Lees hier de ervaringen van andere vocalisten

Natuurlijk kan ik je vertellen dat je echt bij mij moet zijn voor zanglessen, maar waarom zou je mij geloven? Daarom kun je hier de mening van lezen van mensen die bij mij les hebben gevolgd, in wat voor vorm dan ook. Veel leesplezier!

Nu weet ik ook waarom je je mond verder moeten openen!

profile-pic

Door mee te doen aan Level 1 krijg je ook een andere kijk op bepaalde zaken, zoals de muzieksmaak van andere mensen en de verschillende manieren van zingen. Ik heb zeker meer geleerd over de technieken en waarom bepaalde handelingen belangrijk zijn. Voorheen wist ik bijvoorbeeld wel dat je mond ver open doen vaak makkelijker werkt om te zingen. Nu weet ik ook waarom dat zo is en op een of andere manier daardoor is het ook makkelijker om het echt te doen. Zodra er weer een nieuwe cursus komt als vervolg op deze ga ik zeker weer mee doen. Ik vond het erg leuk, gezellig en leerzaam. Zeker voor herhaling vatbaar! :)

Daphne Haverkamp - Student

Geen angst meer dat ik mijn keel forceer!

profile-pic

Ik zing in een koor en ik wilde meer met zingen dan alleen dat. Tijdens de cursus heb ik gereedschappen gekregen van Marleen en nuttige adviezen waarmee ik beter en bewuster leer zingen. De cursus heeft me bewust gemaakt dat je op verschillende manieren kan zingen, met stemfuncties, ademsteun, twang etc. Het iedere week een nieuw nummer uitzoeken en oefenen is een soort dwang/ stok achter de deur. Zonder cursus zou ik dat niet zo snel opbrengen/volhouden. Ik heb mijn bereik in de hoogte vergroot en kan met meer volume zingen. En dat zonder angst dat ik mijn keel forceer!

Ron Ottervanger - Zanger koor

Ik heb ontdekt hoe leuk zangles is!

profile-pic

Ik deed mee aan de workshop om te ontdekken over zangles iets voor mij is. Marleen is een fijne docente. Ze is duidelijk in haar uitleg en thuis in verschillende genres. Er was genoeg ruimte voor iedereen om met een lied te oefenen en het was fijn dat we actief betrokken werden daarbij. En we hebben een goed verzorgde lunch gekregen. Bedankt Marleen voor de leuke dag!

Tressy
profile-pic

Deze workshop is de moeite waard! Marleen brengt alle lesstof met enthousiasme en heeft mij geduldig geholpen tijdens het praktijk gedeelte. De zangtechniek die ze me heeft geleerd heeft mij geholpen om krachtiger te zingen en zorgt ervoor dat ik beter bij de hoge noten kan. Blij dat ik de training gevolgd heb!

Safira - Workshop Zing Beter in 1 Dag

Een fijne, laagdrempelige cursus

profile-pic

Goede uitleg en een fijne sfeer! Fijne laagdrempelige cursus waar je zowel met als zonder zangervaring terecht kunt, fijne besloten Facebook pagina, biedt op een bepaalde manier toch veiligheid. Marleen geeft goede uitleg en tips zowel in de filmpjes als op Facebook, ik zeg niet twijfelen maar gewoon doen.

Suus - Zangeres koor

Je blijft leermeester over je eigen stem

profile-pic

Tijdens de zanglessen blijf je eigen baas over hoe je het nummer wilt zingen. Marleen laat je alleen horen welke mogelijkheden er zijn en dit ga je dan samen oefenen. Zo ben je zelf leermeester over je eigen stem!

Arinda

Zangles brengt me zoveel meer!

profile-pic

Toen ik begon bij een toneelvereniging bleek ineens dat ik ook moest zingen… alleen… dat kon ik niet zo goed. Toonhoogte houden, niet buiten adem raken en ook nog een rol spelen. Dat was iets wat ik niet kon.

Dus bedacht ik “misschien is zangles wat voor mij”. Zo ben ik bij Marleen terecht gekomen. En wat bleek. Heel veel oefenen op technieken. Jezelf terug luisteren en zo ontdekken of je de goede toonhoogte zingt. En vooral veel plezier hebben heeft geholpen. Het heeft mij zelfs meer opgeleverd dan ik had verwacht. Zeker ik kan nu beter de goede toonhoogte zingen en hoor/ voel wanneer ik dit niet doe. Ik ben minder vaak buiten adem tijdens het zingen en het plezier is toegenomen.

Wat het mij extra opgeleverd heeft is meer controle over mijn buik en rug spieren, meer duurvermogen in die spieren. En dus meer energie om in te zetten tijdens het zingen en ook tijdens gewoon praten raak ik niet meer buiten adem!

Ik ga dan ook zeker nog door met de lessen en thuis oefenen!

Susan

Marleen begeleidt iedereen supergoed

profile-pic

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop Complete Vocal Technique gevolgd. Ik wilde ademsteun leren en hoe ik mijn stem goed kan gebruiken. Dat is helemaal gelukt. Ik heb er veel van geleerd en ben super blij met het resultaat. Die techniek werkt echt en Marleen begeleidt iedereen supergoed. Dit is echt een aanrader!

Wim van der Voorst

Een duidelijke uitleg

profile-pic

Ik wilde meer zangtechniek leren. De cursus had een goede inhoud, de uitleg die Marleen gaf was duidelijk en ze gaf iedere cursist genoeg aandacht. De sfeer was ook zeker okay.

Estrella de Fey

Ik heb enorm veel geleerd van Marleen!

profile-pic

Ik heb sololessen gevolgd bij Het Zanglab. Marleen geeft veel tips en trucjes om je stem zo te leren gebruiken zoals je dat zelf wilt! Ik heb enorm veel geleerd van Marleen ! Dus als je graag zingt en wat wil leren over zingen ben je bij haar op het juiste adres!

Elles - Zangeres zanggroep

Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben!

profile-pic

Zeer inspirerende cursus waarbij je samen met anderen door ervaringen te delen verder kan komen in je stembeheersing! Ik ben heel blij dat ik hieraan begonnen ben, het heeft me qua zingen echt door de corona lockdown gesleept. Ook heb ik hierdoor leuke manieren gevonden om mijn eigen ontwikkeling te blijven stimuleren.

Marianne - Zangeres coverband/Logopediste

Duidelijke lessen, in een kleine groep

profile-pic

Onlangs de basiscursus gevolgd bij Het Zanglab. Het waren duidelijke lessen, in een kleine groep. Het voordeel buiten de feedback die je zelf krijgt is dat je ook nog eens leert van de tips die de andere cursisten krijgen. Een aanrader!

Marlies - Zangeres zanggroep

Ik vind het niet meer zo eng om voor vreemde mensen te zingen

profile-pic

Met meer zelfvertrouwen zingen en zangtechniek verbeteren was mijn doel met deze cursus. Het zingen gaat me inderdaad wat makkelijker af, tis minder "eng" om voor vreemde mensen te moeten zingen. Ik voel me zelfverzekerder en heb veel geleerd over ademsteun en verschillende stemfuncties. Het zingen in een groep was een sterk punt van de cursus. Je krijgt zelf aandacht, maar leert ook van de andere cursisten. Ik vond de sfeer erg goed net als de inhoud van de cursus.

Lisette Razenberg - Zangeres koor

Ik steek veel op van de zanglessen

profile-pic

Ik steek heel veel op van de zanglessen. Marleen is een leuke vrouw, prettig in de omgang waar ik me op me gemak voel. Ik wil graag mijn bereik in de hoogte verbeteren en ruig kunnen zingen.

Helen - Zangeres Rock Coverband

Er is ruimte voor een lolletje EN er wordt hard gewerkt

profile-pic

Ik vond de persoonlijke aandacht en het feit dat je steeds zelf je nummer moest uitkiezen de sterke punten van de cursus. Je hoeft dus geen nummer te zingen waar je eigenlijk niet van houdt. Tijdens de lessen werd het zingen voor anderen steeds minder spannend. Het is fijn om een goede techniek te leren waarbij je makkelijker zingt en je stem beschermt. Door de verdeling techniek, zelf zingen en luisteren leer je heel veel. Ook van de anderen. De verzorging is fijn, er is ook ruimte voor een lolletje ondanks dat er hard wordt gewerkt.

Willy Sietsma

Ik moet er een eind voor rijden, maar kom altijd enthousiast thuis!

profile-pic

Ik heb mijn techniek verbeterd waardoor zingen me nu minder moeite kost. Nu lukte zelfs optreden met een keelontsteking! Ik moet best een stuk rijden voor de lessen maar ik kom altijd tevreden en enthousiast weer thuis.

Denise - Zangeres Metalband

Het voelt weer heerlijk om te zingen!

profile-pic

Ik had veel moeite om vrij te zingen i.v.m heftige emotionele situaties in een korte tijd. D.m.v de geleerde technieken is dit verholpen. Mijn stem is van geknepen en onstabiel naar vrij en warm gegaan. Het voelt het weer heerlijk om te zingen. Aan de ademsteun blijf ik nog werken, dat is nog niet onbewust bekwaam. Ik vond het leuk dat het ook voor een deel gewoon doen was. Ook het spelen met de klinkers was leuk en leerzaam. De Facebookgroep was heel handig. Een positieve sfeer en fijn om daar mijn zang te delen en zoomsessies terug te kijken. Die zoomsessies waren een goede stok achter de deur om met de lessen bezig te blijven. Het was leuk om zo deel uit te maken van een zanggroepje en van elkaar te leren. Dank je wel Marleen voor de leerzame lessen.

Susan

Het voelde niet zo eng om aan mijn stem te werken waar anderen bij zijn

profile-pic

Het belangrijkste vond ik het oordeelvrije uitgangspunt van Marleen. Op die manier voelde het helemaal niet zo eng om aan mijn stem te werken waar anderen bij zijn. Ik vond het juist heel mooi om dit proces te delen en er steeds samen mee te oefenen.

Elkaars geluid spiegelen werkte goed om te ervaren wat anderen horen als ik zing. En elkaar soms letterlijk een duwtje geven hielp om de kracht uit mijn lijf te halen.


Ik was bekend met het begrip ademsteun maar paste dat niet op de juiste manier toe waardoor ik toch last had van ademtekort. Dankzij de workshop heb ik nu meerdere manieren ontdekt om mezelf te helpen om ademsteun wel effectief in te zetten en ook om er thuis mee te oefenen.

Coby

Ik ben me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik

profile-pic

Ik deed mee aan de cursus CVT level 1 omdat ik meer kennis wilde hebben over hoe de stem werkt, welke sounds er zijn en hoe ik die zelf kan ervaren. Die doelen heb ik bereikt. Ik Ik snap veel beter hoe bepaalde accenten in een nummer gelegd worden en wat dit doet met een nummer. Wat ik ook erg sterk vond aan de cursus was het oefenen van een nummer. Zo voelde ik gelijk wat ik tijdens de uitleg door Marleen geleerd had. Door het leren van CVT ben ik me veel meer bewust van mijn stem en hoe ik die gebruik. Ik kan de nummers nu met meer variatie zingen. Doordat ik dat bewust kan toepassen klink en voel ik nu meer ontspannen. Echt gaaf! Ik raad het iedereen aan die zingt om een keer mee te doen. De lengte (6 avonden) was precies goed, de informatie erg duidelijk en het was gezellig!

Desiré de Wild - Zangeres band

De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam

profile-pic

Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af

Willy - Zanger Rock Coverband

Dit was een top cadeau

profile-pic

Ik kreeg de workshop cadeau voor mijn verjaardag, dus had niet echt een doel van tevoren. Het leek me bijzonder om te ontdekken wat ik met mijn stem kan doen (en of dit de moeite is, haha!) Dit is tijdens de workshop zeker gelukt. Het sterke van de workshop vond ik hoe de feedback op iedereen persoonlijk werd afgestemd. En door hardop de zangoefeningen mee te doen werden we gelijk allemaal gestimuleerd om ons te laten horen zonder schaamte. Een top cadeau!

Yonne van Zuilen

De persoonlijke aandacht is een van de sterke punten

profile-pic

Door een verandering in de ademhaling, gingen de uithalen opeens een stuk makkelijker. Marleen geeft goede feedback en de sfeer was gezellig, waardoor je je op je gemak voelt. Ik deed me om mijn ademtechniek te verbeteren en dat is zeker gelukt! De persoonlijke aandacht die je krijgt is een van de sterke punten van deze workshop.

Brenda

Super ervaring en aanrader!

profile-pic

Duidelijke theorie, concrete voorbeelden en nuttige oefeningen tijdens de workshop. Marleen is een enthousiaste en positieve coach die iedere deelnemer ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen. Super ervaring en een aanrader!

Charlotte - Zangeres Musicalvereniging

CVT is een echte aanrader

profile-pic

Voor iedereen die van zingen houdt en zijn stemmogelijkheden optimaal wil leren benutten is deze cvt methode een echte aanrader! Marleen, je bent een geweldige zangcoach die het beste uit ieder weet te halen!

Marianne - Solo zangeres

Ik heb me geen minuut verveeld!

profile-pic

Leuke afwisseling van theorie en praktijk, ontspannen sfeer, duidelijke uitleg met ruimte voor vragen. Ik wilde leren hoe ik makkelijker kan zingen door te werken met de diverse technieken, ademsteun etc. Het verschil van voor en nadat ik het geleerde toepaste was echt een enorme verbetering. Kortom een leuke, gezellige en zeer leerzame workshop met leuke mensen.

Danielle Smits

Ik geef deze workshop een 10!

profile-pic

Ik deed mee aan de workshop om beter te leren zingen. Dit is zeker gelukt! Ik heb o.a. geleerd welke spieren je nodig hebt om je stem te ondersteunen. En welke verschillende stemfuncties zoals Neutral en Overdrive je kunt gebruiken. Marleen geeft je nuttige technieken met veel enthousiasme.

Sandra - Workshop CVT

Door de cursus zing ik nu ook popmuziek!

profile-pic

Ik heb de online cursus "Zingen met gemak" gedaan. Graag wilde ik wat beter leren zingen. Ik zing in een klassiek koor, wat wekelijks repeteert. Ik vind dat heerlijk, maar wilde graag nog iets meer met zingen doen dan dat alleen. Tijdens de online cursus heb ik veel nuttige adviezen gekregen van Marleen, waarmee ik beter ben gaan zingen (een betere adem- en stembeheersing) en ook meer durf heb gekregen. Ook heb ik wat pop nummers gezongen, die ik anders nooit had gezongen. Ik ben heel blij dat ik de cursus gevolgd heb.

Petra Querelle

Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

profile-pic

"Spot on" In de voormiddag gaf Marleen een overzicht van CVT. Dat is best wel abstract en moeilijk te begrijpen. Ik dacht eerst: goed om weten, maar wat ben ik daar nu mee? Maar in de namiddag werd het wel heel concreet door de tips die Marleen gaf tijdens de privé-sessies. De tips over de stand van mijn tong waren een eye-opener. "Bite", "de ontspanning bij het inademen", de ruis wegkrijgen van mijn stem,... werkpuntjes waar ik nu een hele stap vooruit mee ben. De privé-sessies werden in de groep gegeven. Dat is in feite ook zeer leerrijk, want je pikt mee van de tips die anderen krijgen EN je wordt wat gedragen door de rest van de groep. Leuke, open ontspannen sfeer. Zeer goed om leerervaringen op te doen. Een aanrader voor de beginnende of al meer gevorderde zang-enthousiast. Ik kom van Leuven, maar het was de 120km verplaatsing helemaal waard.

Kris Soetemans

Goede en duidelijke uitleg van de theorie

profile-pic

Ik wilde tips om heesheid te voorkomen en ademsteun goed toe te passen. Die heb ik zeker gekregen, nu thuis verder oefenen. De workshop was in een kleine groep, waardoor iedereen genoeg aandacht kreeg. Marleen gaf een goede en duidelijke uitleg van de theorie met tastbare oefeningen. Ik vond een hele fijne, laagdrempelige workshop met handige tips die makkelijk toe te passen zijn. Met kleine aanpassingen "probleem" (bijna) opgelost.

Ludwina

Een mooi basis om makkelijker te leren zingen

profile-pic

Online is een prima manier om beter te leren zingen. Via de cursus ZmG kan je, ongeacht je leeftijd en ervaring, van voren af aan beginnen een basis te leggen voor het gemakkelijker zingen. Gemakkelijker je houding, opwarming, liedjes en ervaringen delen met anderen delen in een veilige, besloten groep.

Annemieke - Zangeres koor

Al na 2 lessen vond ik de goede manier van ademsteun!

profile-pic

Ik was soms een beetje hees na het zingen. Ik wist dat dit te maken had met ademhaling en techniek, maar wist niet precies hoe dat werkte. Tijdens koorrepetities had ik al veel tips gekregen voor mijn ademhaling, alleen ik snapte het nooit helemaal. Bij Marleen had ik al na twee lessen eindelijk een goede manier gevonden, die ik ook kan toepassen en die werkt! Ik wilde ook graag leren hoe ik makkelijker hogere noten kan zingen. Ook dit is door de zanglessen gelukt. Gaandeweg merkte ik dat liedjes, die ik al een tijdje zong, steeds gemakkelijker gingen. Ik durf nu ook harder en krachtiger te zingen. Het gaat gewoon steeds beter, waardoor ik ook meer zelfvertrouwen heb gekregen. Wat ik ook heel fijn vind is dat ik een groter oefenrepertoire heb gekregen, doordat Marleen me steeds uitdaagde om een nieuw liedje te kiezen voor de lessen.

Ik zing al heel lang in verschillende koren, maar zangles vond ik altijd iets voor 'professionals'. Eigenlijk had ik het veel eerder moeten doen, want het maakt zingen nog leuker! En het is dus niet alleen voor mensen, die al supergoed kunnen zingen. Door de zanglessen heb ik nog meer plezier in het zingen gekregen, dat is voor mij heel wat waard. Zangles is een investering in jezelf en ik raad het iedereen aan. Marleen krijgt van mij een 8,5!

Karin - Zangeres in koor

Gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan

profile-pic

Ik schreef me in omdat ik van zingen hou en ik graag nieuwe dingen wilde leren. En dat is gelukt! Ik durf nu met meer zekerheid te zingen en harder dan dat ik dacht dat ik kon. Vooraf twijfelde ik een beetje omdat ik niet zo goed wist wat deze cursus inhield, maar het geld is het zeker waard! Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd en omdat je het direct in een liedje kan proberen is alle nieuwe info meteen helemaal duidelijk. En stiekem vind ik het wel jammer dat het alweer af is :)
Het is erg leuk dat de theorie is opgedeeld in kleine stukjes, zodat er elke week ook genoeg tijd is om dat onderwerp goed te oefenen en vragen te stellen. Het was heel fijn dat de cursus met een kleine groep is, want je leert heel erg veel van tips die aan anderen gegeven worden. Het is ook heel gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan tijdens deze cursus! Bij de theorie zitten veel voorbeelden dat is erg fijn want dan weet je precies wat er bedoeld wordt.
De eerste keer was iedereen nogal zenuwachtig om alleen te zingen, maar omdat de sfeer direct zo veilig en fijn was had niemand eigenlijk iets om zenuwachtig over te zijn:) Het maakt niet uit wat je niveau nu is want alles is duidelijk en goed te begrijpen en leer je er veel van.! Het was zeker de moeite waard om vanuit Diemen naar Standdaarbuiten te komen😊

Inez - Singer songwriter

Ik heb er echt wat aan gehad!

profile-pic

Omdat ik net begonnen ben in een koor en nog nooit gezongen heb, leek het mij goed om wat meer techniek mee te krijgen. Het ‘uitzingen’ van een liedje, laat staan 1,5 uur repetitie levert mij altijd naderhand toch een ruw gevoel in mijn keel op. Ook zegt onze dirigente steeds dat we ‘zacht en liefjes’ zingen. Met de ademsteun bereik je, naast behoud van je stem, ook meer volume. Als ik dit in de praktijk ga brengen en het wordt onderdeel van mijn ‘systeem’ wordt het zingen nóg leuker en gaat het nóg beter!

Marleen geeft prettig en helder uitleg over de techniek en geeft je praktische tips. Ook geeft ze je wat meer zelfvertrouwen, wat voor mij als beginner erg prettig was.

En daarnaast, toch ook niet geheel onbelangrijk, Marleen had een lekkere lunch verzorgd, zodat de innerlijke mens op zo’n hele dag ook aandacht kreeg.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Het was heel leuk om te volgen, ik heb er echt wat aan gehad.

Esther

Fijn om het gelijk in de praktijk te brengen

profile-pic

Mijn doel was om betere technieken te leren. Ik vond het praktijkgedeelte en de goede uitleg door Marleen heel sterk. Het was fijn om wat we leerden ook gelijk toe te kunnen passen in een lied.

Loes - Zangeres Gospelkoor
>