Over Marleen


Natuurlijk wil je meer over me weten voordat je een zangles of cursus boekt.


Lekker lezen dus!

Waarom zingen?

Zingen. Voor mij net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Iets waar ik echt niet zonder kan. Super om zelf te doen en om anderen bij te helpen.

Misschien jou wel! Want er zijn genoeg redenen waarom zingen wat mij betreft op ook op jouw to-do lijstje zou moeten staan:

 • Zingen is een uitlaatklep voor je emoties. Of je blij bent, verdrietig of boos, er is altijd wel een passend nummer dat je helpt bij het verwerken van die emoties.
 • Door zingen vergroot je je zelfvertrouwen
 • Samen zingen verbindt je met andere mensen
 • Zingen verbetert je gezondheid doordat je een betere ademhaling aanleert en werkt met je lichaam. Zingen is sport!
 • Zingen geeft je energie

"Zingen is gewoon heerlijk om te doen!"


Je kunt meer dan je denkt

Ik geloof dat je veel meer uit je stem kunt halen dan je denkt. Ik hoor heel vaak terug van mensen dat je stem nu eenmaal is zoals ie is.

Dat je daar niets aan kunt veranderen. Je kunt zingen of je kunt het niet. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit onzin is.

Ik heb al veel mensen op zangles gehad en iedereen maakt op zijn of haar eigen manier en tempo zoveel veranderingen en vooruitgang door. Vaak al na 1 les!

Mensen zijn vaak verbaasd als ze tijdens een les zichzelf ineens heel veel volume horen maken.

Of een noot halen die in hun beleving ver buiten hun bereik lag. Echt, je kunt zoveel meer bereiken dan je zelf denkt!

Daarom geef ik met veel plezier zangles op een opbouwende manier waarbij ik mensen de juiste techniek aan leer waardoor ze op een gezonde manier leren zingen.

En kleine of grote stappen zetten om hun (zang) doel te bereiken.

Ik daag ze uit om buiten hun comfort zone te treden en zo meer uit zichzelf te halen.En dat doe ik ook graag voor jou!

Ik maak hierbij gebruik van Complete Vocal Technique, DE techniek om te zingen op een gezonde manier.

Waarbij je heel veel over je stem leert en hoe je deze zo gebruikt dat je er nog jaren mee vooruit kunt.


Waar gaan we aan werken?

 • Je leert de gezonde manier om je stem te gebruiken, zowel bij zingen als bij spreken
 • Ik leg je uit hoe je heesheid kunt voorkomen
 • Je leert hoe je je bereik kunt vergroten (lager en hoger zingen dan je gewend bent)
 • Hoe je de klankkleur van je stem kunt aanpassen
 • We werken aan uitspraak, aan ritme
 • Hoe beleef je een nummer en hoe breng je het over op je publiek
 • Je leert vertrouwen op je stem en je lijf, zodat je minder zenuwen hebt als je zingt
 • Misschien wil je wel een mooi rauw randje op je stem, ook daar kunnen we aan werken
 • En alles wat jij verder nog kunt bedenken

Aan wie geef ik les?

Iedereen die graag zingt en zijn/haar stem verder wil ontwikkelen is welkom bij Het Zanglab.

Als je je stem wilt ontdekken. Als je nog nooit hebt gezongen, of wel zingt maar het liefst zonder dat iemand je hoort.

Als je stiekem wel nieuwsgierig bent naar jouw mogelijkheden.

Als je wilt weten hoe je stem werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Als je zingen ziet als een nieuwe uitdaging in je leven.

Als je uit je comfort zone wilt stappen, maar dit tegelijkertijd superspannend vindt.


Zelf zing ik  al mijn hele leven. Er ligt een bandje in mijn kast met daarop opnames van mezelf als 3-jarige, zingend in mijn bed. Schattig om te horen, dat heldere kinderstemmetje. Toen nog totaal geen last van zenuwen natuurlijk. Dat werd later wel anders. Voor ieder optreden die knoop in mijn buik, nog maar een keer naar het toilet (en nog een keer). 'Ken ik de tekst nog wel? Nee, ik weet de eerste zin niet meer!'  

Marleen Dubbelman kind


Dus hoewel het voor mij dus lang geleden is dat ik voor het eerst voor publiek zong, kan ik me heel goed voorstellen hoe het voor jou voelt, als je nog nooit hebt gezongen en dan ineens aan mij je stem moet laten horen.  Ik zal er dan ook alles aan doen om je op je gemak te stellen en natuurlijk ga ik je helpen met tips om ervoor te zorgen dat je steeds meer ontspannen gaat zingen. 


Ook als je een ervaren zanger(es) bent help ik je graag naar jouw next level.  

Als je wel eens hees bent na een repetitie of optreden. Wanneer je merkt dat het moeilijk is om die hoge noten goed te raken.

Of als je je stem moet forceren omdat je anders niet boven de band uitkomt. 

Als je een bepaalde sound wilt, maar niet weet hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Op zoek bent naar een rauw geluid, maar  je stem niet wilt verpesten.

Ook als je al lang zingt en de basis prima voor elkaar hebt, is er nog genoeg te leren en te fine-tunen.

Ook als je een professional bent is het slim om je stem te onderhouden door regelmatig een zangcoach te bezoeken en je stem samen te trainen. 

"Zingen met een band is echt geweldig"


Ik heb jaren gezongen in verschillende vocal groups en bands dus ik snap precies wat je soms meemaakt. Zelf heb ik de oplossing voor heel veel van bovengenoemde problemen gevonden in Complete Vocal Technique. Toen ik deze techniek ontdekte ging er een wereld van mogelijkheden voor mij open. Ik vond het allemaal zo interessant dat ik na een aantal jaar CVT zangles besloot om me hier verder in te ontwikkelen zodat ik ook andere mensen kon helpen.


Daarom ben ik de 3-jarige docentenopleiding in Kopenhagen gaan volgen. Deze heb ik in 2016 met goed gevolg afgesloten en ondertussen heb ik al heel veel mensen geholpen om hun eigen geluid te vinden. 


Op de foto hierboven zie je een hele gelukkige Marleen samen met Catherin Sadolin, de oprichtster van Complete Vocal Institute. Hier krijg ik het bewijs in handen dat ik 3 jaar met succes heb gestudeerd aan het Institute om een geautoriseerd zangdocente te worden.

Een diploma die nu aan de muur hangt in het Zanglab en bewijst dat jij les krijgt van iemand die heel veel kennis heeft van de stem en van de beste manieren om deze te gebruiken.

Intussen ben ik al weer meerdere keren terug geweest naar Kopenhagen om een update mee te maken. Naast CVT-kennis volg ik ook regelmatig andere workshops die met zingen te maken hebben.  

Zo ben ik pas naar een Jazz-workshop geweest en heb ik lessen gevolgd in Alexander Technique. 


Wat vinden leerlingen van mij?

profile-pic

Ik ben me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik

Ik deed mee aan de cursus CVT level 1 omdat ik meer kennis wilde hebben over hoe de stem werkt, welke sounds er zijn en hoe ik die zelf kan ervaren. Die doelen heb ik bereikt. Ik Ik snap veel beter hoe bepaalde accenten in een nummer gelegd worden en wat dit doet met een nummer. Wat ik ook erg sterk vond aan de cursus was het oefenen van een nummer. Zo voelde ik gelijk wat ik tijdens de uitleg door Marleen geleerd had. Door het leren van CVT ben ik me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik. Ik kan de nummers nu met meer variatie zingen. Doordat ik dat bewust kan toepassen klink en voel ik nu meer ontspannen. Echt gaaf! Ik raad het iedereen aan die zingt om een keer mee te doen. De lengte (6 avonden) was precies goed, de informatie erg duidelijk en het was gezellig!

Desiré de Wild Zangeres band
profile-pic

De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam

Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af

Willy Zanger Rock Coverband
profile-pic

Je blijft leermeester over je eigen stem

Tijdens de zanglessen blijf je eigen baas over hoe je het nummer wilt zingen. Marleen laat je alleen horen welke mogelijkheden er zijn en dit ga je dan samen oefenen. Zo ben je zelf leermeester over je eigen stem!

Arinda

Wat wil je nog meer van mij weten?

Behalve zangcoach ben ik ook moeder van 3 prachtige kinderen en al vele jaren gelukkig getrouwd met Anton. Ik hou van lezen, concerten bezoeken en lekker lang op vakantie gaan.

Ik vind het heerlijk om flink uit mijn dak te gaan tijdens feesten en partijen, maar kan ook uren met een boekje in een hoekje zitten. Bewegen is niet mijn hobby, maar aangezien het wel goed is voor de mens sta ik regelmatig te zweten op de sportmat en wandel ik een paar keer per week door de polder.

Ik hou ervan om in de tuin te werken, maar kan er ook heel goed in zitten met een boek. Daarnaast spreek ik graag af met vrienden en vind ik het heerlijk om uit eten te gaan.

Collage Marleen - Het Zanglab

Zin gekregen om je stem aan mij te laten horen?

Natuurlijk kun je van alles over mij lezen en van anderen horen dat zangles bij mij geweldig is. Maar als je het echt wilt weten, kom dan een keer langs in Het Zanglab!

Het makkelijkste is om een losse les te boeken. Dan maken we kennis en geef ik je de eerste zangtips die jou direct verder helpen.  

Kunnen we na de les overleggen wat voor jou de beste vorm is om jouw zangdoelen te bereiken. Doen?

Klik op de knop hieronder en boek jouw zangles!  Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen en te horen zingen! 

Heb jij moeite met hoge noten? Klik op de knop en ontvang mijn gratis e-book Nail die hoge noten! 

>