Zingen in een groep levert je zoveel op! 

Wil jij beter leren zingen en ook leren van anderen? 

 • Je wilt je stem verder ontwikkelen en vind het leuk om dat samen met anderen te doen.
 • Je wil af van je angst om voor anderen te zingen.
 • Je vindt, naast zingen, sociale contacten ook heel belangrijk. 

Schrijf je dan nu in voor de groepszanglessen! 

Hi, Ik ben Marleen, geautoriseerd Complete Vocal Technique docente en ik kan niet wachten om samen met jou het beste uit jouw stem te halen!.

Herken jij jezelf hierin? 

 • Je hebt regelmatig last van je keel of heesheid en daar wil je vanaf.   
  Keelpijn en heesheid zijn vaak gevolg van verkeerd stemgebruik. Tijd voor actie dus! Je wilt tenslotte niet eindigen met knobbeltjes op je stembanden.  
 • Je hebt moeite met het halen van hoge noten.   
  Ook al oefen je nog zoveel, het lukt je maar niet om je bereik te vergroten. 
 • Hoge noten zijn een eitje, maar die lage ....   
  Je hebt het gevoel dat je maar wat aan het brommen bent. Meer controle zou mooi zijn.  
 • Je bandleden vinden dat je sound te lief, maar je hebt geen idee hoe je steviger zingt.  
  Hoe gaaf zou het zijn als je ze over 8 weken van het podium blaast met je stem!  
 • Sommige nummers kosten je zo veel energie dat je bijna aan het zuurstof moet daarna.  
  Een betere beheersing van je uitademing en leren hoe je de energie verdeelt gaat je zeker helpen.

13 jaar geleden was ik, net als jij nu, op zoek naar DE oplossing voor mijn zangproblemen

Dus ging ik op zoek naar zangles en gelukkig vond ik iemand die mij kennis liet maken met DE zangtechniek die een oplossing biedt voor alle issues die je kunt hebben als je zingt. 

Het kan! Toen ik 13 jaar geleden Complete Vocal Technique (CVT) ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik leerde om mijn stem op een gezonde manier te gebruiken waardoor ik een hele avond kan zingen zonder stemproblemen EN  een veel bredere sound ontwikkelde, waardoor ik zowel ballads als stevige rocknummers goed kan neerzetten. 

Eindelijk had ik een techniek gevonden die ervoor zorgde dat ik kon zingen met de band zonder keelpijn aan het eind van een repetitie of optreden.  Dankzij bijvoorbeeld de Twang die ik leerde toepassen (ze noemen me tegenwoordig de Twang Queen😉👸) ben ik door het zingen nooit meer hees.  


Verder hing ik regelmatig net een beetje onder de 🎵.  Iets dat door het goed leren toepassen van ademsteun helemaal is opgelost.  


Ik leerde dus allerlei technieken, die op een heel duidelijke manier werden uitgelegd en snel resultaat gaven. En dat gun ik jou ook!

Waarom zingen in een groep werkt! 

Dat zangles krijgen in een groep geweldig goed werkt, heb ik ontdekt in  Kopenhagen waar ik de docentenopleiding Complete Vocal Technique heb gevolgd.


Het was daar normaal dat je les kreeg terwijl de rest van de klas toekeek. En niet alleen toekeek, maar ook actief meedeed aan de les.  Door aanmoedigingen, door samen bepaalde oefeningen te doen, door je te steunen als je het even moeilijk had. Want ja, ook dat gebeurt soms als je zo intensief bezig ben met je stem.  Die steun heb ik als heel fijn ervaren en ik heb enorm veel geleerd van het kijken en luisteren naar de andere docenten in opleiding. 


Het is ook wetenschappelijk bewezen dat je sneller en meer leert als je in een groep les krijgt.  Je deelt ervaringen, leert van de zangproblemen/uitdagingen van anderen en bouwt ondertussen ook je zelfvertrouwen verder op door het zingen voor anderen.  

Daarom kun je voortaan zanglessen volgen in groepsvorm!

Tijdens deze groepslessen werk ik natuurlijk ook met Complete Vocal Technique (CVT). Het is niet nodig dat je de kennis hiervan al hebt, tijdens de lessen komt dit automatisch aan bod.  Tijdens de lessen krijg je steeds de techniek uitgelegd die je op dat moment nodig hebt en waardoor je steeds beter en makkelijker gaat zingen.


Ben je wel al bekend met CVT dan is dat zeker een pre, maar ook dan valt er nog genoeg te leren en te automatiseren. 


Je zult merken dat je door het steeds vaker toepassen van de juiste techniek, je steeds makkelijk zingt. Denk bijvoorbeeld aan meer volume, een groter bereik, lange zinnen op 1 adem en als klap op de vuurpijl geen heesheid meer! Toch fijn als je na je optreden nog een drankje aan de bar wilt bestellen 😉.

Meer volume

Groter bereik

Langere zinnen

Geen heesheid

Wil jij dit ook? Dan is zangles volgens Complete Vocal Technique zeker een aanrader! 

Wat mensen vertellen over zangles bij Het Zanglab

Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af

profile-pic
Willy Geers Zanger Rock Coverband

Ik steek heel veel op van de zanglessen. Marleen is een leuke vrouw, prettig in de omgang waar ik me op me gemak voel. Ik wil graag mijn bereik in de hoogte verbeteren en ruig kunnen zingen.

profile-pic
Helen Zangeres Rock Coverband

Ik heb mijn techniek verbeterd waardoor zingen me nu minder moeite kost. Nu lukte zelfs optreden met een keelontsteking! Ik moet best een stuk rijden voor de lessen maar ik kom altijd tevreden en enthousiast weer thuis.

profile-pic
Denise Koole Zangeres Metalband

Schrijf je nu in voor de groepslessen zodat je zeker bent van een plek! 

Wil jij grote stappen zetten in de ontwikkeling van je stem? Wil je met meer zelfvertrouwen zingen, met minder zenuwen op het podium staan, nog meer plezier hebben in performen omdat je weet dat je stem doet wat jij ermee wilt doen?  En wil je dat samen met anderen leren? Klik dan op een van de groene knoppen en schrijf je in voor de groepslessen!  

59 euro per  groepsles

Groepszanglessen - Het Zanglab

47 euro per  groepsles

Groepslessen, voordeliger en effectiever!
Authorised teacher Standdaarbuiten
Marleen Dubbelman

Zangcoach 

Marleen - Jouw Zangcoach

Als geautoriseerd Complete Vocal Technique docente heb ik alle tools in huis om jou op een goede manier les te geven.  Deze zangtechniek is zeer geschikt voor iedere zanger die meer wil halen uit zijn of haar stem. Of je nu van klassiek, jazz, pop of rock houdt, ik help je graag op jouw ontdekkingsreis naar jouw ideale sound. 


Zoals ik dat de afgelopen 6 jaar al bij honderden mensen heb gedaan. Zangers die dachten dat hun stem nu eenmaal op een bepaalde manier klonk en dat daar niets aan te veranderen was.  Ik vind het super gaaf om met behulp van deze geweldige zangtechniek zo te helpen dat ze soms al na 1 les verbaasd staan van hun eigen stemgeluid en de mogelijkheden die ze blijken te hebben. 

Hoe gaan we te werk?

Les in kleine groep

Het bijzondere aan deze groepslessen is dat je les krijgt in een kleine groep van maximaal 5 personen, zodat ik iedereen de aandacht kan geven die nodig is.  Het les krijgen in een groep heeft als groot voordeel dat je niet alleen van mij leert maar ook van de andere deelnemers.  Verder doe je inspiratie op en leer je andere mensen kennen met dezelfde passie als jij.  


Complete Vocal Technique

Tijdens de lessen maak ik gebruik van de zangtechniek die Complete Vocal Technique heet.  Deze techniek is geschikt voor alle smaken en stijlen. Het gezond blijven van je stem is het belangrijkste uitgangspunt bij deze techniek, die werd ontwikkeld in Kopenhagen door Cathrine Sadolin. 

Zangles op jouw niveau

De zangles die je tijdens de groepslessen krijgt is helemaal afgestemd op jouw niveau.  Bovendien laat ik je helemaal vrij wat betreft de keuze van het lied.  Het draait dus helemaal om jouw stem, om hoe jij wilt klinken en wat jij wilt bereiken. Jouw smaak en jouw muziekstijl staan centraal! 


Gericht aan het werk

Wat maakt zangles bij Het Zanglab anders dan bij vele andere zangdocenten? Bij mij geen eindeloze zangoefeningen en toonladders, maar gericht aan het werk met de uitdagingen in jouw lied.  Verder pas ik mijn lesgeven aan op jouw manier van leren.


Leertypes

Wil je veel geluidsvoorbeelden dan geef ik je die, wil je een technische uitleg dan krijg je die en ben je meer van de dingen voelen dan werken we daarmee.  Voor ieder leertype heb ik de juiste trucs en tips in huis! 

Zijn deze groepslessen iets voor jou?

Wel voor jou

 • Wanneer je houdt van zingen en hier beter in wilt worden.
 • Wanneer je bereid bent om naast de lessen of thuis te oefenen.
 • Wanneer je het leuk vindt om samen met en van andere mensen te leren. 
 • Wanneer je wilt weten wat Complete Vocal Technique inhoudt en dit wilt leren gebruiken in jouw zang.
 • Wanneer je zin hebt in gezellige en zeer leerzame avonden 

Niet voor jou

 • Wanneer je er een hekel hebt aan les krijgen in een groep. 
 • Wanneer je niet open staat voor nieuwe inzichten qua zangtechniek
 • Wanneer je niet van plan bent om thuis te oefenen. 
 • Wanneer je niets meer te leren hebt op zanggebied. 
 • Wanneer je niet positief bent naar jezelf toe EN naar anderen. 
Losse groepsles

Probeer uit of het iets voor je is! 

Euro

59,00


 • Mogelijkheden op maandag, dinsdag en woensdagavond
 • Min. 3 en max. 5 personen in de groep
 • Inclusief btw, koffie, thee en water
 • Les van 20.30 uur tot +/- 22.30 uur, afhankelijk van aantal deelnemers

Praktische informatie over de groepslessen

Wat zijn de mogelijkheden?

Boek per keer een losse les voor 59 euro of schaf een 5-strippenkaart aan voor 235 euro.

Beiden zijn inclusief btw, koffie, thee en water. 


De data waarop de groepslessen zijn staan hieronder. Kies de data die voor jou het beste uitkomen.  Dit kan dus een wisselende avond zijn.  Je kunt je lessen per keer inplannen of direct alle 5. Dat is aan jou. 

 

Wanneer?
 • Maart:11 en 31
 • April: 7 en 20
 • Mei:  12 en 27
 • Juni: 8 en 24
 • Juli: 1
 • Rest van het jaar volgt later
Overige info
 • Tijdstip: van 20.30 uur tot 22.30 uur (eindtijd afhankelijk van aantal deelnemers)
 • Locatie: Standdaarbuiten, Distelvlinder 4
 • Een geboekte les kan tot 48 uur van te voren nog worden gewisseld, daarna niet meer
 • Inclusief koffie, thee en water
Groepszanglessen

Hoe ziet een groepsles eruit?

Opwarmen

We beginnen iedere les met gezamenlijke opwarming. Dit kan een stuk van een lied zijn of oefeningen om de verschillende stemfuncties onder de knie te krijgen.

Masterclasses

Daarna krijgt iedere deelnemer een masterclass van ongeveer 20 minuten.  Je zingt dan een zelfgekozen lied en je krijgt van mij les in waar je behoefte ligt.  Dit kunnen technische aanwijzingen zijn, maar ook tips over ritme, hoe breng je een nummer over, hoe maak je een nummer eigen, hoe vertel je het verhaal. 


Kleine groep/niveau

We werken in een kleine groep, zodat er voldoende aandacht is ieders wensen en uitdagingen en waarbij ieders niveau gerespecteerd wordt. Het maakt voor deze avonden niet uit wat je start niveau is, omdat iedereen de masterclass volgt op zijn of haar eigen level.

Veel gestelde vragen

Wat is dat eigenlijk, Complete Vocal Technique? 

Voor wie zijn deze groepslessen geschikt?

Zangles verandert je sound toch? Dat wil ik niet! 

Ik wil wel, maar ik heb geen tijd om te oefenen tussendoor. Is dat erg?

Wat gebeurt er als ik een avond niet kan?

Dus, wat denk je ervan? Doe je mee? Maak hieronder je keuze en dan zie ik je binnenkort! 
Losse groepsles

Probeer uit of het iets voor je is! 

Euro

59,00


Copyright2020 - Het Zanglab

>