Wil jij (beter) leren zingen, maar mis je de tools om dat voor elkaar te krijgen?

Hoe gebruik je je stem op een goede manier? Hoe haal je hoge noten en zing je met meer volume? Hoe voorkom je heesheid of erger? Hoe vergroot je je zelfvertrouwen? Kortom, hoe ga je beter zingen? Ik leer het je allemaal in Zingen met Gemak!

De nieuwe ronde van Zingen met Gemak start 3 januari 2022

  Je zingt heel graag, maar je vindt dat het niet echt lekker klinkt. Toch lijkt het je heerlijk om vrijuit te zingen. Om jezelf te laten horen en daar van te genieten. Je kijkt met lichte afgunst naar mensen die dat wel durven. Jij zingt alleen onder de douche en het liefst als niemand je kan horen. Maar het lijkt je geweldig om jezelf te kunnen uitleven met muziek, of er nu iemand naar je luistert of niet. 


Herkenbaar? 

Het kan ook zijn dat je al een tijdje zingt, maar dat je maar niet verder komt. Je mist de juiste technieken om je stem verder te ontwikkelen. Om je adem onder controle te krijgen. Om te leren hoe je je hoger en lager kunt zingen. Of om op de juiste toonhoogte te zingen en niet vals te klinken.

Misschien heb je al uren rondgestruind op het internet op zoek naar DE tips om je verder te helpen, maar ja, iedereen zegt weer iets anders en zie je op den duur door de bomen het bos niet meer.

En dan is er  ook nog niemand die zegt of je het goed doet, of je op de goede weg bent. Dus uiteindelijk ben je uren, dagen, weken verder en hoor je nog steeds geen verbetering. Dus geef je het maar weer op. Balen! 

Wat je nodig hebt is iemand die je stap voor stap helpt. Die je precies vertelt wat je kunt doen, hoe je kunt oefenen, welke technieken je nodig hebt, maar ook wat voor mindset je verder gaat helpen.  En daar kom ik dan graag om de hoek kijken!  

In Zingen met Gemak leer ik je de basis om vrijuit te zingen. Zodat je aan het eind van de cursus precies weet hoe je je stem op een gezonde manier gebruikt en wat je kunt inzetten om zo goed te worden als JIJ kunt zijn.

En het mooie is dat je in deze cursus alles op 1 plek hebt, dat je hem kunt volgen wanneer jij dat wilt EN dat je van mij ondersteuning krijgt als je daar behoefte aan hebt!

In mijn online cursus Zingen met Gemak leer ik je de basistechnieken die je nodig hebt op een goede en gezonde manier je stem te gebruiken. Behalve zangtechnieken die ervoor zorgen dat je meer controle krijgt over je stem ga je ook aan de slag met je mindset. De combinatie van deze 2 belangrijke onderwerpen helpt je om met meer gemak en meer overtuiging te leren zingen.  

Alleen theorie is niet voldoende

Misschien weet je in theorie al best wat nodig is om goed te zingen. Maar alleen die kennis is niet genoeg. Het gaat erom wat je ermee doet!

Daarom leg ik je de theorie uit EN ga je daarmee aan de slag in liedjes die je zelf kiest. Zodat jij aan het einde van de cursus niet alleen verschillende zangtechnieken hebt geleerd, maar ze ook weet te gebruiken.

Door de verschillende technieken toe te leren passen in de nummers die je zingt ga je steeds meer met gemak zingen en echt muziek maken.

Natuurlijk vraagt het wel om inzet van jou, maar als jij er voor gaat, dan ben ik er om je daarbij te helpen!

Dit is wat je krijgt als je de cursus aanschaft

Iedere 2 weken komen er nieuwe modules online met nieuwe informatie en oefeningen. In totaal zijn het 7 modules.

Na 14 weken heb je dus alle modules gezien EN heb je nog 3 maanden de tijd om alle inhoud tot je te nemen en de oefeningen te doen.

En het leuke is dat je zelf ook invloed hebt op de inhoud! Je kunt namelijk in de besloten FB groep, die onderdeel is van deze cursus, jouw vragen stellen.

Die input gebruik ik dan weer om de inhoud nog waardevoller te maken EN beantwoord ik tijdens de live Zoom sessies.  

Na afloop van de cursus weet jij precies wat voor technieken je nodig hebt om heldere, gezonde klanken te produceren.

Hoe je makkelijker hoge noten kunt zingen en harder kunt zingen. En hoe je voorkomt dat je hees wordt na het zingen.

Je leert hoe je deze techniek toepast in de liedjes die jij graag zingt, zodat ze steeds beter gaan klinken.  

Ook heb je gewerkt aan je mindset, zodat je voortaan weet hoe je de  beperkende gedachten in je hoofd om kunt zetten in helpende gedachten.

Gedachten die er voor zorgen dat je gaat Zingen met meer Gemak!

Je hoeft de deur niet uit!

Groot voordeel van een online cursus is dat je hem volgt vanuit je eigen huis, in je eigen tijd en tempo. Je bepaalt helemaal zelf wanneer het jou het beste uitkomt om de lessen te kijken en te oefenen. Best lekker om niet afhankelijk te zijn van de agenda van je zangcoach toch?

Je kunt blijven herhalen

Wanneer je zanglessen volgt in real time, dan kan het gebeuren dat je de volgende dag tijdens het oefenen niet meer precies weet wat je zangdocent nou precies zei. Dat probleem heb je bij deze cursus niet: je kunt de uitleg gewoon net zolang blijven bekijken als voor jou nodig is.

Je krijgt theorie en praktijk

Ik ga je niet alleen uitleggen hoe iets werkt, maar geef je er oefeningen bij zodat je het ook in het echie kunt oefenen en vervolgens kunt toepassen in de muziek die jij graag zingt. Bij mij krijg je geen verplichte nummers, maar staat jouw smaak en jouw stijl voorop. Je krijgt natuurlijk wel suggesties, maar kies vooral wat jij leuk vindt.

Filmpjes & tekst

Natuurlijk krijg je filmpjes waarin ik je e.e.a. uitleg en voordoe. Maar dat is niet het enige. Soms is het ook gewoon fijn om iets na te kunnen lezen, om een overzicht te hebben van wat je moet doen. Daarom zitten er bij sommige lessen ook pdf's die je kunt downloaden en invullen. Zo heb je altijd alles bij de hand. 

Zingen met gemak

prijs 249 euro

Tijdelijk voor slechts:

199 euro



 • Een half jaar toegang
 •  7 modules met 39 lessen  
 • Toegang tot besloten FB groep
 • Wekelijks feedback via FB groep
 • 2 Zoomsessies met de groep

Lees hier wat cursisten vinden van Zingen met Gemak

Susanne

Cursus Zingen met Gemak

Goede uitleg en een fijne sfeer!

Fijne laagdrempelige cursus waar je zowel met als zonder zangervaring terecht kunt, fijne besloten Facebook pagina, bied op een bepaalde manier toch veiligheid. Marleen geeft goede uitleg en tips zowel in de filmpjes als op Facebook, ik zeg niet twijfelen maar gewoon doen.

Brigitte

Cursus Zingen met Gemak

Ik heb zeker getwijfeld of dit iets voor mij is

Toch in het diepe gesprongen en geen spijt van! Heel fijn vind ik de kleinschaligheid en daardoor een hele persoonlijke begeleiding. Ook de besloten Facebook groep is fijn. Totaal niet gehinderd door wat voor kennis dan ook was de eerste oefening voor mij al een eye opener!

Annemieke

Cursus Zingen met Gemak

Online is  een prima manier om beter te leren zingen

Via de cursus ZmG kan je, ongeacht je leeftijd en ervaring, van voren af aan beginnen een basis te leggen voor het gemakkelijker zingen. Gemakkelijker je houding, opwarming, liedjes en ervaringen delen met anderen delen in een veilige, besloten groep. 

Alvast een stukje zien? Klik op de playknop.

Wat zit er allemaal in deze online cursus?

Lees hier hoeveel modules er zijn en wat de onderwerpen zijn.

1

Module 1: Welkom & oefentips

In deze eerste module maken we eerst even kennis. Ik vertel je over mezelf, en ik vertel je wat je allemaal nodig hebt om van de cursus een succes te maken. Ook is er een les over oefenen, want dat is mega belangrijk als je echt resultaat wilt hebben. Na deze lessen weet je dus wat er nodig is en hoe je oefenen het beste kunt aanpakken. En natuurlijk ga je ook gelijk zingen!

2

Module 2: Je houding & opwarmen van je stem

Hoe belangrijk is je houding als je zingt? En opwarmen? Is dat wel nodig? En hoe sta je er dan het beste bij? En hoe doe je dat eigenlijk, je stem opwarmen? In deze module gaan we hier uitgebreid op in. In verschillende lessen kijken we naar jouw houding en ontwikkel je je eigen opwarmroutine.

3

Module 3: Zangtechniek - wat is het en hoe doe je het

Module 3 staat in het teken van zangtechniek. Om je stem op de goede manier te gebruiken, is het belangrijk dat je een goede basis legt. In deze module ga je deze leren. Er zijn lessen over ademsteun, over twang en over klinkers. Natuurlijk ga je ook volop hiermee oefenen en dit toepassen op zelfgekozen nummers.  Na deze module weet je alles over de basis zangtechniek dat je nodig hebt om een echte verandering in je stemgebruik te krijgen.

4

Module 4: Jouw nummers - veel zingen en oefenen

In deze module ga je specifiek aan de slag met nummers die jij zelf hebt uitgekozen. Je leert hoe je de zangtechnieken uit module 3 kunt toepassen op de liedjes. Veel zingen en oefenen dus! 

5

Module 5: Mindset - zingen gaat om meer dan techniek

Hoewel een goede zangtechniek heel belangrijk is om met gemak te zingen, bepaalt jouw mindset ook voor een heel groot hoe je klinkt. Daarom gaan we in deze module kijken hoe het zit met jouw mindset en wat je kunt doen om jouw beperkende gedachten over je zang te veranderen in gedachten die je vooruit gaan helpen. 

6

Module 6: Veelgestelde vragen

Tijdens deze cursus kun je in de besloten Facebookgroep al je vragen stellen.  Een aantal van deze vragen behandel ik in deze module.  In video's geef ik antwoorden en kun je met de tips gelijk aan de slag.

Denk bijvoorbeeld aanvragen als:  hoe haal ik het einde van de zin? Waarom lukt het me niet om hoge noten te zingen? Hoe kom ik erachter wat mijn bereik is? Heb jij tijdens de cursus een vraag?  Het kan zo maar gebeuren dat het antwoord hierop in deze module komt te staan!

7

Module 7: Afronding

In deze laatste module krijg je tips over het opbouwen van je repertoire en natuurlijk een laatste peptalk zodat je de cursus ook echt gaat afronden.

Bonus

Bonussen!

Naast de cursus Zingen Met Gemak heb ik ook nog 2 mooie bonussen voor je! 

Zodat je nog meer uit de cursus en je stem haalt. 

Bonus 1
Een online community

Superfijn dat je thuis alles kunt kijken en oefenen, maar feedback is natuurlijk ook heel belangrijk.


Daarom krijg je bij deze cursus toegang tot een besloten Facebookgroep. Daar kun je filmpjes delen waar je dan 1x per week van mij feedback op krijgt.


Je kunt daar oefenen in jezelf laten horen en ervaringen delen met andere cursisten van ZmG.

Bonus 2
Zoomsessies

Naast de begeleiding in de Facebookgroep kun je ook meedoen aan de zgn. Zoomsessies.


Tijdens deze sessies behandel ik de vragen die gesteld worden in de online community en kun je ook live vragen stellen.


Dit zijn altijd zeer waardevolle sessies, waar je ook je medecursisten ontmoet en je dieper in kunt gaan op de onderwerpen uit de cursus. 

Over de zangcoach,
Marleen Dubbelman

Marleen is een enthousiaste en gedreven geautoriseerd Complete Vocal Technique zangdocent. Dat betekent dat je verzekerd bent van kwalitatief goede lessen die duidelijk zijn en altijd gericht zijn op een gezond gebruik van je stem.  


In haar zangpraktijk Het Zanglab heeft ze in de afgelopen jaren al meer dan 450 mensen geholpen om hun stem te verbeteren en met meer zelfvertrouwen te zingen. Beginners, gevorderen en semi-professionals, ze hebben allemaal baat bij de zangtechnieken die Marleen ze leert.  

Marleen vind het geweldig om zangers te laten ontdekken wat er allemaal mogelijk is met hun stem en met deze online cursus hoopt ze nog veel mensen te helpen. Gewoon omdat zingen geweldig is om te doen en dat plezier gunt ze jou ook!

Gratis CVT zangles - Het Zanglab
Complete Vocal Technique Logo
Marleen Dubbelman - Het Zanglab

Nog meer reviews van eerdere deelnemers

Vera

Cursus Zingen met Gemak

Iedere module brengt me iets nieuws

Na het volgen van de cursus heb ik eigenlijk nooit meer last van mijn keel. Dat was vroeger wel anders! Ook heb ik het idee dat ik makkelijker op toon zing. En van de module over mindset heb ik geleerd dat ik veel meer kan dan ik zelf dacht.  Hierdoor is het zingen voor publiek ook makkelijker geworden.

Marianne

Cursus Zingen met Gemak

Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben!

Zeer inspirerende cursus waarbij je samen met anderen door ervaringen te delen verder kan komen in je stembeheersing! Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben, het heeft me qua zingen echt door de corona lockdown gesleept. Ook heb ik hierdoor leuke manieren gevonden om mijn eigen ontwikkeling te blijven stimuleren.

Myrthea

Cursus Zingen met Gemak

Ik beveel de cursus zeker aan!

Het heeft mij persoonlijk een boel gebracht. Ik heb absoluut mijn stem beter leren gebruiken en heb handvatten gekregen om daarmee aan de slag te gaan.

Voor wie Zingen met Gemak een heel goed idee is

Wanneer je graag zingt, maar dat liever niet doet waar anderen bij zijn, dan is een online cursus een heel goed alternatief voor zanglessen of groepslessen.  


Wanneer je al een tijd zingt, maar merkt dat je bepaalde zangtechnieken mist om het optimale uit je stem te halen. 


Wanneer je niet veel geld kunt of wilt uitgeven aan privélessen of zangcursussen.  Voor 10  zanglessen of een zangcursus betaal je al snel rond de  € 400,00. Is dit teveel voor je, en wil je toch graag van mij leren, dan is Zingen met Gemak een mooi alternatief.


Wil jij heel graag zangles van mij, maar woon je te ver weg en is het lastig voor je om naar Standdaarbuiten te komen, dan is deze online cursus ook een prima idee.


Zo krijg je toch mijn kennis en aandacht en hoef je geen geld en tijd uit te geven aan het reizen. 



100% Tevredenheidsgarantie

Je bent volledig beschermd door de 100% tevredenheidsgarantie. Wanneer je na de eerste module besluit dat deze cursus niet voldoet aan je verwachtingen krijg je het cursusgeld minus 25 euro terug. De enige voorwaarde is dat je dit binnen 1 week na ontvangst van de 1e module per mail meldt onder vermelding van de reden.  

Lees hier enkele reacties op mijn gratis zangtips

Voordat ik op het idee kwam van een online cursus gaf ik al veel tips en gratis informatie weg. Daar heb ik veel positieve reacties op gekregen. Je leest er een paar hieronder. Kun je nagaan wat jij gaat leren als je in Zingen met Gemak stapt! 

Ynske

Volger zangtips

De tips zijn erg welkom omdat ik een beginner ben

Met de tips ontdek ik steeds meer hoe ik wel goeie noten kan halen zodat ik niet vals zing.  Marleen komt welkom en warm over in haar tekst dus ik vind het super om via deze zangtips te oefenen.

Paul

Zanger

Als zanger vind ik bij Het Zanglab goede tips

Zelf ben ik zanger van beroep. Uiteraard geschoold. Ik volg Het Zanglab reeds een tijdje per email en vind er veel goede tips, informatie en adviezen. Als je jaren in het vak zit, is het goed om even terug naar de basis te gaan. Het Zanglab doet dit!! Echt tof en top.

Cynthia

Zangeres

Na het volgen van de tips ben ik niet hees meer

Ik was de laatste tijd steeds hees na het repeteren met de band. Daarom ging ik op zoek naar hulp online en vond de videoreeks van Het Zanglab. Ik ben de oefeningen gaan toepassen en heb ik geen last meer van heesheid! Hartstikke fijn, zo'n opfriscursus!

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze online cursus bedoeld?

Hoeveel tijd heb ik nodig voor Zingen met Gemak?

Lid worden van de community zonder Facebook, kan dat?

Hoe krijg ik toegang tot de cursus?

Hoe lang blijft de cursus beschikbaar na aanschaf?

Wat gebeurt er na de start?

Is dit ook nuttig als ik al zanglessen volg?

Heb ik persoonlijk contact met jou?

Wat heb ik allemaal nodig?

Ik ben geen computerheld. Is dit dan wel geschikt?

Aan het einde van de cursus heb jij:

 • de basis geleerd voor een gezonde manier van zingen
 • een vrijer gevoel als je zingt
 • meer vertrouwen in je stem
 • ontdekt dat je meer kunt met je stem dan je van te voren dacht
 • geleerd hoe je het beste kunt oefenen en het geleerde kunt toepassen, zodat je steeds beter klinkt
 • een betere lichaamshouding, en niet alleen tijdens het zingen
 • een goede controle over je ademhaling EN weet je toe te passen op je zang
 • geleerd hoe je heldere, gezonde noten zingt
 • andere zangers leren kennen in de online community
 • meer durf om jezelf te laten horen 

Dus waar wacht je nog op?

Hoe lang wacht je nog tot je eindelijk gaat doen wat je diep in je hart al heel lang wilt? Blijf je het eindeloos uitstellen? Of kom je nu in actie en doe je dat met mijn hulp?


Ik heb deze cursus met veel aandacht en plezier speciaal voor jou gemaakt en kan niet wachten om jou in de besloten Facebook groep te horen zingen.


Dus, niet meer twijfelen maar nu inschrijven en lekker zingen. Als jij het werk erin steekt, dan weet ik zeker dat je er steeds beter in wordt.

>