maart 5

Hoe vind je een goede zangcoach?

By Marleen Dubbelman

maart 5, 2016

complete vocal technique, zangcoach, zangtechniek

Wanneer je deze blog leest ben je waarschijnlijk op zoek naar een goede zangcoach. In ieder geval heb je wel interesse in zangles, anders zou je niet gegoogeld hebben op ‘zangcoach’ of ‘zangles’ of op de link naar deze blog hebben geklikt. Toch?

In dit blog help ik je graag verder bij je zoektocht. Zodat je straks bij iemand lessen neemt die bij jou past. Niet gewoon de eerste de beste, omdat degene vlakbij woont of lekker goedkoop is. Nee, iemand die aansluit bij wat jij zoekt in zanglessen, wat dat dan ook is.  Hieronder geef ik je een lijst met vragen die je jezelf na een eerste les kunt stellen, zodat je een goede afweging kunt maken. Maar eerst deze vraag:

Waarom zing jij eigenlijk?

Vind je het gewoon lekker om mee te zingen met de radio? Zing je in een koor? Ben je de zanger(es) van de band? Zing je als je vrolijk bent? Verdrietig? Om je frustraties kwijt te raken? Misschien zing je wel omdat anderen je willen horen? Of vind je het gewoon heerlijk om jezelf te horen zingen?

Allemaal prima redenen wat mij betreft, en misschien staat die van jou er nog niet eens bij?

Als zangcoach maak het mij helemaal niet uit wat jouw redenen zijn om te zingen. Wat voor mij belangrijk is dat je dit op een gezonde manier doet. Dat je geen last krijgt van je stem tijdens of na het zingen. Gaat het zingen je prima af, kun je alles zingen wat je wilt zingen? Blijf dan vooral doen wat je doet en geniet ervan!

Toch les?

Gaat het niet helemaal goed? Regelmatig last van je stem na het zingen? Mis je bepaalde vaardigheden om je zang op een (nog) hoger niveau te brengen? Of zing je wel lekker, maar heb je moeite met ritmes? Of wil je meer weten over zangtechniek? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een zangcoach.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een zangcoach te vinden. Misschien ken je andere mensen die op zangles zitten en kun je hen vragen om advies. Of je zoekt op internet, tik in zangles in …. en er zullen vele hits volgen. Maar hoe weet je nu of een zangdocent goed is?

Het beste is om gewoon een losse les te boeken en zelf te ervaren hoe dit je bevalt.

Waar moet je op letten?

– Geeft de docent(e) jou alle aandacht?

– Probeert de docent(e) je op je gemak te stellen?

– Wordt er gevraagd naar wat jij wilt bereiken tijdens de zanglessen?

– Mag je zelf bepalen wat je wilt zingen?

– Vraagt de docent(e) aan jou hoe het voelt tijdens het zingen?

– Vind je de omgeving waarin je les krijgt prettig?

– Heb je na de eerste les al iets geleerd?

– Krijg je uitleg over wat je moet doen? Is dit duidelijk voor je?

– Stapte je na de les naar buiten met nieuwe ideeën, inspiratie, energie?

– Kreeg je direct al zin in een volgende les?

Hier kun je zelf waarschijnlijk nog wel een aantal persoonlijke punten aan toevoegen. Zaken die jij belangrijk vindt.

Goed of niet?

Als je deze vragen met een JA kunt beantwoorden zit je waarschijnlijk bij de juiste persoon. Is dit niet het geval, laat het dan bij die ene les en ga  op zoek naar iemand anders. Ga in ieder geval niet over 1 nacht ijs bij het vinden van de juiste coach.  Er zijn er genoeg, dus ook vast een die past bij jou!

Wil je eens ervaren of ik misschien de juiste zangcoach ben voor jou? Ik geef af en toe gratis zanglessen weg! Iets voor jou? Klik dan hier en ontdek wanneer de volgende gratis sessies zijn.  Ik vind het leuk je te ontmoeten!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>