mei 20

Hoe serieus neem jij jezelf (en je zangdoelen)?

By Marleen Dubbelman

mei 20, 2019

motivatie, zangdoelen

Die gedachte kwam van de week in me op toen ik aan het trainen was. Trainen? Ja, inderdaad. Je zou het misschien niet van mij verwachten, maar sinds een paar weken ben ik bezig met het Personal Body Plan.

Ik was het namelijk helemaal zat, dat ik ondanks gezond eten en regelmatig wandelen toch iedere keer weer zwaarder werd in plaats van lichter.

Dus nu volg ik PBP, een online programma dat je helpt met de juiste hoeveelheid voeding en krachttraining om eindelijk dan eens mijn zo zeer gewenste lagere en gezondere gewicht te bereiken. Plus, nog belangrijker, een fit lichaam.

Walk the talk!

Want ja, het kan toch eigenlijk niet zo zijn dat ik tegen mijn leerlingen zeg dat een fit lichaam zorgt voor een betere stem en er dan zelf de kantjes bij afloop.

Enfin. Ik was dus bezig met een nogal heftige oefening en halverwege wilde ik er eigenlijk het bijltje bij neergooien. Het moest 3 x 10 keer worden uitgevoerd en na 1x 10 was ik er al helemaal klaar mee. Net voordat ik wilde stoppen, hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd dat zei “hoe serieus neem jij jezelf?”

Best een goede vraag, waar ik heel even over nadacht. Nu al weer opgeven zou betekenen dat ik de volgende oefening ook zou afraggen en misschien zelfs wel eerder zou stoppen. (Ik ken mezelf een beetje.) Niet echt een goed plan als ik nu eens echt mijn doelen wil halen.

Dus na even flink puffen heb ik mezelf goed toegesproken en de andere 2 x 10 ook gedaan plus de rest van de oefeningen. En iedere keer als ik nu aan het trainen ben en weer het gevoel krijg dat ik op wil geven, zeg ik het weer tegen mezelf: Hoe serieus neem je jezelf nu eigenlijk?En dat helpt!

En niet alleen bij mijn cardio trainingen, maar ook bij zangoefeningen.

Ben jij een doorzetter?

Hoe zit het eigenlijk met jou? Ben jij een doorzetter of heb je ook de neiging om het op te geven als het moeilijk wordt. Als je door een barrière heen moet breken.Heb jij een zangdoelen die je wilt bereiken? Uitdagingen die lastig zijn om te bereiken? Heb je een droom die je wilt verwezenlijken, maar stop je iedere keer als het moeilijk wordt? Geef je dan op? Of pak je jezelf bij elkaar en ga je stug door?

Op ieder gebied is het zo, dat als je echt iets wilt bereiken je er ook iets voor moet overhebben.

Wil je beter worden en je zangdoelen wilt bereiken, dan zul je er tijd in moeten steken. Niet af en toe een beetje, en dan opgeven als het niet lukt. Maar gericht aan de gang en volhouden!

Tips die jou helpen om vol te houden

Hier een paar tips om mee aan de slag te gaan als je nu echt een keer je zangdoelen wilt bereiken:

  • Kijk eerst eens heel eerlijk naar jezelf: hoe graag wil je het doel eigenlijk bereiken? Dus stel dat op jouw wensenlijstje staat dat je een vet optreden wil doen, of dat je tijdens het volgende feest ook de microfoon wilt pakken om een liedje te zingen. Bedenk dan eens hoe graag je dat echt wilt. Wat heb je ervoor over om jouw droom uit te laten komen? Denk je daarbij in mogelijkheden of houd je jezelf steeds tegen door te denken aan dingen zoals: ik heb er geen geld voor (over) of ik heb echt geen tijd om te oefenen. Als dat het geval is, ga dan eens bij jezelf na hoe graag je het eigenlijk echt wilt. Als je verlangen groot genoeg is, ga dan op zoek naar een oplossing voor geld- of tijdgebrek of wat dan ook maar de reden is dat je niet in actie komt.
  • Neem jezelf dus serieus!!!
  • Bepaal voor jezelf heel duidelijk wat je doel is. Wil je meer bereik, wil je zuiverder zingen, wil je meer volume? Ben je die zenuwen zat en wil je daaraan werken?
  • Maak een plan om dat doel te bereiken. Welke oefeningen kun je doen, hoe vaak wil je oefenen, wanneer wil je je doel gehaald hebben?
  • Plan oefentijd in je agenda en houd je daar dan ook aan. Het hoeft niet veel te zijn. Een kwartier per dag gaat je al heel veel opleveren. Hulp nodig bij het oefenen? Vraag nu mijn gratis oefentips aan en ga direct aan de slag!
  • Maak opnames van je oefensessies en noteer wat er goed ging en wat niet. Zo kun je de vooruitgang monitoren.
  • Zoek een zangcoach om je te helpen bij het behalen van je doelen. Een stok achter de deur doet vaak wonderen!

Laten we elkaar helpen!

Weet je wat ook goed helpt? Iemand vertellen over jouw droom! Wanneer jij je zangdoelen deelt met anderen, wordt het al meer werkelijkheid.  En de kans is groot dat mensen er dan ook naar gaan vragen. Niets vervelender om dan te moeten vertellen dat het er weer niet van gekomen is. Dat je eigenlijk helemaal geen vooruitgang boekt, omdat je niet doorzet.

Dus, wat denk je ervan? Neem jij jezelf serieus? Vertel mij dan jouw zangdroom zodat ik jou regelmatig kan vragen hoe het ermee gaat!  En vraag je me mij dan af en toe hoe het met mijn droom gaat om super fit te worden en weer slank?

Dan houden we elkaar scherp en gaan we er vast komen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>