snel al zo'n resultaat bereikt werd

"In het koor was er een wens om iets aan zangtechniek te gaan doen. De Tempeliers is een koor dat al 50 jaar bestaat en is een hele fijne en hechte groep. We wilden o.a. werken aan intonatie en ademsteun.

Daarnaast ook aandacht voor klankkleur en het blenden van de stemmen. De workshop voldeed helemaal aan deze verwachtingen, zo goed dat we zeker voor een vervolg gaan!

De uitleg was heel duidelijk, de koorleden konden het geleerde gelijk toepassen. Ik ben verbaasd dat er zo snel al zo’n resultaat bereikt werd".

profile-pic
De Tempeliers Zangkoor

Ademsteun was altijd een mysterie voor mij

Dank je wel, Marleen! Voor je heldere en mooie video's. Ik ben met de eerste 2 aan de slag gegaan. Ik begrijp het goed en ben aan het oefenen. Het begrip ademsteun was altijd een mysterie voor mij. Iedereen lijkt precies te weten wat ermee bedoeld wordt, maar ik kon er niks mee. Nu begin ik het te voelen en te kunnen toepassen.

profile-pic
Lucy Platvoet Zangeres koor

Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

"Spot on" In de voormiddag gaf Marleen een overzicht van CVT. Dat is best wel abstract en moeilijk te begrijpen. Ik dacht eerst: goed om weten, maar wat ben ik daar nu mee? Maar in de namiddag werd het wel heel concreet door de tips die Marleen gaf tijdens de privé-sessies. De tips over de stand van mijn tong waren een eye-opener. "Bite", "de ontspanning bij het inademen", de ruis wegkrijgen van mijn stem,... werkpuntjes waar ik nu een hele stap vooruit mee ben. De privé-sessies werden in de groep gegeven. Dat is in feite ook zeer leerrijk, want je pikt mee van de tips die anderen krijgen EN je wordt wat gedragen door de rest van de groep. Leuke, open ontspannen sfeer. Zeer goed om leerervaringen op te doen. Een aanrader voor de beginnende of al meer gevorderde zang-enthousiast. Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

profile-pic
Kris Soetemans

Marleen begeleidt iedereen supergoed

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop Complete Vocal Technique gevolgd. Ik wilde ademsteun leren en hoe ik mijn stem goed kan gebruiken. Dat is helemaal gelukt. Ik heb er veel van geleerd en ben super blij met het resultaat. Die techniek werkt echt en Marleen begeleidt iedereen supergoed. Dit is echt een aanrader!

profile-pic
Wim van der Voorst

Ik geef deze workshop een 10!

Ik deed mee aan de workshop om beter te leren zingen. Dit is zeker gelukt! Ik heb o.a. geleerd welke spieren je nodig hebt om je stem te ondersteunen. En welke verschillende stemfuncties zoals Neutral en Overdrive je kunt gebruiken. Marleen geeft je nuttige technieken met veel enthousiasme.

profile-pic
Sandra Workshop CVT

Het was een super geslaagde avond!

We boekten de koorworkshop omdat we onze zangkwaliteit wilden verbeteren. Vooral het bereik vergroten van onze zangers en zangeressen was een doel. Met de zangtechnieken die we tijdens de workshop hebben geleerd kunnen we hier nu zelf mee aan de slag. We vonden het een super geslaagde avond!

profile-pic
Smartlappenkoort Dolorcanto

Ik heb enorm veel geleerd van Marleen!

Ik heb sololessen gevolgd bij Het Zanglab. Marleen geeft veel tips en trucjes om je stem zo te leren gebruiken zoals je dat zelf wilt! Ik heb enorm veel geleerd van Marleen ! Dus als je graag zingt en wat wil leren over zingen ben je bij haar op het juiste adres!

profile-pic
Elles Zangeres zanggroep

Ik ben me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik

Ik deed mee aan de cursus CVT level 1 omdat ik meer kennis wilde hebben over hoe de stem werkt, welke sounds er zijn en hoe ik die zelf kan ervaren. Die doelen heb ik bereikt. Ik Ik snap veel beter hoe bepaalde accenten in een nummer gelegd worden en wat dit doet met een nummer. Wat ik ook erg sterk vond aan de cursus was het oefenen van een nummer. Zo voelde ik gelijk wat ik tijdens de uitleg door Marleen geleerd had. Door het leren van CVT ben ik me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik. Ik kan de nummers nu met meer variatie zingen. Doordat ik dat bewust kan toepassen klink en voel ik nu meer ontspannen. Echt gaaf! Ik raad het iedereen aan die zingt om een keer mee te doen. De lengte (6 avonden) was precies goed, de informatie erg duidelijk en het was gezellig!

profile-pic
Desiré de Wild Zangeres band

Een fijne, laagdrempelige cursus

Goede uitleg en een fijne sfeer! Fijne laagdrempelige cursus waar je zowel met als zonder zangervaring terecht kunt, fijne besloten Facebook pagina, biedt op een bepaalde manier toch veiligheid. Marleen geeft goede uitleg en tips zowel in de filmpjes als op Facebook, ik zeg niet twijfelen maar gewoon doen.

profile-pic
Suus Zangeres koor

Het voelt weer heerlijk om te zingen!

Ik had veel moeite om vrij te zingen i.v.m heftige emotionele situaties in een korte tijd. D.m.v de geleerde technieken is dit verholpen. Mijn stem is van geknepen en onstabiel naar vrij en warm gegaan. Het voelt het weer heerlijk om te zingen. Aan de ademsteun blijf ik nog werken, dat is nog niet onbewust bekwaam. Ik vond het leuk dat het ook voor een deel gewoon doen was. Ook het spelen met de klinkers was leuk en leerzaam. De Facebookgroep was heel handig. Een positieve sfeer en fijn om daar mijn zang te delen en zoomsessies terug te kijken. Die zoomsessies waren een goede stok achter de deur om met de lessen bezig te blijven. Het was leuk om zo deel uit te maken van een zanggroepje en van elkaar te leren. Dank je wel Marleen voor de leerzame lessen.

profile-pic
Susan

Gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan

Ik schreef me in omdat ik van zingen hou en ik graag nieuwe dingen wilde leren. En dat is gelukt! Ik durf nu met meer zekerheid te zingen en harder dan dat ik dacht dat ik kon. Vooraf twijfelde ik een beetje omdat ik niet zo goed wist wat deze cursus inhield, maar het geld is het zeker waard! Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd en omdat je het direct in een liedje kan proberen is alle nieuwe info meteen helemaal duidelijk. En stiekem vind ik het wel jammer dat het alweer af is 🙂
Het is erg leuk dat de theorie is opgedeeld in kleine stukjes, zodat er elke week ook genoeg tijd is om dat onderwerp goed te oefenen en vragen te stellen. Het was heel fijn dat de cursus met een kleine groep is, want je leert heel erg veel van tips die aan anderen gegeven worden. Het is ook heel gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan tijdens deze cursus! Bij de theorie zitten veel voorbeelden dat is erg fijn want dan weet je precies wat er bedoeld wordt.
De eerste keer was iedereen nogal zenuwachtig om alleen te zingen, maar omdat de sfeer direct zo veilig en fijn was had niemand eigenlijk iets om zenuwachtig over te zijn:) Het maakt niet uit wat je niveau nu is want alles is duidelijk en goed te begrijpen en leer je er veel van.! Het was zeker de moeite waard om vanuit Diemen naar Standdaarbuiten te komen😊

profile-pic
Inez Singer songwriter

Super ervaring en aanrader!

Duidelijke theorie, concrete voorbeelden en nuttige oefeningen tijdens de workshop. Marleen is een enthousiaste en positieve coach die iedere deelnemer ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen. Super ervaring en een aanrader!

profile-pic
Charlotte Zangeres Musicalvereniging

Je blijft leermeester over je eigen stem

Tijdens de zanglessen blijf je eigen baas over hoe je het nummer wilt zingen. Marleen laat je alleen horen welke mogelijkheden er zijn en dit ga je dan samen oefenen. Zo ben je zelf leermeester over je eigen stem!

profile-pic
Arinda

Duidelijke lessen, in een kleine groep

Onlangs de basiscursus gevolgd bij Het Zanglab. Het waren duidelijke lessen, in een kleine groep. Het voordeel buiten de feedback die je zelf krijgt is dat je ook nog eens leert van de tips die de andere cursisten krijgen. Een aanrader!

profile-pic
Marlies Zangeres zanggroep

Nu weet ik ook waarom je je mond verder moeten openen!

Door mee te doen aan Level 1 krijg je ook een andere kijk op bepaalde zaken, zoals de muzieksmaak van andere mensen en de verschillende manieren van zingen. Ik heb zeker meer geleerd over de technieken en waarom bepaalde handelingen belangrijk zijn. Voorheen wist ik bijvoorbeeld wel dat je mond ver open doen vaak makkelijker werkt om te zingen. Nu weet ik ook waarom dat zo is en op een of andere manier daardoor is het ook makkelijker om het echt te doen. Zodra er weer een nieuwe cursus komt als vervolg op deze ga ik zeker weer mee doen. Ik vond het erg leuk, gezellig en leerzaam. Zeker voor herhaling vatbaar! 🙂

profile-pic
Daphne Haverkamp Student

Je hoeft niet perse goed te kunnen zingen

Ik had mezelf ingeschreven bij ZZZ omdat ik het leuk vind om te zingen. De radio staat altijd aan. En vaak zoek ik dan de tekst erbij. En zing dan lekker mee. Ik zag de advertentie op Facebook voorbij komen en ik dacht 'dit is mijn kans'. Ik heb het als erg leuk ervaren, met nog 7 dames samen zingen. Je hoeft niet perse goed te kunnen zingen. En je mag zelf ook liedjes inbrengen die gezongen kunnen worden. Via de beamer of op papier kan je de tekst meelezen. En ook via karaoke. Je krijgt hier en daar een aanwijzing hoe je bv je ademhaling onder controle kan houden.. zoals gezegd erg leuk voor 5 kwartier heerlijke ontspanning.

profile-pic
Simone

Zingen zonder Zorgen verdient een 9!

Ik had al een tijd niet meer gezongen en had zin dat weer op te pakken. Voor Zingen zonder Zorgen is de conditie van mijn stem weer vooruit gegaan en het gaf me ook veel plezier. Het was een leuke groep dames en de begeleiding door Marleen was erg prettig.

Samen zingen is leuk en je kunt beter zingen dan je van jezelf denkt!

Door deze cursus heb ik zin gekregen in de volgende stap. Ik ga nu meedoen aan een cursus waar ik zangtechniek ga leren.

profile-pic
Beika

Het plezier staat voorop bij Zingen zonder Zorgen

Ik vind zingen heel leuk om te doen en wil wel mooi leren zingen. Vriendin vertelde me over Zingen zonder Zorgen, leek me erg gezellig. En de titel van de cursus sprak me erg aan. Ik vond het heel erg leuk om mee te doen en heb ook veel geleerd. Alleen al om te durven zingen met veel plezier. De sfeer was heel gezellig, we hebben ook veel gelachen. Het was fijn dat er ook een stukje techniek werd aangeleerd en dat we dat gelijk leerden toepassen. Ik geef deze cursus een 9 en raad het anderen ook zeker aan. Het plezier staat voorop!

profile-pic
Diana Schalk

Geen angst meer dat ik mijn keel forceer!

Ik zing in een koor en ik wilde meer met zingen dan alleen dat. Tijdens de cursus heb ik gereedschappen gekregen van Marleen en nuttige adviezen waarmee ik beter en bewuster leer zingen. De cursus heeft me bewust gemaakt dat je op verschillende manieren kan zingen, met stemfuncties, ademsteun, twang etc. Het iedere week een nieuw nummer uitzoeken en oefenen is een soort dwang/ stok achter de deur. Zonder cursus zou ik dat niet zo snel opbrengen/volhouden. Ik heb mijn bereik in de hoogte vergroot en kan met meer volume zingen. En dat zonder angst dat ik mijn keel forceer!

profile-pic
Ron Ottervanger Zanger koor

Ik lees je blogs altijd met veel plezier

JA! Inderdaad! Goeie tip weer, Marleen, Ik lees je blogs altijd met veel plezier en ze zijn altijd raak! Ga er ajb mee door! Hartelijke groetjes, Gabriella

profile-pic
Gabriella

De persoonlijke aandacht is een van de sterke punten

Door een verandering in de ademhaling, gingen de uithalen opeens een stuk makkelijker. Marleen geeft goede feedback en de sfeer was gezellig, waardoor je je op je gemak voelt. Ik deed me om mijn ademtechniek te verbeteren en dat is zeker gelukt! De persoonlijke aandacht die je krijgt is een van de sterke punten van deze workshop.

profile-pic
Brenda

Ik vond het gezellig en werd er erg blij van!

Mijn dochter vroeg me om mee te gaan naar Zingen zonder Zorgen. Het was leuker dan ik had verwacht. Ik vond het erg gezellig en ik werd er erg blij van. De zorgen dan de dag was ik helemaal kwijt na afloop. Ook de praktische tips om beter te zingen waren erg leuk.

profile-pic
Marijke Jongejan

Ik steek veel op van de zanglessen

Ik steek heel veel op van de zanglessen. Marleen is een leuke vrouw, prettig in de omgang waar ik me op me gemak voel. Ik wil graag mijn bereik in de hoogte verbeteren en ruig kunnen zingen.

profile-pic
Helen Zangeres Rock Coverband

Dit was een top cadeau

Ik kreeg de workshop cadeau voor mijn verjaardag, dus had niet echt een doel van tevoren. Het leek me bijzonder om te ontdekken wat ik met mijn stem kan doen (en of dit de moeite is, haha!) Dit is tijdens de workshop zeker gelukt. Het sterke van de workshop vond ik hoe de feedback op iedereen persoonlijk werd afgestemd. En door hardop de zangoefeningen mee te doen werden we gelijk allemaal gestimuleerd om ons te laten horen zonder schaamte. Een top cadeau!

profile-pic
Yonne van Zuilen

Zingen is leuk, alleen vind ik dat ik het niet kan!

Ik heb me ingeschreven omdat ik zingen heel leuk vind. Ik vind alleen dat ik het niet kan. De sfeer tijdens de avonden was gezellig. Ik heb lekker gezongen en tips gekregen om mijn zang te verbeteren. Ik zou tegen iedereen zeggen die graag wil zingen, maar niet durft: "Doe gewoon lekker mee!"

profile-pic
Christianne

De sfeer is gezellig, open en veilig

Het waren hele gezellige avonden waarin we veel verschillende liedjes hebben gezongen, met tips van Marleen om je stem op verschillende manieren te gebruiken. Ik vond de sfeer gezellig, open, veilig en ontspannen. Dus, vind je het leuk om te zingen samen met andere dames en wil tegelijkertijd ook leren van een echte zangdocent? Begin dan met Zingen zonder Zorgen!

profile-pic
Heleen

Tijdens de lessen had ik geen last van gene

Ik ging naar Zingen zonder Zorgen omdat ik niet durf te zingen, maar het wel graag wil. Tijdens de lessen had ik geen last van gene, ik voelde me veilig genoeg om mee te zingen. De sfeer was veilig en gezellig. Het was Marleen er vooral om te doen om mensen aan het zingen te krijgen en dat is zeker gelukt. Ook de tips hoe je klanken maakt en hoe je je ademhaling het beste gebruikt waren fijn. Het uur vloog voorbij, dat had wel langer gemogen.

profile-pic
Rianne Acda

Niet meer hees na de repetitie!

Ik was de laatste tijd steeds hees na het repeteren met de band. Daarom ging ik op zoek naar hulp online en vond deze videoreeks. De filmpjes hadden een prima lengte en de oefeningen die ik daar zag ben ik gaan toepassen. Nu snap ik beter hoe ademsteun werkt, pas ik het toe EN heb ik geen last meer van heesheid! Hartstikke fijn, zo'n opfriscursus!

profile-pic
Cynthia Van Belle Zangeres band

CVT is een echte aanrader

Voor iedereen die van zingen houdt en zijn stemmogelijkheden optimaal wil leren benutten is deze cvt methode een echte aanrader! Marleen, je bent een geweldige zangcoach die het beste uit ieder weet te halen!

profile-pic
Marianne Solo zangeres

Ik doe graag nog een keer mee!

Ik wilde iets vrolijks doen en dat was het! De sfeer tijdens Zingen zonder Zorgen was goed met gezellige mensen. De accommodatie vond ik minder, maar ondanks dat geef ik deze cursus een 9. Het waren gezellige avonden waarin je je kop kunt leegmaken. Als je de deur uitgaat voel je je meer ontspannen en ben je de stress van de dag kwijt. Ik doe graag nog een keer mee!

profile-pic
Deborah van Tigchelhoven

Ik vind het niet meer zo eng om voor vreemde mensen te zingen

Met meer zelfvertrouwen zingen en zangtechniek verbeteren was mijn doel met deze cursus. Het zingen gaat me inderdaad wat makkelijker af, tis minder "eng" om voor vreemde mensen te moeten zingen. Ik voel me zelfverzekerder en heb veel geleerd over ademsteun en verschillende stemfuncties. Het zingen in een groep was een sterk punt van de cursus. Je krijgt zelf aandacht, maar leert ook van de andere cursisten. Ik vond de sfeer erg goed net als de inhoud van de cursus.

profile-pic
Lisette Razenberg Zangeres koor

Door de cursus zing ik nu ook popmuziek!

Ik heb de online cursus "Zingen met gemak" gedaan. Graag wilde ik wat beter leren zingen. Ik zing in een klassiek koor, wat wekelijks repeteert. Ik vind dat heerlijk, maar wilde graag nog iets meer met zingen doen dan dat alleen. Tijdens de online cursus heb ik veel nuttige adviezen gekregen van Marleen, waarmee ik beter ben gaan zingen (een betere adem- en stembeheersing) en ook meer durf heb gekregen. Ook heb ik wat pop nummers gezongen, die ik anders nooit had gezongen. Ik ben heel blij dat ik de cursus gevolgd heb.

profile-pic
Petra Querelle

Marleen is een enthousiaste workshopleider

We kozen voor de workshop omdat we extra aandacht willen geven aan stemtechniek en de workshop van Het Zanglab kwam overeen met de vraag die wij hadden. Marleen is een enthousiaste workshopleider en goed in het overbrengen van de informatie. De theorie was interessant en we hebben zeker nieuwe inzichten gekregen hierdoor. Een verbeterpuntje: de theorie nog meer afwisselen met praktische oefeningen. (En dat gaat zeker gebeuren 🙂, bedankt voor de tip!)

profile-pic
Popformatie Something Else zanggroep

Al na 2 lessen vond ik de goede manier van ademsteun!

Ik was soms een beetje hees na het zingen. Ik wist dat dit te maken had met ademhaling en techniek, maar wist niet precies hoe dat werkte. Tijdens koorrepetities had ik al veel tips gekregen voor mijn ademhaling, alleen ik snapte het nooit helemaal. Bij Marleen had ik al na twee lessen eindelijk een goede manier gevonden, die ik ook kan toepassen en die werkt! Ik wilde ook graag leren hoe ik makkelijker hogere noten kan zingen. Ook dit is door de zanglessen gelukt. Gaandeweg merkte ik dat liedjes, die ik al een tijdje zong, steeds gemakkelijker gingen. Ik durf nu ook harder en krachtiger te zingen. Het gaat gewoon steeds beter, waardoor ik ook meer zelfvertrouwen heb gekregen. Wat ik ook heel fijn vind is dat ik een groter oefenrepertoire heb gekregen, doordat Marleen me steeds uitdaagde om een nieuw liedje te kiezen voor de lessen.

Ik zing al heel lang in verschillende koren, maar zangles vond ik altijd iets voor 'professionals'. Eigenlijk had ik het veel eerder moeten doen, want het maakt zingen nog leuker! En het is dus niet alleen voor mensen, die al supergoed kunnen zingen. Door de zanglessen heb ik nog meer plezier in het zingen gekregen, dat is voor mij heel wat waard. Zangles is een investering in jezelf en ik raad het iedereen aan. Marleen krijgt van mij een 8,5!

profile-pic
Karin Zangeres in koor

Ik heb me geen minuut verveeld!

Leuke afwisseling van theorie en praktijk, ontspannen sfeer, duidelijke uitleg met ruimte voor vragen. Ik wilde leren hoe ik makkelijker kan zingen door te werken met de diverse technieken, ademsteun etc. Het verschil van voor en nadat ik het geleerde toepaste was echt een enorme verbetering. Kortom een leuke, gezellige en zeer leerzame workshop met leuke mensen.

profile-pic
Danielle Smits

Goede en duidelijke uitleg van de theorie

Ik wilde tips om heesheid te voorkomen en ademsteun goed toe te passen. Die heb ik zeker gekregen, nu thuis verder oefenen. De workshop was in een kleine groep, waardoor iedereen genoeg aandacht kreeg. Marleen gaf een goede en duidelijke uitleg van de theorie met tastbare oefeningen. Ik vond een hele fijne, laagdrempelige workshop met handige tips die makkelijk toe te passen zijn. Met kleine aanpassingen "probleem" (bijna) opgelost.

profile-pic
Ludwina

Er is ruimte voor een lolletje EN er wordt hard gewerkt

Ik vond de persoonlijke aandacht en het feit dat je steeds zelf je nummer moest uitkiezen de sterke punten van de cursus. Je hoeft dus geen nummer te zingen waar je eigenlijk niet van houdt. Tijdens de lessen werd het zingen voor anderen steeds minder spannend. Het is fijn om een goede techniek te leren waarbij je makkelijker zingt en je stem beschermt. Door de verdeling techniek, zelf zingen en luisteren leer je heel veel. Ook van de anderen. De verzorging is fijn, er is ook ruimte voor een lolletje ondanks dat er hard wordt gewerkt.

profile-pic
Willy Sietsma

Ik noem het geen gekras meer!

Ik deed mee omdat ik niet goed durf te zingen. Na de avonden merk ik dat ik nu veel meer plezier in zingen hebt en het zelfs een heel klein beetje okay is als andere mensen mijn gezang horen (Hey, look at me, ik noem het geen gekras!). Het was heel fijn, gezellig, leuk en bovenal veilig tijdens de cursus. Ik geef ZzZ een dikke 10!

profile-pic
Monique

Zangles brengt me zoveel meer!

Toen ik begon bij een toneelvereniging bleek ineens dat ik ook moest zingen… alleen… dat kon ik niet zo goed. Toonhoogte houden, niet buiten adem raken en ook nog een rol spelen. Dat was iets wat ik niet kon.

Dus bedacht ik “misschien is zangles wat voor mij”. Zo ben ik bij Marleen terecht gekomen. En wat bleek. Heel veel oefenen op technieken. Jezelf terug luisteren en zo ontdekken of je de goede toonhoogte zingt. En vooral veel plezier hebben heeft geholpen. Het heeft mij zelfs meer opgeleverd dan ik had verwacht. Zeker ik kan nu beter de goede toonhoogte zingen en hoor/ voel wanneer ik dit niet doe. Ik ben minder vaak buiten adem tijdens het zingen en het plezier is toegenomen.

Wat het mij extra opgeleverd heeft is meer controle over mijn buik en rug spieren, meer duurvermogen in die spieren. En dus meer energie om in te zetten tijdens het zingen en ook tijdens gewoon praten raak ik niet meer buiten adem!

Ik ga dan ook zeker nog door met de lessen en thuis oefenen!

profile-pic
Susan

Kennis gemengd met vrolijkheid!

We zochten een zinvolle bijscholing voor de leden van ons koor Volluid! bestaande uit 40 leden om ons 20-jarig jubileumfeest actief te vieren. We kozen voor Het Zanglab omdat we daar kennis gemengd met vrolijkheid op muzikaal gebied zagen. We hoopten dat het als een verrijkende en leuke workshop zou worden ervaren door de deelnemende koorleden.

We wilden graag werken aan interpretatie van de liedjes, hoe we op toon kunnen blijven zingen en meer leren over ademsteun. Dit is helemaal gelukt! Marleen gaf zowel theoretische uitleg als praktische ondersteuning. Ze nam het koor als geheel onder de loep en had ook aandacht en tips voor individuele zangers. De samenwerking met de dirigente was goed.

Marleen was oplettend, liet de koorleden onbekommerd de stembanden inzetten van fluisterend tot loeihard en onze vooraf besproken aandachtspunt/ verbeterpunten werden behandeld.

Tijdens de repetities gebruiken we de tips en technieken die we geoefend hebben tijdens de workshop. We nodigen Marleen graag nog een keer uit voor een vervolg.

Als koorlid ben ik hierdoor gestimuleerd om meer tijd te investeren in een goede zangtechniek. Het levert me een goed humeur op en het is een meerwaarde voor mij als amateur om het zingen in een koor te blijven doen, zo goed mogelijk.

profile-pic
Koor Volluid!

Het was een hele fijne en leerzame dag!

Een bestuurslid had de workshop CVT gevolgd bij Het Zanglab en was daar heel enthousiast over. Daarom hebben wij als koor de koorworkshop geboekt, we wilden graag kennismaken met deze methode en zo onze zangtechnieken verbeteren. Van te voren was er wel wat twijfel omdat het wel een investering is en we twijfelden of Complete Vocal Technique misschien niet zo geschikt was voor een klassiek koor wat Vrouwenkoor Quodlibet is. Maar gelukkig was die twijfel achteraf onterecht. We zijn heel tevreden over de workshop. Er werd door de koorleden heel actief deelgenomen aan het theoretische gedeelte. Er kwamen veel vragen en Marleen wist altijd een helder antwoord te geven. Hieruit blijkt dat ze enorm veel kennis en ervaring heeft. Wel jammer dat er door de vele vragen minder tijd was om te werken aan onze nummers.

De workshop heeft ons opgeleverd dat we ons nu veel meer bewust zijn van wat er nodig is aan basis zangvaardigheden en dat we daar nu tools voor hebben om eraan te werken. Zo hebben we b.v. het oefenen met ademsteun toegevoegd aan het inzingen. Al met al was de workshop een goede introductie van Complete Vocal Technique die we in de toekomst ook graag samen met Marleen verder willen integreren in ons repertoire. De workshop krijgt van ons dan ook een 9,5!

profile-pic
Vrouwenkoor Quodlibet

Ik heb genoten van de fijne zanguurtjes

Ik ben zeer enthousiast over de cursus Ontdek je Stem waarin ik mijn stem heb geoefend, ademhaling en techniek heb verbeterd waardoor ik weer sterker kan zingen. Ik heb mijn doelen grotendeels bereikt en heb veel heb gehad aan de ademsteun en de verschillende techniekoefeningen die we hebben gedaan.

Wat deze workshop voor mij zo bijzonder maakte, was de persoonlijke aandacht die we kregen als groep van drie. Dit was echt fijn en droeg bij aan een positieve sfeer. Ik zou deze workshop dan ook een 9 geven, omdat ik mijn stem echt heb kunnen verbeteren.

Een van de grootste voordelen van deze workshop is dat ik nu weer hoger kan zingen zonder buiten adem te zijn. Ik vond de combinatie van techniek, persoonlijke aandacht en lekker zingen heel fijn en zou deze cursus dan ook zeker aanbevelen aan anderen die hun stem willen verbeteren.

Kortom, ik kan deze workshop van harte aanbevelen!

profile-pic
Beika

Heb jij moeite met hoge noten? Klik op de knop en ontvang mijn gratis e-book Nail die hoge noten! 

>