Je stem die steeds overslaat, die hoge noten waar je net niet bij kunt

Ben jij het ook zo beu dat je stem niet doet wat jij wilt?

 • Je komt adem tekort, waardoor je het einde van de zin niet lekker haalt
 • Je bent bang om vals te zingen, dus hou je je stem klein en zacht, en dat wil je niet meer.
 • Ondanks al het oefenen merk je geen verbetering en daar baal je van. 

Volg vanaf 3 november 2021 de cursus Complete Vocal Technique Level 1!

Hi, Ik ben Marleen, geautoriseerd Complete Vocal Technique docente en ik sta te popelen om het beste uit jouw stem te halen!.

Waar veel zangers tegenaan lopen

Wanneer je zingt wil je natuurlijk dat het allemaal vlekkeloos verloopt. Dat je je helemaal kunt overgeven aan de muziek zonder te denken aan zangtechniek. Je wilt je niet druk maken over hoge noten die piepend, vals of helemaal niet uit je keel komen. Of dat je maar met moeite boven de wal van geluid van de band uit komt, omdat jouw stem te zacht en te lief is voor die stevige rocknummers. 


Dus oefen je regelmatig, maar eigenlijk heb je geen idee hoe je het precies aan moet pakken.  Je struint het internet af en kijkt uren naar YouTube filmpjes op zoek naar DE oplossing voor jouw zanguitdagingen. Maar er is zoveel informatie en iedereen roept weer iets anders. Super verwarrend en eigenlijk helpt het je geen meter verder. 


Met als resultaat dat je bepaalde nummers maar van de playlist haalt, terwijl je ze ZO graag wilt zingen.  

"Ik heb vaak te weinig stembeheersing om een bepaalde song echt goed te kunnen zingen"

Ik snap je helemaal! Zelf liep ik ook tegen allerlei uitdagingen aan als ik zong. Misschien herken je het wel. Van die snelle nummers, waar je nauwelijks tijd hebt om adem te halen tussen de zinnen door.  Een ballad waarbij je flink moet belten tijdens de bridge. Een lied dat zoveel energie van je vraagt dat je eigenlijk het volgende nummer niet meer fatsoenlijk kunt zingen.


Hoe tof zou het zijn als je een zangtechniek kunt leren die oplossingen biedt voor al de challenges die jij tegenkomt als zanger(es)? 

13 jaar geleden was ik, net als jij nu, op zoek naar DE oplossing voor mijn zangproblemen

Dus ging ik op zoek naar zangles en gelukkig vond ik iemand die mij kennis liet maken met DE zangtechniek die een oplossing biedt voor alle issues die je kunt hebben als je zingt. 

Stel je eens voor dat je voortaan 
vol zelfvertrouwen op het podium staat!

Hoe zou het voor je zijn als je een hele set kunt zingen met veel zelfvertrouwen omdat je weet dat je stem het tot het einde toe vol houdt en precies zo klinkt als jij dat wilt? Als je uit volle borst en met veel overtuiging je nummers brengt en je publiek geniet van jouw stem en performance? 


Met de juiste zangtechniek is dat allemaal mogelijk! 

Het kan! Toen ik 13 jaar geleden Complete Vocal Technique (CVT) ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik leerde om mijn stem op een gezonde manier te gebruiken waardoor ik een hele avond kan zingen zonder stemproblemen EN  een veel bredere sound ontwikkelde, waardoor ik zowel ballads als stevige rocknummers goed kan neerzetten. 

Eindelijk had ik  een techniek gevonden die ervoor zorgde dat ik kon zingen met de band zonder keelpijn aan het eind van een repetitie of optreden.  Dankzij bijvoorbeeld de Twang die ik leerde toepassen (ze noemen me tegenwoordig de Twang Queen😉👸  ben ik door het zingen nooit meer hees.  


Verder hing ik regelmatig net een beetje onder de 🎵.  Iets dat door het goed leren toepassen van ademsteun helemaal is opgelost.  

Herken jij jezelf hierin? 

 • Je hebt moeite met het halen van hoge noten.   
  Ook al oefen je nog zoveel, het lukt je maar niet om je bereik te vergroten. 
 • Je hebt regelmatig last van je keel of heesheid en daar wil je vanaf.   
  Keelpijn en heesheid zijn vaak gevolg van verkeerd stemgebruik. Tijd voor actie dus! Je wilt tenslotte niet eindigen met knobbeltjes op je stembanden.  
 • Hoge noten zijn een eitje, maar die lage ....   
  Je hebt het gevoel dat je maar wat aan het brommen bent. Meer controle zou mooi zijn.  
 • Je bandleden vinden dat je sound te lief, maar je hebt geen idee hoe je steviger zingt.  
  Hoe gaaf zou het zijn als je ze over 8 weken van het podium blaast met je stem!  
 • Sommige nummers kosten je zo veel energie dat je bijna aan het zuurstof moet daarna.  
  Een betere beheersing van je uitademing en leren hoe je de energie verdeelt gaat je zeker helpen.  

Ik heb een oplossing voor je! 

Nadat ik een paar jaar zanglessen had gevolgd bij Cordula Klein Goldewijk, geautoriseerd CVT docente
had ik helemaal de smaak te pakken.  En nadat ik de 1-jarige CVT opleiding  voor zangers had gedaan, wilde ik helemaal niet meer stoppen met het leren van deze geweldige techniek.

Daarom ben ik de 3-jarige docentenopleiding gaan volgen in Kopenhagen en ben ik nu zelf geautoriseerd  


Een geweldige ervaring waarbij ik ontzettend veel geleerd heb over de stem en omdat ik zelf zoveel heb gehad aan DE zangtechniek van nu, Complete Vocal Technique, geef ik nu met heel veel plezier en passie die kennis door aan mijn leerlingen. En het werkt iedere keer weer. 


Natuurlijk is het geen wondermiddel, maar soms lijkt het wel zo😁.  Ik sta iedere keer weer verbaasd hoe de stemmen van mensen veranderen als ze de aanwijzingen op de goede manier opvolgen.

Zachte stemmen klinken ineens vol en intens. 

Hese stemmen veranderen in een heldere, stabiele sound. 

Echt super om daar aan mee te mogen helpen!

Door de zangtechniek op de goede manier toe te passen heb je direct al een paar goede voordelen te pakken. Namelijk meer volume, een groter bereik, lange zinnen op 1 adem en als klap op de vuurpijl voorkom je heesheid! Toch fijn als je na je optreden nog een drankje aan de bar wilt bestellen 😉.

Meer volume

Groter bereik

Langere zinnen

Geen heesheid


Kortom, de oplossingen die Complete Vocal Technique biedt voor heel veel zangproblemen wil je als zanger(es) echt niet mislopen. 

Daarom heb ik deze online cursus voor jou ontwikkeld

 Complete Vocal Technique

(Level 1)

In 6 inspirerende avonden leer ik je de basis van alles dat je nodig hebt om met zelfvertrouwen op podium te staan. Zodat je makkelijker hoge noten zingt met meer volume en zonder buiten adem te raken.

We duiken diep in de werking van de stem. Je leert alles over je stembanden, je strottenhoofd, welke spieren je kunt inzetten om zo goed mogelijk te klinken en meer.  Waarom? Omdat je, wanneer er iets niet goed gaat met je stem, beter snapt wat je verkeerd doet en hoe je dit kunt veranderen. 

 1. 1
  Krijg een voller geluid doordat je leert hoe je heldere klanken zingt zonder lucht.  
 2. 2
  Leer hoe je heesheid kunt vermijden op de korte en lange termijn (zodat je het zingen nooit op hoeft te geven).
 3. 3
  Zing met meer overtuiging en passie, doordat je weet welke stemfuncties er zijn en hoe je die toepast.
Stembanden - Het Zanglab

Wat mensen vertellen over deze cursus

“Ik heb nu een goede basis om thuis mee verder te oefenen.”

" Ik wilde leren hoe ik meer volume kan maken en met een heldere stem kon zingen. Deze cursus heeft me o.a. meer inzicht gegeven in hoe mijn stembanden werken en hoe ik controle krijg over mijn adem tijdens het zingen. Ik heb nu een goede basis waar ik thuis verder mee kan oefenen. In de groep stelde iedereen zich open op en deed serieus mee waardoor er een fijne sfeer heerste. "

Monique

“Het zingen gaat steeds beter door Complete Vocal Technique"

“Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af"

Willy

“Marleen, je bent een geweldige zangcoach!"

Voor iedereen die van zingen houdt en zijn stemmogelijkheden optimaal wil leren benutten is deze CVT methode een echt aanrader! Marleen, je bent een geweldige zangcoach die het beste uit ieder weet te halen!"

Marianne

Schrijf je nu in zodat je zeker bent van een plek !

Wil jij, net als de vele mensen die je al voor gingen, grote stappen zetten in de ontwikkeling van je stem? Wil je met meer zelfvertrouwen zingen, met minder zenuwen op het podium staan, nog meer plezier hebben in performen omdat je weet dat je stem doet wat jij ermee wilt doen? Klik dan op de knop en doe mee!  

Workshop Het Zanglab Marleen

“Je leert ook veel van de andere cursisten"

“Onlangs een cursus gevolgd bij Het Zanglab. Het waren duidelijke lessen, in een kleine groep. Het voordeel buiten de feedback die je zelf krijgt is dat je ook nog eens leert van de tips die de andere cursisten krijgen. Een aanrader!"

Marlies
Deze cursus is al door 98 mensen gevolgd en krijgt een gemiddeld cijfer van 8,5!
Authorised teacher Standdaarbuiten
Marleen Dubbelman

Zangcoach 

Marleen - Jouw Zangcoach

Als geautoriseerd Complete Vocal Technique docente heb ik alle tools in huis om jou op een goede manier les te geven.  Deze zangtechniek is zeer geschikt voor iedere zanger die meer wil halen uit zijn of haar stem. Of je nu van klassiek, jazz, pop of rock houdt, ik help je graag op jouw ontdekkingsreis naar jouw ideale sound. 


Zoals ik dat de afgelopen 8 jaar al bij honderden mensen heb gedaan. Zangers die dachten dat hun stem nu eenmaal op een bepaalde manier klonk en dat daar niets aan te veranderen was.  Ik vind het super gaaf om met behulp van deze geweldige zangtechniek zo te helpen dat ze soms al na 1 les verbaasd staan van hun eigen stemgeluid en de mogelijkheden die ze blijken te hebben. 

Hoe gaan we te werk?

Les in kleine groep

Het bijzondere aan deze cursus is dat je les krijgt in een kleine groep van maar 3 personen, zodat ik iedereen de aandacht kan geven die nodig is.  Het les krijgen in een groep heeft als groot voordeel dat je niet alleen van mij leert maar ook van de andere deelnemers.  Daardoor neem je de stof eerder in je op en leer je dus sneller.  

Deelnemer CVT level 1
Buikademhaling


Complete Vocal Technique

Iedere cursusavond behandel ik een stukje van de zangtechniek die Complete Vocal Technique heet.  Ik maak daarbij gebruik van een Powerpoint presentatie en laat je filmpjes zien en voorbeelden van artiesten zodat je een goed beeld en geluid krijgt van wat de techniek precies inhoudt.

Je krijgt van iedere avond een hand-out zodat je de inhoud nog eens kunt nalezen en kunt toepassen.


Zangles op jouw niveau

Het tweede helft van de avond zingt iedereen zijn eigen gekozen nummer. Je krijgt dan van mij zangles helemaal afgestemd op jouw niveau.  Bovendien laat ik je helemaal vrij wat betreft de keuze van het lied. Het draait dus helemaal om jouw stem, om hoe jij wilt klinken en wat jij wilt bereiken. Jouw smaak en jouw muziekstijl staan centraal! 


Je eigen opname

Je krijgt, als je dat wilt, na iedere avond een opname van de zangles zodat je deze thuis kunt terugluisteren en er verder mee kunt werken. 
 

Gericht aan het werk

Ook uniek aan deze cursus is dat we bij de zangles altijd uitgaan van een lied.  Bij mij geen eindeloze zangoefeningen en toonladders, maar gericht aan het werk met de uitdagingen in jouw lied.  Verder pas ik mijn lesgeven aan op jouw manier van leren.


Leertypes

Wil je veel geluidsvoorbeelden dan geef ik je die, wil je een technische uitleg dan krijg je die en ben je meer van de dingen voelen dan werken we daarmee.  Voor ieder leertype heb ik de juiste trucs en tips in huis! 

Is deze cursus iets voor jou?

Wel voor jou

 • Wanneer je houdt van zingen en hier beter in wilt worden.
 • Wanneer je buiten de cursus om ook thuis aan de slag gaat met de stof.
 • Wanneer je het leuk vindt om samen met en van andere mensen te leren. 
 • Wanneer je wilt weten wat Complete Vocal Technique inhoudt en dit wilt leren gebruiken in jouw zang.
 • Wanneer je zin hebt in 6 gezellige en zeer leerzame avonden. 

Niet voor jou

 • Wanneer je er een hekel hebt aan les krijgen in een groep. 
 • Wanneer je niet open staat voor nieuwe inzichten qua zangtechniek
 • Wanneer je niet van plan bent om thuis te oefenen. 
 • Wanneer je al alles weet over Complete Vocal Technique en dit ook al naar volle tevredenheid toepast op jouw stem. 
 • Wanneer je liever nog een tijdje zelf verder tobt en niet openstaat voor hulp.
profile-pic

Ik schreef me in omdat ik van zingen hou en ik graag nieuwe dingen wilde leren. En dat is gelukt! Ik durf nu met meer zekerheid te zingen en harder dan dat ik dacht dat ik kon. Vooraf twijfelde ik een beetje omdat ik niet zo goed wist wat deze cursus inhield, maar het geld is het zeker waard! Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd en omdat je het direct in een liedje kan proberen is alle nieuwe info meteen helemaal duidelijk. En stiekem vind ik het wel jammer dat het alweer af is :)
Het is erg leuk dat de theorie is opgedeeld in kleine stukjes, zodat er elke week ook genoeg tijd is om dat onderwerp goed te oefenen en vragen te stellen. Het was heel fijn dat de cursus met een kleine groep is, want je leert heel erg veel van tips die aan anderen gegeven worden. Het is ook heel gaaf om te zien hoe iedereen vooruit is gegaan tijdens deze cursus! Bij de theorie zitten veel voorbeelden dat is erg fijn want dan weet je precies wat er bedoeld wordt.
De eerste keer was iedereen nogal zenuwachtig om alleen te zingen, maar omdat de sfeer direct zo veilig en fijn was had niemand eigenlijk iets om zenuwachtig over te zijn:) Het maakt niet uit wat je niveau nu is want alles is duidelijk en goed te begrijpen en leer je er veel van.! Het was zeker de moeite waard om vanuit Diemen naar Standdaarbuiten te komen😊

Inez Singer songwriterPraktische informatie over de cursus


Wanneer?
 • November: 3,10 en 17
 • December: 1, 8 en 15
Overige info
 • Tijdstip: van 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Locatie: Het Zanglab, Distelvlinder 4
 • Prijs: 289 euro voor 6 avonden
 • Inclusief: hand-outs, opnames zangles wanneer je dit wilt

Wat heb je nodig?

 • Zin om nieuwe technieken te leren en je stem verder te ontwikkelen
 • Een flesje water
 • Nummers om aan te werken
 • Een pen of potlood
Workshop CVT

Waar gaan we het allemaal over hebben?

 • Avond 1: Ademsteun, hoe krijg je controle over je adem als je zingt.  
 • Avond 2: Twang, de techniek die zorgt voor een heldere klank zonder valse lucht + Kaak- en lipspanning vermijden om zo makkelijker hoge noten te kunnen zingen 
 • Avond 3: Overdrive, de stemfunctie met een roepend karakter
 • Avond 4:  Edge, de stemfunctie met een krijsend karakter
 • Avond 5: Curbing, de stemfunctie met een ingetogen karakter
 • Avond 6: Neutral, de stemfunctie met een zacht karakter

Masterclasses

Iedere cursusavond krijgt iedere deelnemer de kans om een zelfgekozen lied te zingen en daar aanwijzingen bij te krijgen om het nog beter te laten klinken. Hierbij breng je de zangtechniek direct in de praktijk waardoor het beter blijft hangen. 


Kleine groep/niveau

We werken in een kleine groep, zodat er voldoende aandacht is voor ieders wensen en uitdagingen en waarbij ieders niveau gerespecteerd wordt. Het maakt voor deze cursus niet uit wat je start niveau is, omdat iedereen de masterclass volgt op zijn of haar eigen level.

Prijs 289 euro voor 6 avonden,  hand outs en opnames   

Veilige betaling

100% Tevredenheidsgarantie

Je bent volledig beschermd door onze 100% tevredenheidsgarantie. Wanneer je na de eerste cursusavond besluit dat deze cursus niet voldoet aan je verwachtingen krijg je het cursusgeld minus 50 euro terug. De enige voorwaarde is dat je dit binnen 24 uur na de eerste cursusavond per mail meldt onder vermelding van de reden.  

Veel gestelde vragen

Wat is dat eigenlijk, Complete Vocal Technique? 

Voor wie is deze cursus geschikt?

Zangles verandert je sound toch? Dat wil ik niet! 

Ik wil wel, maar ik heb geen tijd om te oefenen. Is dat erg?

Kan ik ook in gedeelten betalen?

Wat gebeurt er als ik een avond niet kan?

Wat gebeurt als door coronamaatregelen de cursus niet live kan plaatsvinden?


P.S.: Ik nodig je van harte uit om mee te doen met deze cursus. Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt.
Als jij echt het beste wilt voor jouw stem en alle mogelijkheden wilt ontdekken dan is dit DE cursus om aan deel te nemen. Dus aarzel niet langer en doe mee!

Copyright2021 - Het Zanglab

>