Ontdek je Stem

met Complete Vocal Technique


Je zingt graag en dat doe je ook steeds vaker. Thuis, in de auto, op feestjes en tijdens concerten. Je vind het zo leuk dat je er eigenlijk meer mee wilt. Je droomt er stiekem van om in een band te zingen of lid worden te worden van dat gave koor bij je in de buurt. 

Maar tijdens het zingen heb je vaak het idee dat je geen controle hebt over je stem.  Eigenlijk doe je maar een dotje en dat geeft vaak niet het resultaat dat je zoekt: lekker zingen zonder dat je stem uit de bocht vliegt.  

Dus voordat je de stap neemt om auditie te doen voor een band of je aan te melden bij dat koor wil je eerst meer vertrouwen krijgen in je stem.

Is dit herkenbaar voor je?

Dan is deze cursus iets voor jou! 

Tijdens Ontdek je Stem maak je kennis met de zangtechniek Complete Vocal Technique.

DE techniek om je stem zo te ontwikkelen dat je voortaan met veel meer vertrouwen jezelf laat horen.  Misschien zelfs voor publiek! 

Met de juiste zangtechniek is er heel veel mogelijk met je stem! 

Toen ik 15  jaar geleden Complete Vocal Technique (CVT) ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik leerde om mijn stem op een gezonde manier te gebruiken waardoor ik een hele avond kan zingen zonder stemproblemen EN een veel bredere sound ontwikkelde, waardoor ik allerlei soorten nummers veel makkelijker zing. 

Eindelijk had ik  een techniek gevonden die ervoor zorgde dat ik kon zingen zonder keelpijn aan het eind van een repetitie of optreden.

Dankzij bijvoorbeeld de Twang die ik leerde toepassen (ze noemen me tegenwoordig de Twang Queen) ben ik door het zingen nooit meer hees.  

Verder hing ik regelmatig net een beetje onder de noot. Iets dat door het goed leren toepassen van ademsteun helemaal is opgelost.  

Doordat ik veel beter leerde hoe ik mijn stem goed kan gebruiken kreeg ik ook meer zelfvertrouwen en durfde ik mezelf veel meer te laten horen. 

Ik werd zelfs zo enthousiast van de techniek en alles eromheen dat ik de docentenopleiding ben gaan volgen, en intussen al meer dan 600 mensen heb geholpen om hun unieke stem te ontwikkelen. 

Wil jij ook ontdekken wat er allemaal mogelijk is met jouw stem? Lijkt het je geweldig om vol zelfvertrouwen je favoriete nummers te zingen? Wil je leren hoe je lijf zo kan samenwerken met je stem dat je veel makkelijker alle uitdagingen aan kan? 

Als jij je stem wilt verbeteren EN tegelijk wilt leren van anderen, dan is deze cursus iets voor jou! 

Complete Vocal Technique

Iedere cursusavond behandel ik een stukje van de zangtechniek die Complete Vocal Technique heet.  Ik maak daarbij gebruik van een Powerpoint presentatie en laat je filmpjes zien en voorbeelden van artiesten zodat je een goed beeld en geluid krijgt van wat de techniek precies inhoudt.  Je krijgt van iedere avond een hand-out zodat je de inhoud nog eens kunt nalezen en thuis kunt toepassen.

Samen zingen

Iedere avond is er een nieuwe lied waar we mee aan de slag gaan. We zingen het lied en passen de techniek van die avond gelijk toe. Gewoon met de hele groep, dus geen solo's! (Maar het mag wel, als je dat wilt.)


Hai! Ik ben Marleen Dubbelman, zangcoach met mijn eigen zangpraktijk in Standdaarbuiten (West-Brabant) waar ik privé zanglessen geef en workshops en cursussen organiseer.

Ook heb ik al veel mensen geholpen via mijn online cursus Zingen met Gemak. 

Ik ben geautoriseerd CVT docente, wat betekent dat ik een 3-jarige docentenopleiding hebt gevolgd in Kopenhagen zodat ik zangles mag geven met behulp van Complete Vocal Technique.

Ik weet uit ervaring hoe gaaf het is om in een groep steeds beter te leren zingen. 

Dat plezier gun ik jou ook! Dus doe lekker mee.  Ik ga je helpen om steeds beter te gaan klinken en met zelfvertrouwen je mond open te doen. 

Wat gaan we precies doen? 

Uitleg

Ik leg uit welke technieken er nodig zijn om op een gezonde en vrije manier te zingen. Iedere cursusavond krijg je een nieuw onderdeel en daar krijg je ook een hand-out van en een kleine opdracht voor de volgende les.

Oefeningen

Naast dat ik je de techniek uitleg, ga je in de groep ook oefenen ermee. Je hoeft dus geen solo's te zingen, maar ik ga je wel uitdagen om af en toe een klein stukje alleen te zingen. Zo kan ik je nog beter helpen. 

Zingen

Iedere avond is er een nieuwe lied waar we mee aan de slag gaan. We zingen het lied en passen de techniek van die avond gelijk toe. Gewoon met de hele groep, dus geen solo's! (Maar het mag wel, als je dat wilt.)

Na afloop van Ontdek je Stem heb je de basis gelegd voor een leven vol zangplezier met een gezonde stem! 

Praktische informatie 

Tijden: van 20.00 uur tot 22.00 uur 

Aantal avonden: 6

Data: 10/10, 24/10. 07/11, 21/11, 12/12, 19/12

Locatie: Het Zanglab, Distelvlinder 4 te Standdaarbuiten

Prijs: 347 euro, dit is inclusief koffie/thee en hand-outs


FAQ

Meest gestelde vragen


Voor wie is Ontdek je stem?

Ik durf echt niet alleen te zingen, wat nu?

Ik kan niet zingen, is het dan wel iets voor mij?

Wat gebeurt er als ik een keer niet kan?

Ik wil graag meedoen, maar ik kan niet!

Kan ik ook in 2x betalen? 

Dus wat denk je ervan? Begint het al een beetje te kriebelen? Wat als je nu toch eens die stap zet en gewoon lekker mee gaat doen? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? 

Misschien kom je er wel achter dat zingen toch niets voor jou is. Dat je het minder leuk vindt dan je van te voren dacht. Op zich ook prima, want dan kun je dat van je wensenlijstje schrappen en op zoek naar een andere uitlaatklep. Boksen bijvoorbeeld 😉. 

Maar ik weet dat de kans groter is dat je juist super enthousiast wordt en verder wilt met zingen. 

Dus gun je zelf nu die kans en ontdek wat je met zangtechniek allemaal kunt bereiken!

>