Geweldig zingen in 8 avonden!

cursus Complete Vocal Technique
(Level 1)

Leer hoe je die hoge noten wel haalt 

én met power kunt zingen zonder hees te worden!

Wanneer is deze leerzame en actieve zangcursus echt iets voor jou?

 • Je hebt moeite met het halen van hoge noten ondanks alles dat je hebt gedaan om het te verbeteren.
 • Je hebt regelmatig last van je keel of heesheid en daar wil je vanaf.
 • Ondanks al het oefenen merk je geen verbetering en daar baal je van. 
 • Je haat het dat je alleen maar zacht zingt, terwijl je zo graag eens lekker voluit wilt gaan. 
 • Je zangtechniek schiet tekort, en dat doet iets met je zelfvertrouwen
 • Je wilt harder zingen, maar bent bang dat je daardoor je stem verpest. 
 • Je bent bang om vals te zingen, dus hou je je stem klein en zacht, en dat wil je niet meer. 
 • Je bandleden vinden dat je sound te lief, maar je hebt geen idee hoe je steviger zingt.
 • Je hebt last van een stembreuk wanneer je van lage noten naar hoge noten gaat 
 • Je komt adem tekort, waardoor je het einde van de zin niet lekker haalt 

Wil jij een hele set kunnen zingen met veel zelfvertrouwen omdat je weet dat je stem het tot het einde toe vol houdt en precies zo klinkt als jij dat wilt? Wil je uit volle borst en met veel overtuiging  je nummers brengen zodat je publiek geniet van jouw stem en performance? Met meer inleving zingen? 


Dat kan! Toen ik 10 jaar geleden Complete Vocal Technique (CVT) ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik leerde om mijn stem op een gezonde manier te gebruiken waardoor ik een hele avond kan zingen zonder stemproblemen EN ik ontwikkelde een veel bredere sound, waardoor ik zowel ballads als stevige rocknummers goed kan neerzetten. 


Kijk en dat gun ik jou ook! Daarom heb ik de cursus Complete Vocal Technique Level 1 ontwikkeld waarin je in 8 groepslessen afrekent met al die beperkingen in je stem waardoor je met nog meer overtuiging, plezier en zelfvertrouwen zingt. (En na afloop van een optreden nog gewoon een drankje kunt bestellen aan de bar zonder hese stem!)


Wat zijn de resultaten als je meedoet?

 • Je zingt makkelijker omdat je weet hoe zingen fysiek werkt, zoals hoe je strottenhoofd werkt en wat je stembanden doen.
 •  Je weet hoe je heesheid kunt vermijden op de korte en lange termijn (zodat je het zingen nooit op hoeft te geven). 
 • Je zingt met meer overtuiging en passie, doordat je weet welke stemfuncties er zijn en hoe je die toepast.
 • Je zingt makkelijker hoge noten, je maakt meer volume en zingtlangere zinnen zonder buiten adem te raken.  
 • Je krijgt een voller geluid omdat je leert hoe je heldere klanken zingt zonder lucht. 
 • Je hebt een grote repertoire doordat je kennis maakt met nummers die de andere deelnemers kiezen om te zingen. 
 • Je hebt meer zelfvertrouwen doordat je iedere avond zingt voor de andere deelnemers en zo je comfort zone vergroot. 

Hoe gaan we te werk?


Les in kleine groep

Het bijzondere aan deze cursus is dat je les krijgt in een kleine groep van maximaal 6 personen, zodat ik iedereen de aandacht kan geven die nodig is.  Het les krijgen in een groep heeft als groot voordeel dat je niet alleen van mij leert maar ook van de andere deelnemers.  Daardoor neem je de stof eerder in je op en leer je dus sneller.  


Complete Vocal Technique

Iedere cursusavond behandel ik een stukje van de zangtechniek die Complete Vocal Technique heet.  Ik maak daarbij gebruik van een Powerpoint presentatie en laat je filmpjes zien en voorbeelden van artiesten zodat je een goed beeld en geluid krijgt van wat de techniek precies inhoudt. 

Je krijgt van iedere avond een hand-out zodat je de inhoud thuis op je gemak kunt nalezen en kunt toepassen.Zangles op jouw niveau

Het tweede helft van de avond zingt iedereen zijn eigen gekozen nummer. Je krijgt dan van mij zangles helemaal afgestemd op jouw niveau.  Bovendien laat ik je helemaal vrij wat betreft de keuze van het lied.  Het draait dus helemaal om jouw stem, om hoe jij wilt klinken en wat jij wilt bereiken. Jouw smaak en jouw muziekstijl staan centraal! 


Je eigen opname

Je krijgt na iedere avond een opname van de zangles zodat je deze thuis kunt terugluisteren en er verder mee kunt werken.
 

Gericht aan het werk

Ook uniek aan deze cursus is dat we bij de zangles altijd uitgaan van een lied.  Bij mij geen eindeloze zangoefeningen en toonladders, maar gericht aan het werk met de uitdagingen in jouw lied.  Verder pas ik mijn lesgeven aan op jouw manier van leren.


Leertypes

Wil je veel geluidsvoorbeelden dan geef ik je die, wil je een technische uitleg dan krijg je die en ben je meer van de dingen voelen dan werken we daarmee.  Voor ieder leertype heb ik de juiste trucs en tips in huis! 

Waarom zou je bij mij komen zingen?

Als geautoriseerd Complete Vocal Technique docente heb ik alle tools in huis om jou op een goede manier les te geven.  Deze zangtechniek is zeer geschikt voor iedere zanger die meer wil halen uit zijn of haar stem. Of je nu van klassiek, jazz, pop of rock houdt, ik help je graag op jouw ontdekkingsreis naar jouw ideale sound. 


Zoals ik dat de afgelopen 6 jaar al bij honderden mensen heb gedaan. Zangers die dachten dat hun stem nu eenmaal op een bepaalde manier klonk en dat daar niets aan te veranderen was.  Ik vind het super gaaf om met behulp van deze geweldige zangtechniek zo te helpen dat ze soms al na 1 les verbaasd staan van hun eigen stemgeluid en de mogelijkheden die ze blijken te hebben. 


Zelf was ik superblij toen ik jaren geleden kennis maakte met Complete Vocal Technique.  Deze  moderne zangtechniek is ontwikkeld door de internationaal bekende zangdeskundige Cathrine Sadolin uit Kopenhagen en is het resultaat van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van de stem.  Het instituut dat zij heeft opgericht (CVI) en waar ik ook les heb gehad is het grootste zanginstituut voor professionele en semiprofessionele zangers in Europa. 


Eindelijk een techniek die ervoor zorgde dat ik kon zingen met de band zonder keelpijn aan het eind van een repetitie of optreden.  Dankzij bijvoorbeeld de twang die ik leerde toepassen ben ik door het zingen nooit meer hees.  Verder hing ik regelmatig net een beetje onder de noot.  Iets dat mijn nu grondige kennis van ademsteun helemaal heeft opgelost.  Dit gun ik jou ook! 

Marleen Dubbelman - Het Zanglab

Authorised teacher Standdaarbuiten

Deze cursus krijgt een gemiddelde waardering van 8,5!


quote-left

Voor iedereen die van zingen houdt en zijn stemmogelijkheden optimaal wil leren benutten is deze CVT methode een echt aanrader! Marleen, je bent een geweldige zangcoach die het beste uit ieder weet te

halen

quote-right

​​​​M​​​​arianne

quote-left

Ik wilde leren hoe ik meer volume kan maken en met een heldere stem kon zingen. Deze cursus heeft me o.a. meer inzicht gegeven in hoe mijn stembanden werken en hoe ik controle krijg over mijn adem tijdens het zingen. Ik heb nu een goede basis waar ik thuis verder mee kan oefenen. In de groep stelde iedereen zich open op en deed serieus mee waardoor er een
fijne sfeer heerste.  

quote-right

Monique

quote-left

Ik zing in een coverband en was op zoek naar een manier om mijn zang te verbeteren. De lessen bij Marleen zijn motiverend en leerzaam. Het zingen gaat steeds beter door de technieken die Marleen mij leert te gebruiken vanuit Complete Vocal Technique. Hierdoor gaat het zingen me steeds makkelijker af. .

quote-right

W​​​​illy
Inhoud cursus

 • Avond 1: Ademsteun, hoe krijg je controle over je adem als je zingt. 
 • Avond 2: Twang, de techniek die zorgt voor een heldere klank zonder valse lucht
 • Avond 3: Kaak- en lipspanning vermijden om zo makkelijker hoge noten te kunnen zingen
 • Avond 4: Overdrive, de stemfunctie met een roepend karakter
 • Avond 5: Edge, de stemfunctie met een krijsend karakter
 • Avond 6: Curbing, de stemfunctie met een ingetogen karakter
 • Avond 7: Neutral, de stemfunctie met een zacht karakter
 • Avond 8: Herhaling en alles wat je nog wilt weten!

Masterclasses

Iedere cursusavond krijgt iedere deelnemer de kans om een zelfgekozen lied te zingen en daar aanwijzingen bij te krijgen om het nog beter te laten klinken. Hierbij breng je de zangtechniek direct in de praktijk waardoor het beter blijft hangen. 

Kleine groep/niveau

We werken in een kleine groep, zodat er voldoende aandacht is ieders wensen en uitdagingen en waarbij ieders niveau gerespecteerd wordt. Het maakt voor deze cursus niet uit wat je start niveau is, omdat iedereen de masterclass volgt op zijn of haar eigen level.


Praktische informatie over de cursus

 • Wanneer:
 •  september: 17  en 24
 • oktober: 1, 8, 22 en 29
 • november: 5 en 12
 • Tijdstip: van 20.30 uur tot 22.45 uur (eind afhankelijk van aantal deelnemers)
 • Locatie: Standdaarbuiten (In Het Zanglab of in De Standaert), West-Brabant
 • Prijs: 457 euro inclusief btw voor 8 avonden (maar plek voor 6 personen)
 • Inclusief: koffie/thee, hand-outs, opnames zangles
arrow-down


FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen:


Is deze workshop geschikt voor iedereen?

​Zangles verandert je sound toch? Dat wil ik niet! 

Ik wil wel, maar ik heb geen tijd om te oefenen. Is dat erg?

Kan ik ook in gedeelten betalen?

Wat gebeurt er als ik een avond niet kan?Vroegboekkorting van 50 euro tot 18 juli 2019! 
(407 euro i.p.v 457 euro)

>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Tuurlijk, Marleen!' Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.