september 9

Zing eens anders!

By Marleen Dubbelman

september 9, 2020

Mindset

Van de week luisterde ik naar een podcast van Richard de Leth. Richard is specialist in gezondheidsmanagement en in zijn podcasts interviewt hij deskundigen o.a. over gezondheid, leefstijl en emoties. Ook is hij eigenaar van Oersterk, een bedrijf dat mensen helpt bij gezonder leven. 

Omdat ik mijn gezondheid de laatste jaren steeds serieuzer ben gaan nemen en probeer om zo gezond mogelijk te leven (lukt niet altijd hoor, ook ik ga voor gaas bij een lekker stuk melkchocolade of een pinot) vind ik het interessant om er veel over te lezen en te luisteren naar input van verschillende mensen.

Enfin, vandaag was Richard in gesprek met Henk Fransen, en het ging o.a. over het zelf genezend vermogen van de mens.  Ik zal je er verder niet mee vermoeien, als je het ook interessant vindt check dan vooral even die podcast.

Zing eens anders

Maar 1 ding eruit wil ik wel graag met je delen, namelijk de oproep van die Henk om dingen eens anders te doen.  Neem bijvoorbeeld eens een heel ander ontbijt dan je gewend bent. 

Eet je altijd 2 boterhammen met kaas? Begin dan de dag eens met soep! Of als die stap te groot voor je is, doe dan eens iets heel anders op je brood dan normaal.  

Het lijkt een kleine stap, maar als je door de dag heen een paar dingen in je routines veranderd, bijvoorbeeld je dagelijkse wandelrondje andersom lopen, dan zul je merken dat de dag er verrassend anders uitziet. 

Hetzelfde geldt ook voor zingen:  zing een nummer dat je al jaren op een bepaalde manier zingt, eens heel anders.  Verander het volume, of begin de zin eens op een andere noot.  Zing je altijd in de badkamer? Ga nu eens in de keuken staan galmen! 

Echt, het is heel leuk om eens iets anders te doen en het helpt je enorm om je muzikaliteit en je creativiteit te stimuleert.

Werk anders aan je zangdoelen

Wat een aantal leden van de Zanglabclub deze week anders doen is iedere dag minimaal een kwartier gericht werken aan hun zangdoelen.  Als je er normaal gesproken niet aan toekomt om te oefenen, dan is dit ook echt iets anders.  En de reacties zijn enorm positief! Iedereen die meedoet boekt vooruitgang en ontdekt nieuwe mogelijkheden.  Supertof! 

In de Zanglabclub komen steeds nieuwe challenges, dus wil jij daar ook aan meedoen maar ben je nog geen lid?  Meld je dan vooral even aan.  

Op de radio!

Zelf heb ik deze week ook iets heel anders gedaan, namelijk een radio interview gegeven aan Omroep Brabant!  Het was kort maar krachtig en ging over stressverlaging door zingen. Vind je het leuk om het interview van 5 minuten te luisteren? Klik dan hier:  radiouitzending

Liever samen met mij op zoek naar wat je anders kunt doen in je zang? Kom dan een zangles volgen en kies daarna met korting voor een strippenkaart!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze zijn ook de moeite waard om te lezen

>