augustus 24

Ik wil bij een band! – 7 tips om dat te bereiken

By Marleen Dubbelman

augustus 24, 2018

band, zingen

Droom je er wel eens van om op een podium te staan en de sterren van de hemel te zingen? Om dat te kunnen doen wat je het liefste zou doen? Jouw stem laten horen aan de wereld, of aan Nederland of aan de stad of het dorp waar je woont? En dan het liefst met een band om je heen. Het maakt niet zoveel uit wat hoe groot of klein je ambities zijn. Belangrijker is, wat heb je er voor over om ze werkelijkheid te laten worden?

De meeste dromen zijn bedrog

In je dromen terwijl je slaapt kan het wel gebeuren. Dat je ineens wordt gebeld of je mee wilt doen aan The Voice, of mee wilt zingen in dat concert van jouw favoriete artiest.  Maar als je wakker bent is het een ander verhaal.  Dan zul je toch echt zelf aan de slag moeten. Daarom…

7 tips om een band te vinden

  1. Bepaal voor jezelf bij wat voor soort band je wilt zingen. Wat is de stijl? Op welk niveau? Ben je op dit moment al goed genoeg voor jouw droomband?
  2. Als je weet dat je zang nog beter moet worden, ga hier dan aan werken. Maak een oefenschema voor jezelf en ga de nummers die jouw droomband speelt oefenen, tot het gesneden koek is.

Vind je het lastig om te oefenen en weet je niet goed hoe je dit aan kunt pakken? Download dan gratis mijn 10 beste oefentips. Als je die opvolgt gaat dat je zeker verder helpen.

  1. Werk aan je zangtechniek, je ritmegevoel, interpretatie. Er zijn veel vlakken waar je op zanggebied aan kunt werken. Het beste is om hier hulp bij te zoeken. Natuurlijk kun je proberen alles zelf uit te vinden, maar als je snel vooruit wilt gaan is hulp van een goede zangcoach onontbeerlijk.
  2. Vertel aan zoveel mogelijk mensen wat jouw droom is. Hoe meer mensen dat weten, des te meer kans dat ze aan je denken als ze horen dat er ergens een zanger(es) wordt gezocht.
  3. Bezoek zoveel mogelijk websites of wordt lid van facebookgroepen waar muzikanten gezocht worden, zoals muzikantenbank.nl of via tik op FB Muzikantenbank in bij de zoekfunctie.
  4. Wil je supergraag met een band gaan zingen en kun je geen bestaande vinden? Wat dacht je ervan om er zelf 1 op te richten? Misschien ken je wel muzikanten die je kunt vragen. Of anders plaats je op de muziekwebsites een oproep.
  5. Maak opnames van wat je zingt. Wanneer een band interesse in je heeft, willen ze vaak alvast een demo ontvangen. Handig als je een paar nummers klaar hebt liggen.

Niet opgeven!

Tot slot: geef nooit op!  Lukt het echt niet om een band te vinden of zelf samen te stellen en je wilt toch heel graag zingen voor publiek, ga dan op zoek naar andere mogelijkheden. Bezoek regelmatig een karaokeavond, ga naar jamsessies bij je in de buurt.  Op die manier kom je in contact met andere muzikanten en je weet nooit wat dat oplevert.

Zo ben ik een paar jaar geleden in een band terecht gekomen, omdat ik tijdens een zangweekend gezellig aan het zingen was met een gitarist.  Bleek dat zijn band al een tijdje op zoek was naar iemand die makkelijk tweede stem kon zingen!

Laat mij je helpen

De stappen om een band te vinden zul je zelf moeten zetten. Maar bij de tips 2 en 3 kan ik je zeker helpen. Dus heb jij hulp nodig om je stem voor te bereiden op de band van je dromen? Wil je werken aan stage performance, uitstraling, ritme of zangtechniek? Zodat jij helemaal klaar bent als jouw droomband voorbij komt?

Boek dan nu een zangles, en ik ga je helpen! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>