Marleen Dubbelman Het Zanglab

Zingen. Voor mij net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Iets waar ik echt niet zonder kan. Super om zelf te doen en om anderen bij te helpen. Misschien jou wel! Want er zijn genoeg redenen waarom zingen wat mij betreft op ook op jouw to-do lijstje zou moeten staan:

 • Zingen is een uitlaatklep voor je emoties. Of je blij bent, verdrietig of boos, er is altijd wel een passend nummer dat je helpt bij het verwerken van die emoties.
 • Door zingen vergroot je je zelfvertrouwen
 • Samen zingen geeft je verbondenheid met andere mensen
 • Zingen verbetert je gezondheid doordat je een betere ademhaling aanleert en werkt met je lichaam. Zingen is sport!
 • Zingen geeft je energie

Zingen, ik kan geen dag zonder!

Ik geloof dat je veel meer uit je stem kunt halen dan je denkt. Ik hoor heel vaak terug van mensen dat je stem nu eenmaal is zoals ie is. Dat je daar niets aan kunt veranderen. Je kunt zingen of je kunt het niet. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit onzin is. Ik heb al veel mensen op zangles gehad en iedereen maakt op zijn of haar eigen manier en tempo zoveel veranderingen en vooruitgang door. Vaak al na 1 les! Mensen zijn vaak verbaasd als ze tijdens een les zichzelf ineens heel veel volume horen maken. Of een noot halen die in hun beleving ver buiten hun bereik lag. Echt, je kunt zoveel meer bereiken dan je zelf denkt!

Daarom geef ik met veel plezier zangles op een opbouwende manier waarbij ik mensen de juiste techniek aan leer waardoor ze op een gezonde manier leren zingen. En kleine of grote stappen zetten om hun (zang) doel te bereiken. Ik daag ze uit om buiten hun comfort zone te treden en zo meer uit zichzelf te halen.En dat doe ik ook graag voor jou!

Ik maak hierbij gebruik van Complete Vocal Technique, DE techniek om te zingen op een gezonde manier. Waarbij je heel veel over je stem leert en hoe je deze zo gebruikt dat je er nog jaren mee vooruit kunt.

Waar gaan we aan werken?

 • Je leert de gezonde manier om je stem te gebruiken, zowel bij zingen als bij spreken
 • Ik leg je uit hoe je heesheid kunt voorkomen
 • Je leert hoe je je bereik kunt vergroten (lager en hoger zingen dan je gewend bent)
 • Hoe je de klankkleur van je stem kunt aanpassen
 • We werken aan uitspraak, aan ritme
 • Hoe beleef je een nummer en hoe breng je het over op je publiek
 • Hoe sta je met meer zelfvertrouwen op het podium?
 • En alles wat jij verder nog kunt bedenken

Wie geef ik les?

Ik geef les aan beginners en gevorderden. Als je je stem wilt ontdekken. Als je nog nooit hebt gezongen, of wel zingt maar het liefst zonder dat iemand je hoort. Als je stiekem wel nieuwsgierig bent naar jouw mogelijkheden. Als je wilt weten hoe je stem werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. Als je zingen ziet als een nieuwe uitdaging in je leven. Als je uit je comfort zone wilt stappen, maar dit tegelijkertijd superspannend vindt.

Speciaal voor jou is er de basiscursus zingen. Waar je in een kleine groep van maximaal 6 mensen kennis maakt met CVT en zelf ook gaat zingen.  Ja, inderdaad best eng, maar ook zo leuk! En vind je dit echt een stap te ver? Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor privéles. Of je komt gezellig samen met anderen zingen tijdens de Zing Mee avonden.

Het gevoel als je zingt met een band is onbeschrijflijk

Ben jij een ervaren zanger of zangeres? Ook jou help ik heel graag verder met het bereiken van jouw doelen. Zing je in een band of vocal group dan loop je vast wel eens aan tegen de volgende issues:

 • Je bent vaak hees na een repetitie of een optreden
 • Je merkt dat hoge noten (of juiste lage) je soms moeite kosten
 • Je komt vaak niet boven de band uit, waardoor je je stem forceert
 • De muzikaal leider vraagt een bepaalde sound van je, maar je weet niet hoe je dit voor elkaar moet krijgen

Allemaal heel herkenbaar. Ik heb jaren gezongen in verschillende vocal groups en bands dus ik snap precies wat je soms meemaakt. Zelf heb ik de oplossing voor heel veel van deze problemen gevonden in Complete Vocal Technique. Toen ik deze techniek ontdekte ging er een wereld van mogelijkheden voor mij open. Ik vond het allemaal zo interessant dat ik na een aantal jaar CVT zangles besloot om me hier verder in te ontwikkelen zodat ik ook andere mensen kon helpen. Daarom ben ik de 3-jarige docentenopleiding in Kopenhagen gaan volgen. Deze heb ik in 2016 met goed gevolg afgesloten.

Marleen en Cathrine Sadolin

Vandaar het keurmerk Authorised CVT Teacher dat je op mijn website vindt. Het bewijs dat je bij Het Zanglab les krijgt van iemand die heel veel kennis heeft van de stem en van de beste manieren om deze te gebruiken. Wil jij ook grote stappen maken met je stem? Ga dan aan de slag met Complete Vocal Technique. Dit kan met privélessen, maar ik raad je aan om een keer mee te doen met de 1-daagse workshop Complete Vocal Technique of je aan te melden voor de basiscursus Complete Vocal Technique.

Perfect is boring!

Wat wil je verder nog van me weten?

Behalve zangcoach ben ik ook moeder van 3 prachtige kinderen en al vele jaren gelukkig getrouwd met Anton. Ik hou van lezen, concerten bezoeken en lekker lang op vakantie gaan. Ik vind het heerlijk om flink uit mijn dak te gaan tijdens feesten en partijen, maar kan ook uren met een boekje in een hoekje zitten. Bewegen is niet mijn hobby, maar aangezien het wel goed is voor de mens sta ik regelmatig te zweten op de sportmat en wandel ik een paar keer per week door de polder.

Wat mensen zeggen over mij