‘Verbeter de klank van je koor!’

een workshop voor koren en zanggroepen

Ben je op zoek naar een leuke dagbesteding voor jullie koordag- of weekend? Niet verder zoeken dan, maar snel doorlezen! Tijdens deze workshop ga ik jullie helpen met jullie stemmen. Zodat het niet alleen een leuke besteding van de dag is, maar je als koor ook stappen maakt voor nog betere repetities en optredens!

Zijn de leden van jouw koor of zanggroep wel eens hees na een koorrepetitie? Hebben ze soms moeite met het zingen van lange zinnen waar je niet tussendoor adem mag halen? Wordt er wel eens gevraagd om harder te zingen, maar lukt dat niet zonder de stem te forceren? Is jullie muzikaal leider altijd op zoek naar bepaalde klank voor de groep, maar lukt het niet zo goed deze te vinden? Dan is deze workshop iets voor jullie!

Zing Mee!!!!

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop maken jullie kennis met Complete Vocal Technique, een toegankelijke zangtechniek ontwikkeld door Catherine Sadolin, zangpedagoge uit Kopenhagen. Wat komt er allemaal aan bod?

In het eerste deel van de workshop geef ik uitleg over de volgende onderwerpen:

• De 3 basisprincipes (ademsteun, ontspannen kaak en lippen en noodzakelijke twang)
• De 4 stemfuncties (Neutral, Curbing, Overdrive en Edge)
• Klankkleur
• Effecten

Dit doe ik aan de hand van een PowerPoint presentatie en natuurlijk gaan we er ook gelijk mee oefenen.

In het tweede deel van de workshop brengen we de theorie in de praktijk. Jullie zingen eigen repertoire waarvan de muzikaal leider heeft aangegeven dat hier verbeterpunten zijn.  Ik heb daarom 2 weken voor de workshop altijd graag overleg met hem of haar om e.e.a. af te stemmen.

 

Wat zijn de mogelijkheden voor een koorworkshop?

  • Voor de workshop kom ik naar de plek waar jullie repeteren. Dit kan door heel Nederland zijn. Er worden reiskosten in rekening gebracht en afhankelijk van de afstand ook reistijd.
  • Er zijn meerdere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen: een workshop van 5 uur (met een uur pauze); een workshop van 3,5 uur (met een pauze van een half uur); een workshop tijdens de repetitietijd van jullie koor. Deze duurt 2 uur (met een pauze van 15 minuten).

De prijs

  • Mogelijkheid 1:  5 uur voor 497 euro exclusief BTW, reiskosten, en afhankelijk van de afstand, reistijd
  • Mogelijkheid 2:  3,5 uur voor 349 euro exclusief BTW, reiskosten, en afhankelijk van de afstand, reistijd
  • Mogelijkheid 3:  2 uur voor 198 euro exclusief BTW, reiskosten, en afhankelijk van de afstand, reistijd

Met als bonus:

  • Voor ieder koorlid een hand-out met de belangrijkste informatie van de workshop

Is dit geschikt voor iedere koor?

Ja zeker! Ongeacht het niveau van de groep of de stijl waar jullie in zingen, Complete Vocal Technique is geschikt voor iedereen die zingt en zijn/haar stem wil verbeteren.  Het is wel belangrijk dat de mensen open staan voor nieuwe ervaringen en bereid zijn om uit hun comfort zone te stappen.

Hoelang van te voren moet ik boeken?

Dit hangt ervan af. Wil je me boeken voor een workshop op een doordeweekse avond dan maak je het meeste kans als je ruim van te voren boekt.  De avonden zit ik namelijk vaak ook vol met cursussen en privélessen die ik geef in mijn eigen praktijk.  In de weekenden heb ik meestal meer mogelijkheden. Mijn advies is om zodra je een datum weet bij mij te checken of ik die dag of avond kan.

Is er ook ruimte om te werken met solisten?

In principe is de workshop voor de hele groep. Maar in het tweede, praktische, deel kan ik ook aan de slag met issues die solisten hebben met hun solodeel.  De muzikaal leider bepaalt welke nummers of delen van een nummer de aandacht nodig hebben.

Hoe gaat een boeking in zijn werk?

Het is het handigst om telefonisch contact te hebben. Dan kunnen we afspreken wat jullie nodig hebben als koor en wat ik kan bieden. Vervolgens stuur ik een offerte en de voorwaarden. Nadat ik de offerte ondertekend terug heb is de boeking definitief.  Twee weken voor de workshop neem ik contact op met de muzikaal leider om af te spreken wat we in het tweede deel van de workshop gaan doen. Ook ontvang ik dan graag geluidopnames van de groep. Klik op de knop hieronder en laat je gegevens achter, dan neem ik z.s.m. contact op.

Heb je meer vragen? Mail naar info@hetzanglab.nl en ik help je graag verder!

 

>