Oefenen, mindset, gezondheid en optreden

Om goed te zingen en uiteindelijk ook jezelf te laten horen op het podium is, naast een goede beheersing van je stem ook oefening nodig. Maar dat is niet alles. Ook je mindset en je gezondheid zijn superbelangrijk. 

Hoe je dit alles het beste kunt aanpakken en hoe je omgaat met een optreden vertel ik je graag op deze pagina en in onderstaande blogs. Doe je voordeel ermee! 

Hieronder vind je de meest belangrijke artikelen die ik heb geschreven over oefenen, mindset, je gezondheid en optreden. Ik hoop dat het je helpt om het beste te halen uit jouw oefensessies EN straks lekker ontspannen op te treden. 

Oefenen

Om ergens beter in te worden is het altijd nodig om te oefenen. En dan gaat het niet altijd om de hoeveel uren die je erin steekt, maar vooral hoe je oefent. Hieronder vind je tips hiervoor. 

Optreden

Optreden, supergaaf om te doen, maar het kan ook vreselijk spannend zijn.  In deze blogs geef ik je graag tips hoe je met deze spanning om kunt gaan. 

Mindset

Hoe je over jezelf denkt heeft ook veel invloed op hoe je klinkt. Ben je onzeker, heb je niet veel vertrouwen in je stem en laat je je beïnvloeden door wat anderen denken, dan helpt dat zeker niet mee om lekker vrijuit te zingen.  Door de werken aan je mindset kun je hier veel aan doen. 

Gezondheid

Het is belangrijk dat je goed zorgt voor je stem(banden) en dat je ook de rest van je lijf in goede conditie houdt. Hoe gezonder je bent, des te makkelijker en beter zul je zingen. Goed dus om hier actief mee bezig te zijn. Lees hieronder wat je kunt doen om je stem gezond te houden. Vind jij optreden best wel een dingetje? Ik snap je helemaal! Of je nu net begint met zingen of al jaren optreedt, het blijft altijd lastig om jezelf kwetsbaar op te stellen. En dat is wat je doet als je optreedt. Al die ogen die op je zijn gericht, de meningen die mensen hebben. Dat kan best heftig zijn en je belemmeren om vrijuit te zingen en te genieten van je performance. 

Natuurlijk helpt het altijd om goed voorbereid dat podium op te stappen. En ja, daar komt toch echt oefenen om de hoek kijken.  Ook als je daar eigenlijk een hekel aan hebt. Ook daar begrijp ik je. Oefenen is ook niet mijn favoriete bezigheid! 

Daarom ben ik ook zo blij met de methode die Complete Vocal Technique hanteert. Wel oefenen, maar altijd vanuit een lied.  Geen saaie toonladders en eindeloze zangoefeningen, maar op zoek naar de juiste oefeningen vanuit je favoriete nummers.  

Naast een goede zangtechniek en een solide oefenritme is het ook belangrijk om je mindset en gezondheid van je stem in de gaten te houden.  Deze 4 onderdelen zorgen er samen voor dat je in de beste vorm bent om te shinen op het podium! 

In mijn blogs help ik je alvast een eindje op weg met de nodige tips. Heb je meer nodig? Een stok achter de deur, zodat je nu eindelijk eens echt in actie komt? Dan ben je natuurlijk altijd welkom voor een les! Ben je nog niet toe aan zangles? Meld je dan eerst eens aan voor mijn zangtips. Dan weet je zeker dat je geen tips meer misloopt! 

Meld je aan voor mijn Zangtips en mis nooit een nieuw blog!

>
×

Hallo! Heb je een vraag over zangles of een cursus? Klik op mijn naam en stuur me een apje.  Ik geef je zo snel mogelijk antwoord. Lekker makkelijk toch?

×